300 проруски активисти щурмуваха прокуратурата в Донецк

Четирима украински милиционери са ранени
1 май 2014 17:11,
114
300 проруски активисти щурмуваха прокуратурата в Донецк
Снимка: БТА, архив

Около 300 проруски активисти щурмуваха днес сградата на регионалната прокуратура в украинския град Донецк, предаде Франс прес.

Според журналист най-малко четирима украински милиционери са били ранени.

Тълпата е започнала да хвърля камъни по сградата на прокуратурата и стотина милиционери от силите за борба с размириците, които охраняват обекта, са отвърнали с  шумозаглушителни гранати и със сълзотворен газ.

Множеството тогава е започнало да удря милиционери, някои от които са били разоръжени, докато проруските симпатизанти скандирали "Фашисти". Милиционерите са били били лишени от каските, бронираните жилетки, палките и щитовете си.

Ранени са един демонстрант и един милиционер. Щурмът стана след проруска демонстрация в Донецк, в която участваха 10 000 души.

На демонстрацията участниците в нея обвиниха прокурорите, на Донецк, че работят за прозападното правителство в Киев, отбелязва Ройтерс.

Донецк заплашва да се отцепи от Киев на референдум на 11 май, допълва Ройтерс.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
49. Анти мутра ли си илиМУТРА ? Ще се побъркаш да бълнуваш за комунисти? Такива дето плюят като теб, са точно били комунисти - пазиш ли си още книжката ! ( Гадни сте много )
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я момчета се напънете още малко и отцепете югоизточна Украйна. Не ви трябва ЕС, не ви трябват американци.От там нищо добро не произтича - пример България.
47
21
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ИСЛЯМИСТИ, КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ, АТАКИСТИ, БЕСЕПАРИ И ДРУГА *** ВСИЧКИТЕ ЗАЩИТАВАТ ПУТИНА ЩОТО ПУКНЕ ЛИ ТОЙ ПУКАТ И ТЕ :DDDDDКОМУНИСТИТЕ СЕПАРАТИСТИ В УКРАЙНА САМО ОТ СМЪРТ РАЗБИРАТ ТОВА Е ВОЙНА ОПОМНЕТЕ СЕ УКРАИНЦИ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ ТОЛЕРИРАТЕ ТЕ ВИ УБИВАТ БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО А ВИЕ ГИ ГЛЕДАТЕ!!
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна е руска, защото е руска. Европа е руска, защото Русия е част от Европа. През 2020 година най-големият град на Руската Федерация ще бъде Ню Йорк, след като *** и латиносите направят референдум за присъединяване. Точка.
45
2
 
12
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
"Правителство" на Киев даде много оружия за Десният Сектор и други незаконни бандитски групи, които вече го правят, както искат. Никой няма да се върне оръжия! Анархия! Време, за да отидете на ЕС!
44
22
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
КАКТО ЩЕ ДА СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА С ПУТИН И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ Е СВЪРШЕТО И ТО НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ДОГОДИНА!!!!!!!!!!!30 % ТОЛКОВА ЩЕ ИМА!!!!ДАНО *** ПРЕДИ ДА СИ ТРЪГНАТ НЕ ВЗРИВЯТ НЯКОЯ ЯДРЕНА И ДА КАЖАТ, ЧЕ Е БИЛА САЩ!!!!!!
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На митинга са 10,000 в Донецк !А какво става в Киев ? - да не са влезли полско-американци и поле да кажат , че Руското население са сепаратисти , на тяхната си територия
42
2
 
