НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море

Изпращат се военновъздушни, сухопътни и военноморски сили
16 апр 2014 14:45, Елка Василева
396
НАТО разполага още сили в района на Балтийско и Средиземно море
Снимка: Reuters

НАТО прие решение за изпращане на допълнителни военновъздушни, сухопътни и военноморски сили в районите на Балтийско и Средиземно море. Това съобщи генералният секретар на пакта Андерс Фог Расмусен.

Той поясни, че това решение представлява предприемане на по-нататъшни мерки за укрепване на общата отбрана на държавите от НАТО. Приехме допълнителни мерки в отговор на кризата в Украйна. За нас политическото решение е единственият път напред.

Още по темата
Изцяло подкрепяме разговорите в Женева, посочи Расмусен. По неговите думи е необходимо постигането на политическо решение, което да отразява суверенитета и териториалната цялост на Украйна, както и демократичните желания на всички украинци.

Призоваваме Русия да бъде част от решението, да прекрати дестабилизацията на Украйна, да оттегли войските си от границата и ясно да покаже, че не подкрепя насилствените действия на добре въоръжените милиции на проруските отцепници, заяви Расмусен.

Основната задача на НАТО е защитата на съюзниците, отбеляза той. Вече предприехме сериозни стъпки в района на Балтийско море, над Полша и Румъния летят наши разузнавателни самолети, поясни генералният секретар. Той добави, че допълнителните военни мерки са насочени към укрепването на общата отбрана и са израз на солидарността между държавите от пакта. В следващите дни и седмици ще видите повече самолети във въздуха, повече кораби в морето и повече подготвеност на земята, заяви Расмусен.

Той добави, че предстои разполагането на допълнителни военни кораби в Балтийско и Средиземно море, "и другаде, където е необходимо". Отбранителните ни планове ще бъдат преразгледани и подсилени, посочи Расмусен. Предприемаме тези мерки незабавно и ще има още, ако е необходимо, в следващите седмици и месеци.

Усилията ни са насочени към успокояване на обстановката и са изцяло съобразени с международните ни задължения, отбеляза генералният секретар на Алианса.

Расмусен посочи в отговор на въпрос, че мерките ще бъдат предприети до дни и са препоръчани от военното командване на пакта. Той добави, че НАТО разполага с необходимите способности в тази посока. Ще разположим достатъчно сили и сме готови за повече, ако има нужда, добави той. Расмусен изрази очакването насрочените за утре четиристранни преговори в Женева да доведат до мирно решение на кризата в Украйна.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
18
 
7
 
! Отговори
/ преди 10 години
Добре,че САЩ и Западна Европа приеха БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ в своите страни,защото поне България сега щеше да е отново във финансов фалит.Благодарим на ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ- САЩ и Западна Европа.
245
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 280 ЩОМ Е МЪНИЧКО, НAПЪНИ СИ ДРУГAТA МОЗЪЧНA КЛЕТКA ПОД ФЕСA ТУРК! МОЖЕ ПЪК ДA ТИ СВЕТНЕ, КОЙ ДЕЙСТВA В УКРAЙНA КAТО ПОРОБИТЕЛ ВЕКОВЕ!
244
3
 
17
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 10 години
Призовавам Расмусен от името на народа български: Да върне войсковите подразделения по местата им на постоянна дислокация. Да се оттеглят американските войски от Ирак , Сирия, Афганистан, Либия и да се върнат обратно в Америка! ДА спре информационната война и да оттегли намениците от Украйна.
243
3
 
3
 
! Отговори
До 284 преди 10 години
А бе бутат я някак си нали все пак са навън Въпреки че познавам Българи дето си продадоха имотите и спят в Чужбина под мостовете
242
8
 
8
 
! Отговори
Линц преди 10 години
повечето булгaри нa зaпaд сa финaнсово добре, те и зaтовa не искaт и дa чуят зa връщaне в Бългaрия. товa сa фaкти!
241
9
 
4
 
! Отговори
до без име преди 10 години
Много са зле горките,що ли не искат да живеят в България?Пък ти,РОБЕ,оди на *** да ти дадат пая.
240
7
 
10
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
НАТО и всички нейни съюзници ще ядът зверски бий, скоро..
239
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 272 .30 хиляди българи бачкат по големите градове в русия по строежите И ТИ КАЗА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ РАБОТЯТ В ЕВРОПА И НИТО ЕДИН В РУСИЯ ЕТО ПРИМЕР СИМЕОН ДЯНКОВ РАБОТИ В РУСИЯ БЕШЕ ФИНАСОВ МИНИСТЪР НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ ИСКАШЕ ДА ПЛЯСКА РУСИЯ СЕГА НЕГО ПЛЯКАТ
238
12
 
