Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна

Руските войски се доближили на километър от украинската граница
Обновена: 25 апр 2014 20:51 | 25 апр 2014 13:23, Елка Василева
329
Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна
Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне трета световна война чрез "военна и политическа" окупация на Украйна и създаване на конфликт, който ще обхване и останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа. Светът още не е забравил Втората световна война, но Русия вече иска да започне трета", каза Яценюк на заседание на правителството.

"Държавното ръководство на Руската федерация носи пълната отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната сигурност и стабилност", отбеляза Яценюк, цитиран от Интерфакс.

Той призова "цялата международна общност да се обедини срещу руската агресия".

Руските войски, които провеждат учения близо до границата на Украйна тази седмица, се доближиха на един километър от границата, но не я пресякоха, заяви украинският министър на отбраната Михайло Ковал.

Автоколона руски сили са стигнали на един километър от границата, а в ученията участват и части на руските ВВС, каза Ковал и добави: "Въоръжените сили на Украйна са готови да отблъснат всякаква агресия."

Яценюк напомни, че Украйна очаква до утре официален отговор от Русия на въпроса защо руски войски се съсредоточават край украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Той напомни, че на 24 април е задал официален въпрос в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. "Русия трябваше в срок от 48 часа да информира какво правят нейни войници край украинската граница. 24 часа вече изтекоха. Очакваме официален отговор от Руската федерация", каза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЕ, като не ти харесват и си "маж" и се възмущаваш, ходи и развей американското.
205
2
 
4
 
! Отговори
Байрак о,мама преди 10 години
До 253...както и американците...Разликата е, че при втората агресия се проля и българска кръв и се повишиха субсидиите за производство на наркотици, което под закрилата на САЩ се увеличи 20 пъти. Защо?
204
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvi sa tezi ruski znamena I barikadi na teritoriqta na Ukraina ? Vsqka durjava shte reagira ,znaete kak- boi do posinqvane.Kato ne im otturva na buntovnicite- SUMKI - VAKZAL - ROSHA.
203
0
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
6te vi 4akame za otgovor to4no 48 4asa.Sled tova....produljavame da 4akame..
202
4
 
31
 
! Отговори
Мълния преди 10 години
До трафоПОСТКъм момента в света има една държава с подчертан фашистки подход и това е ?...САЩ.
201
17
 
5
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
През 30-те години на миналия век има две диктаторски държави - Германия и СССР. Света се справи с едната, но понеже го направи с помощта на втората, тя остана да съществува и тормози света. Това, което се случва сега е резултат от това, че света не си довърши работата по унищожаването и на втората фашистка държава. Но, рано или късно и това ще се случи, а и като гледам, лилиПутин рязко ускори процесите.
200
2
 
26
 
! Отговори
Бай Дане преди 10 години
Аз пък съм убеден, че този самозван премиер е национален предател и платен инструмент за прокарване на империалистическите интереси на САЩ.
199
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
единствените които искат 3 световна война са ЮДЕЙО-ТАЛМУДИСТИТЕ КОИТО СИ ПРИВАТИЗИРАХА САЩ 4РЕЗ КРАЖБАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО НАР. ФЕД И С ПЕ4АТАНЕ НА ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ НАР.ДОЛАР А СЕГА И ЕВРОТО 4РЕЗ ЕЦБ СИ КРАДАТ ОТ ЦЯЛ СВЯТ. ТАЯ *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛАНА КАТО *** ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ СА НИЩО ПОВЕ4Е ОСВЕН *** ЗА ЗАКОЛЕНИЕ.ТЕ С ТЯХНАТА ВЕ4НА АЛ4НОСТ ЗА ВЛАСТ И БОГАТСТВА ПОГУБИХА МИЛИОНИ 4ОВЕШКИ ЖИВОТИ И НАЙ ВЕ4Е С ПОМОЩТА НА СЛУГИТЕ ИМ ПО МЕСТА ВСИ4КИ ПАРТИИ БЕЗ НАЦИОНАЛИСТИТЕ РАБОТЯТ ЗА НОВ.СР
198
0
 
2
 
! Отговори
4eren mango преди 10 години
do netarpeliv ; has mo kar
197
0
 
3
 
! Отговори
сд преди 10 години
Абе Морски напиши нещо ново стига си копи пействал един и същи коментар заработи си десетте лева днес
196
1
 
19
 
! Отговори
Kireto преди 10 години
Браво, Яйценюк ... как добре рецитираш думичките, които САЩ са ти написали !!!
195
17
 
8
 
! Отговори
253 преди 10 години
помня,бях студент когато руснаците се перчеха и тържествено навлизаха в бедния и без армия Афганистан.след 10 години, се изнизаха като ***.афганите ги биха с ръчно направени оръжия
194
3
 
18
 
! Отговори
НЕТЪРПЕЛИВ преди 10 години
ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ!!!
193
1
 
29
 
! Отговори
морски преди 10 години
Чудя се как им издържат още нервите на руснаците че не смачкат тоя дрогиран *** Яйценюх.Някой въобще взема ли го насериозно!
192
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на мен ситуацията ми прилича на преди да влезнат в Афганистан.тогава съветското разузнаване дава съвършенно погрешни сведения на политическото ръководство на СССР,направо *** сбъркани.следва голямото нахендряне на руснаците и разпада на СССР. влезнат ли в украйна,чака ги партизанска война много по жестока от Афганистан.мисля,че нечие чуждо разузнаване и агентура пусна путин по пързалката.русия я чака разпад
191
12
 
5
 
! Отговори
фг преди 10 години
Ситуацията малко прилича на тази в навечерието на втората световна Хитлер казва Австрия са Немскоговорящи ще я анексираме,после се сеща за Чехия че има немоскоговорящи после се сеща за Полша и отива да защитава немското малцинство.Путин е същия *** ще запали Европа и света с неговите мераци
190
17
 
8
 
! Отговори
дф преди 10 години
Що да не им се зъби Украйна , Чеченците 2 войни водиха с тях че са шепа народ ги направиха смешни,какво ми ги възхвалявате тия пияници и на тях не им стигна
189
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знам само, че парадът на победата на Червения площад тази година ще бъде гледан от много анализатори под лупа.
188
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия окупира териториите с руснаци в Украйна и ги присъединява към РФ. После и едни други територии населени с украинци но искащи да живеят по правилата на православна Русия и чувстващи се част от велика Русия ще се присъединят доброволно в едно със столицата Киев. А от измислена Украйна ще остане само западната част около Лвов. Те ще се опитат да се влеят в Полша и така да се докопат до *ия ЕС. В знак на протест САЩ ще санкционират РФ като спре достъпа до фейсбук на руснаците. Смеххххххх
187
7
 
30
 
! Отговори
морски преди 10 години
С кой акъл Яйценюх се зъби на гиганта Русия?!Ако работата стигне до война руснаците ще прегазят Украйна за 2 дни,запада и пръста няма да си мръдне да им помага.Слава на Русия!!!