Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна

Руските войски се доближили на километър от украинската граница
Обновена: 25 апр 2014 20:51 | 25 апр 2014 13:23, Елка Василева
329
Русия иска трета световна война, убеден е премиерът на Украйна
Снимка: Reuters

Украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че Русия иска да започне трета световна война чрез "военна и политическа" окупация на Украйна и създаване на конфликт, който ще обхване и останалата част от Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Опитите за военен конфликт в Украйна ще доведат до военен конфликт в Европа. Светът още не е забравил Втората световна война, но Русия вече иска да започне трета", каза Яценюк на заседание на правителството.

"Държавното ръководство на Руската федерация носи пълната отговорност за агресията на територията на Украйна и за подкопаването на международната сигурност и стабилност", отбеляза Яценюк, цитиран от Интерфакс.

Той призова "цялата международна общност да се обедини срещу руската агресия".

Руските войски, които провеждат учения близо до границата на Украйна тази седмица, се доближиха на един километър от границата, но не я пресякоха, заяви украинският министър на отбраната Михайло Ковал.

Автоколона руски сили са стигнали на един километър от границата, а в ученията участват и части на руските ВВС, каза Ковал и добави: "Въоръжените сили на Украйна са готови да отблъснат всякаква агресия."

Яценюк напомни, че Украйна очаква до утре официален отговор от Русия на въпроса защо руски войски се съсредоточават край украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Той напомни, че на 24 април е задал официален въпрос в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. "Русия трябваше в срок от 48 часа да информира какво правят нейни войници край украинската граница. 24 часа вече изтекоха. Очакваме официален отговор от Руската федерация", каза той.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
3
 
20
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
До 246Какво значи Турция да си вземе? България е била по тези места преди турците да се довлекат и ако някой има нещо да СИ взима, то по-правилно е да се каже "...ако България си вземе част от Турция да кажем Одрин..." Не че имам нещо срещу турците - колкото по-бързо се разделим от стереотипите от миналите векове, толкова по-добре ще бъде за всички. Миналото не трябва да се забравя, но и не трябва да му се робува. Трябва да търсим допирни точки, а не да развиваме параноични конфронтации.
185
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да си говорим...в 21ви век Русия превзе част от Украйна...дори и с хитрост..това си е начало на бъдеща война..вас ако турция си вземе част от България да кажем кърджали и родопите и хасковска област .. ще си стоите и ще си драскате тука и ще ревете руснаците да идват да ви спасяват..само *** с тоя интернет..никакви дейстивя
184
2
 
14
 
! Отговори
преди 10 години
До АнонименСега в Украйна,на 9ти септември в България.
183
3
 
27
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
Няма угода за превратаджиите - пак недоволни, че ученията на руската армия са на руска територия! Ами да почнат да си ги правят на Украинска тогава ...
182
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руснаците ще ги призная за уникално прости ако влезнат в украйна
181
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руска армия на 9 май ще провежда тържествен военен парад в Киев в памет на загиналите срещу фашизма... До година - юбилеен парад в Берлин.
180
2
 
26
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Яйценук трябва да е късоглед,защото вижда русите от другия край на границата си с Русия, а не вижда западно европейските и американски навлеци от хиляди километри дошли и се настанили господарски в Украйна и диктуват на украинските самозванци какво и как да го правят. Те това е грозното,което е надвиснало над Украйна и Света. Да видим.
179
2
 
29
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Аз, ще му отговоря, какво правят на 1, км, от границата," Те са си в тяхната територия и ще правят каквото си поискат."И, трета световна няма да има защото две страни не са света, а аз лично невиждам, кой ще тръгне срещу руснаците, те захранват цяла европа с газ, няма как да стане да тръгнат срещу икономиката си големите от Европа, само хамериканците насъскват членовете на НАТО да нападат и разни измислени санкций. а тоя яиценюк е жалък лабораторен плъх.
178
34
 
7
 
! Отговори
Фен преди 10 години
Русия иска дебелия!
177
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трета световна война искат САЩ и империалистите от западна Европа и са на път да я постигнат.
176
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това , че ще го спипат него , не е трета световна . Защо зове света за 3-та , уплаши ли се? Който изпраща войски, получава войски !
175
0
 
3
 
! Отговори
защо са лъжите? преди 10 години
ВВС нюз"Украинската криза:Какво казват снимките на"Руския войник" bbc/news/world-europe-27104904
174
0
 
25
 
! Отговори
защо са лъжите преди 10 години
Лъжите на марионетките в Киев,които работят за унищожение на суверенността на Украйна под лъжливия предтекст,че го защитават са много .Ето една ,показват снимки на руски военни участници в И.Украйна хем на високо ниво,заприлича ми на фотошопа на иранците с откраднатите паспорти,които били на изчезналия самолет.или...снимка на руснак в Грузия 2008,фотошоп в Украйна 2014.Ukraine provides evidence of Russian military in civil unrest
173
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се ли досеща защо са на 1 километър от границата . Искат да дойдат в Киев и да го поздравят ! На парад на 9 май !!!
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ти
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой го нарича Премиер?
170
1
 
26
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Този *** не може ли да разбере че войските са си в Русия и ако искът могат и по браздата да ходят.Той изглежда ги чака с нетърпение.
169
1
 
34
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
О, Господ, Яценюк изисква отговор от Русия!!! Нещастне куклен, по-добре за теб да седи тихо! А най-доброто от всичко - избягай в Америка, ако искаш да останеш жив. Сбогом!
168
1
 
34
 
! Отговори
Ник преди 10 години
***. Точно Украинското правителство нажежава обстановката, като гледа да вкара повече страни в конфликта и използва оръжие.
167
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очилатия *** Арсений, да почака още 24ч. и ще му обяснят лично с калашник в мутрата , защо така се приближават.