Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума

Изтече срокът, даден им от властите да сложат оръжие
Обновена: 14 апр 2014 11:22 | 14 апр 2014 11:11, Елка Василева
83
Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума
Снимка: Reuters

Срокът, даден от украинските власти на проруските сепаратисти в град Славянск да сложат оръжие и да прекратят окупацията на правителствени сгради, изтече без признаци бунтовниците да се подчинят, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Още по темата
Според кореспондента в 9 часа местно време тази сутрин над градското управление на милицията (едната от двете превзети от сепаратистите сгради) в града все така се вее руското знаме, а маскирани мъже продължават да се събират зад барикадите, издигнати от чували с пясък пред зданието. Камион е докарал още автомобилни гуми за укрепване на барикадите.

След вчерашната антитерористична операция на украинските власти срещу сепаратистите обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна, съобщи Франс прес. В града е спокойно и към 9.30 ч. по Гринуич не се чува шум от сблъсъци, предаде кореспондент на АФП.

Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" и поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, превърнало се в "диалог на глухи" между Запада и руснаците, отбелязва Франс прес.

Според Ройтерс в Славянск - град със 120 000 жители, където сепаратисти освен щаба на полицията държат и сградата на държавната служба за сигурност - се усеща напрежение във въздуха, въпреки че хората се опитват да вършат ежедневните си ангажименти. Пред централата на полицията има около 40 души, които са там в знак на солидарност с бунтовниците и се топлят край горящите във варели огньове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
21
 
! Отговори
До 5-ти: преди 10 години
Извинете, Вие като как и откъде имате "представа" за ситуациятя в Украйна?! Или просто си пускате русофобско коментарче с надеждата да повдигнете леко процентите на малцината като Вас?
6
6
 
27
 
! Отговори
РУСКИЕ НЕ СДАЮТСЯ преди 10 години
ФЪКТОРИЯ НЮЛАНД да си прибира Турчиновчетата и Яйчицата към родната Аризона. Кличко да се определи какъв е: руснак или немец. Украинци НЯМА. В Украйна има руснаци и галичани от ЛВОВ, които повече се имат за полска ***.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУРЧЕТАТА ПАК НАЛАЗИХА САИТА ДА ПЛЮЯТ РУСИЯ КЪМ 22:30 ПАК ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ПОКАЗВАТ ИМЕНАТА АТАЛАИ,ИЛХАН,БАБАЖАН СОРОС ПЛАЩА ДОБРЕ СИГУРНО
4
39
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНа снимката са сепаратистите, познаваш ги по колорадските лентички, които те вярват, че са символ на победата във Втората Световна (прочетете георгиевска лента, за да разберете истината). В този форум коментират 99.9% хора, които нямат представа за ситуацията в Украйна, но пускат русофилски платени коментари "на едро".
3
43
 
12
 
! Отговори
void преди 10 години
Че са и нагли руснаците - анексираха Крим без да се съобразяват с ООН, а сега настояват съвета да се намеси ...
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен #1Аман от безмислениете лозунги!
1
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гордите демократи - с маски на лицето... Напомнят за "китайските доброволци" по време на корейската и виетнамската война...