3
 
! Отговори
nato преди 10 години
Е изпратило 60 самолета за 2 седмициF-16 x 26F-15 x 5CF-18 x 6Typhoon x 10KC-135 x 1GripenC x 2Rafale x 4Mig-29 x 4E-3 awaks x 4
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъпотията на Петя е свързана с пълната липса на елеметарна езикова подготовка при боравене с източници на руски език. И с подобна липса на знаене на български език. Руското "слепительно-глушительные гранаты" се превежда със "заслепяващо-оглушителни гранати".
40
27
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТРЕПАНЙЕ ТРЕПАНИЕЙ МУ Е МАКЯТА НА ТЕЗИ СЕПАРАТИСТИ КОМУНИСТИ И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
яй стига ве то бива дезинформация но това на нищо не прилича (всичко е наопаки)1 не са 300 а 30002 милеционерите са 2003 10 души от съпротивата са ранини (гумени куршуми и ш.гранати) от милеционерите няма ранени4 БТР се е опитал да им помогне но е спрян от хора на съпротиватаХимлер засрамихте
38
24
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТОЧНО ТАКА *** ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСНАЦИ КОИТО НЕ ИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ ДА Е УКРАЙНА В ЕС А ИСКАТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ДА СТАНЕ РУСКА БЕЗ ЗАЕМИТЕ!!!!!!!НА ЦЯЛАТА ТАЯ ГРУПА ИМ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ПАРТИЯТА НА ЯНУКОВИЧ ПО ПОРЪЧКА НА ПУТИН!!!ПОВЕЧЕТО СА НАПЪЛНО СЛАБОУМНИ!!!!!!!!!ВАЖНОТО Е, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ИЗТЕПАТ ОТ КОМУНИСТ СЕПАРАТИСТИТЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА СВЕТА!! *** ДОСТАТЪЧНО ИМА НА ЗЕМЯТА ТЕЗ СА ОТ НАЙ ДОЛНИЯ ДЕЦАТА СИ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ ХВЪРЛЯТ ПЪЛНИ ***!! САМО ДА Е ТЯХНОТО
37
27
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
УКРАЙНА Е 45 МИЛИОНА ИЛИ ПОВЕЧЕДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ЕДНО 1000 ДУШИ СЕПАРАТИСТИ ЩЕ Е САМО ОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВАТА ТОВА НЕ СА ХОРА И БЕЗ ТОВА1!
36
27
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ГРУПА СЕПАРАТИСТ ТЕРОРИСТИ САМО РАЗСТРЕЛ ЗА ТЯХ ТЕ СА ГОТОВИ ДА УБИВАТ !!!!!!!!!!!!!!
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УжасПреди малко внезапно спряха всички радиа и телевизионни канали в Украйна,тока в Киев е спрял,какво ли става? На това, което става, да не сядаш.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петя Шекерлетова е моят идол за умствено величие и символ на интелектуална мощ. Пред "шумозаглушителните гранати" бледнеят теорията на относителността, квантовата теория и "Война и мир". Интересно, апропо - Петя как се е научила да пише, или диктува?
33
2
 
29
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Христо Еми то скоро и това няма да им помогне. Е В Славянск ще пращат само десен сектор ,да атакуват,щото спец-частите им Алфа са отказали ,както и обикновенните украински воиници пратени там Мръсотии правят тия полски ку*ви от Десен сектор и американските наемници от Blackwater(сега под друго име) В Задкарпатието са дали на Киев срок до 11 май да си разоражат десен сектор и т.н. или и те ще се отцепят. Хората са казлаи,че имат повече оръжия отколкото хора
32
3
 
26
 
! Отговори
Христо преди 10 години
До Руснаци,украинци!Подкрепям твоя призив,но знаеш как действат САЩ,разделяй и владей.......
31
4
 
26
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Какво ли, Русия се готви за парада на 9 ти май в Киев!
30
4
 
24
 
! Отговори
Руснаци,украинци! преди 10 години
Само не се избивайте, моля ви! Срамота е!Два славянски народа, бели хора, християни, с обща история и сходни езици сте. Ако имате недоразумения, постарайте се да ги решите чрез преговори.Имам близки приятели и в Русия, и в Украйна. Не искам никой от тях да пострада.