Няма българи сред отвлечените от сепаратисти в Славянск

Задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели, според МВнР
Обновена: 26 апр 2014 12:27 | 26 апр 2014 11:39, Веселина Йорданова
67
Няма българи сред отвлечените от сепаратисти в Славянск
Барикади в Славянск. Снимка: Ройтерс

Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи.

От ведомството уточниха, че задържаните са военни инспектори, а не наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Още по темата
От Министерството на отбраната също съобщиха, че няма български военнослужещи и представители на Министерството на отбраната сред задържаните в Украйна военни експерти.

Украински медии, цитирани от ИТАР-ТАСС, съобщиха по-рано днес, че привърженици на федерализацията в Славянск са задържали наблюдатели от няколко страни участнички в ОССЕ, тъй като били съпровождани от офицер от генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Украинските сепаратисти обвиниха пленниците, че са "шпиони на НАТО", предаде Франс прес.

Агенцията цитира изказване на лидера на сепаратистите Денис Пушилин, който заяви, че заложниците ще бъдат освободени само при условие, че на сепаратистите бъдат върнати "техните затвортници".

В интервю за руска телевизия, цитирано от ДПА, самопровъзгласилият се кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов заяви, че задържаните са "професионални военни" и не приличат по нищо на екипа на ОССЕ, с който той наскоро е провел "нормален разговор".

Пономарьов обвини задържаните, че са подготвяли саботаж, вдъхновен от украинските власти в Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: украйнаМВнРОССЕРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 31 Успокой се бре. И мене са ме трили в статиите на тази авторка ,ако псувам Пиши по-нормални неща и ще ти седят коментарите Това не ти е статия на *** Василева там може да си псуваш на воля
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"сепаратисти" *
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
руските "сеператисти", сирийските "бежанци", американската "демокрация, "или със САЩ, или си с Русия"... воинстващ пещерен антикомунизъм, нашите са разузнавачи, техните са шпиони.... Примитивно , елементарно манипулиране и промиване на мозъци.
23
0
 
11
 
! Отговори
даммм преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТодоре,помниш ли като писах тук--още маски ще падат...
22
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
алооо българоруските промити македонски мозъци ..събирайте си багажа и в русия нали толкова дерете земята за тези пияници !! добре ,че ги научихме да четат и пишат и религия им дадохме ако не бяхме ние до сега да са се самоунищожили 100 пъти от алкохол!!!
21
2
 
15
 
! Отговори
жеко преди 10 години
поне хората се борят за нещо а ние само квичим и нищо не правим всеки си е за себе си, голяма *** сме българите
20
4
 
6
 
! Отговори
Първа конна армия преди 10 години
Ахахаха, на картечницата максимка и липсва един русоляв Серьожа с бюдоновка на главата, който да коси по посока на враговете на народа. А ако картечницата я качим на конски впряг, става класическа тачанка.Наздоровя!
19
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много промит мозък тука беееее ....лелееее :))))))
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбра се самоличноста на българина - това бил президента Плевнелиев,който лично искал да докаже евроатлантическата си ориентация !
17
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
продажна русия... нищо добро не ни е донесла и няма да ни донесе ....25 години не можем да излезем от *** който тая продажна държава *** *** *** върху България и въобще не ме учудва ,че в БГ има повече хора който обичат русия а не България!!! Продажна ***!!!!!!!!!!!!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно време Синклер е правил такива номера ,ама наш Капитан Петко го е бил дето го хване и с каквото може.След освобождението Капитан Петко е хвърлен в затвора.
15
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мирните протестиращи почнаха да правят грешки, така по-бързо ще дойде техния край
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБЪЛГАРИН ИМА ТОЗИ БЪЛГАРИН Е *** НА САЩ ДА СИ МИСЛЯТ ПРОТИВ КОЙ СА ТРЪГНАЛИ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ ДУПЕ ДА ИМ ЯКО РУСКАТА ВОЙСКА Е НА 8 КМ ОТ ИСТОЧНАТА ГРАНИЦАБЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ СВИТЕ ПОЛИТИЦИ.СЪБЕРЕТЕ СИ БРЪМБАРИТЕ
13
4
 
27
 
! Отговори
До Киро преди 10 години
Ако ти беше акъла на нивото на зидаро-кофражист едва ли щеше да стоиш като *** по форумите!Я в Германия ,я в Испания да взимаше пари ,а ти на безинтересни коментари.Комунизъм е клише морално остаряло и самото му използване говори за човек живееш само в миналото и не развил се по-напред.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 14+ Ким Ченски
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКАЗА ОТ СВОЯ РАЗУЗНАВАЧ КЪДЕ Е ДОБЛЕСТА ВИ ГОСПОДА БЪЛГАРИ.ПРОДАЖНИ *** НА САЩ .ВСЕ ЕДНО ПРОРУСКИТЕ ВЪСТАНАЛИ ЩЕ ПОБЕДЯТ.Н.РДОНЕЦК ЩЕ ОСВОБОДИ ТЕЗИ РАЗУЗНАВАЧИ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ КИЕВ ЩЕ ОСВОБОДИ ЗАДЪЖАЛИТЕ АКТИВИСТИ.АРЕСТУВАНИТЕ СА ОТ БЪЛГАРИЯ ЧЕХИЯ ПОЛША ДАНИЯ ГЕРМАНИЯ ШВЕЦИЯ.ЗАЩО ОССЕ НЕ СЪОБЩИ ЩЕ ЩЕ ИМА ПОСЕЩЕНИЕ
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая Максимка от кои музей са я изкарали?
9
3
 
23
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Националните предатели да внимават, защото жестоко ще платят, ако изпратят и един българин срещу руснаците. КГБ незабравя. Глупост ще е, ако си мислят, че като са си сменили името на ФСБ са се превърнали в застаряващи рокери, които само си подрънкват на китарите...
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че няма българи. "Отвлечените" са военни разузнавачи и си понасят рисковете на занаята. А за да има сред тях българи, то трябва държавата ни да има нормална армия и нормално военно разузнаване. ...Да има, ама няма... Така си я караме - на има-няма... И стръвно филофобстваме към Запада или Изтока, съвсем забравили къде сме и, че в крайна сметка трябва да мислим най-вече за себе си като народ, нация, държава... А, *** то кво означаваха тея неща?!?
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тя Абе като гледам колко желаещи да трепят "фашисти" или "***" има из форумите - може и да се намери. Но няма страшно, българите сме се превърнали в нация от форумни разбирачи, които в реалния живота са мишки