6
 
! Отговори
ле,ле тъпаци ,боже.. преди 10 години
НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ , ЧЕ СТАНИШЕВ , БОРИСОВ, КУНЕВА И БАРЕКОВ, БЯСНО СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА БРЮКСЕЛ И НАТО ??!!НИКОЙ НЕ ИСКА.... И ДА ЧУЕ ЗА РУСИЯ И УКРАЙНА!ЗА ПАРИТЕ Е ЦЯЛАТА БОРБА ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААА....ПУТИН НЕ ДАВА ТАКИВА ПАРИ!ПУТИН КУПУВА САМО *** И *** КАТО... ВОЛЕН , ЧЕРНЕВ, АГЕНТ"ИВАН", , УРИНАТОРА , ГОЦЕ...и ГЕНЕРАЛИТЕ НА ГОЦКО...!!ПУТИН ---САМО ВЗИМААААААААА....ХА,ХА,ХАААААААА...НА ЕДРО ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ И ВЪЗЛОВИ ПРОИЗВОДСТВА , ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА!
237
2
 
8
 
! Отговори
До 272 преди 10 години
А бе то както да го смяташ както да го буташ Май си е най добре да си стоим в България и да не ни се налага да ходим където и да било Защото колкото се Оправиш в Америка за десет години толкова ще се оправиш и в Русия
236
6
 
5
 
! Отговори
русия преди 10 години
е еврейска държава с повече синагоги в Москва,отколкото църкви.Олигарсите на Москва са ЕВРЕИ.,,Путин-еврей матери''така пише в руските сайтове.
235
1
 
8
 
! Отговори
269 преди 10 години
ЕСТОНЦИ МНОГО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ В ЕВРОПА АМА ПИЯНИ ПОЛЯЦИ СПЯЩИ В АВТОМОБИЛИТЕ СИ ,БЪЛГАРСКИ РОМИ И ТУРЦИ,ПУМАЦИ ИМА МНОГО ЛАТВИИЦИ,И ЛИТОВЦИ И СА МНОГО ЗЛЕ ИКОНОМИЧЕСКИ С САЩ И ЕВРОПА УЖ ИСКАТ ДА СА С САЩ И ЕВРОПА А ПЪК ВСЕ СЕ СЪРДЯТ ЧЕ РУСИЯ НЕ ИМ РАЗРЕШАВАЛА ДА СИ ПРОДАВАТ ПРОДУКТИТЕ НА РУСКИЯТ ПАЗАР КАТО КОПУВАШ ГАЗ ОТ КАТАР ТАМ ЩЕ СИ ПРОДАВАШ ПРОДУКТИТЕ
234
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AМЕРИКA НЕ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РAБОТИ НA РФ, ЗAТОВA ЗAПAДA ИЗИСКВA ОТ РУСИЯ ДA СПРЕ НОВОТО РУСКО ПОРОБВAНЕ НA ОСВОБОДИЛAТA СЕ С ЦЕНAТA НA МНОГО НЕВИННA КРЪВ УКРAЙНA!
233
8
 
4
 
! Отговори
до 238 преди 10 години
Питай милионите БЪЛГАРИ забегнали на Запад,нито един в русия.Я *** в русия да пиеш пърпуца,квас,одеколон и да живееш в комуниалки седна кухня и общ *** на 5 семейства.Не забравяй да чакаш на опашка за визи.
232
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АМЕРИКА Е СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ НОМЕР 1 НЯМА КАКВО ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ С МЕЛЕЗА ПРЕЗИДЕНТ БАРДАК ГО ХВАНА
231
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като толкова искат война ще има в Украйна само че ще продължи с години както в Сирия защото там ще се бият Руски и Натовски сили по простата причина че нито едните нито другите ще вдигнат оръжие един срещу друг Жал ми става за Украинците ще има много цивилни избити но има и друг начин на решение на нещата Бърз Руски Удар срещу сегашното правителство там който е най вероятен и ще бъде с по малко жертви отколкото продължителната гражданска война която се очертава да бъде Подклаждана от НАТО
230
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Громов Ама какво говориш.... ама моля ти се, Естонец видя ли да работи в Беларусь като общ работник - защото обратното го има...
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 264не забравяй, че Русия на Путин няма нищо общо с Русия на Елцин, америка този път ще хапне дръвцето
228
2
 
1
 
! Отговори
ТИТО преди 10 години
До Коста ИлиевАбе тоя *** взима стотинки за тези постове тук.То си личи че е пъпчив пубер и се включва в форума да искара за цигари и кафе,,,,жалко само пречи на дискусията в форума,,,,,ама да му простим--*** е гладен-а кинти няма...
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нато какви претенции има към Русия, тя си е в нейните граници, ще си разполага войските където иска, а какво основание имаше нато да бомбардира Югославия