В Украйна газът поскъпва с над 50% от 1 май

Това е второ увеличение за годината
100
В Украйна газът поскъпва с над 50% от 1 май
Снимка: Ройтерс

Нафтогаз Украйна увеличава с над 50 на сто цената на газа за битови потребители от днес, за да се изпълнят изискванията на Международния валутен фонд (МВФ) за премахване на субсидиите от съветско време, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата


Освен това от днес в Украйна цената на природния газ се увеличава със 17,5 процента за промишлените потребители и организации, които се финансират от държавните и местните бюджети, информира ИТАР-ТАСС.

Пределната цена на газа става 4724 гривни за 1000 кубични метра газ (около 414 долара).

Цените на газа за промишлените потребители и бюджетните организации бяха повишени вече веднъж тази година - от 1 април със съответно 29,1 процента и 64,2 процента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
gaskain преди 10 години
e 6to taka be nali v evroieiskia saiuz e hubu aaaaaaaaa aide ukrainci nova revoiliucia
72
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Малко са 50 процента
71
0
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Честито.След това идват Лидъл.Билла и др.Ако знаят кво ги чака?
70
0
 
20
 
! Отговори
9101 преди 10 години
Ха честито,братя украинци!Приготвихте ли голямата кошница за благата на МВФ?Да знаете,че заедно с тях ще получите гранясало жито от САЩ,щото с вашето ще плащате лихви. Да ви е сладко!
69
1
 
25
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Украина никога няма да бъде на една държава, няма съмнение за това. Благодаря ви, ЕС и САЩ! Това е резултат то вашата дейност! Само референдум и федерализация ще спаси Украйна (и Европа) от гражданската война. Ама Киев не иска референдум, той иска само война, ***!
68
0
 
42
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Украинците го отнесоха в борбата между Русия и САЩ. Да ви кажа честно идея си нямам кой какво прави - дали САЩ имат дългосрочни цели и искат Украйна, за да направят база на НАТО и след 10-20 години да докопат най-сетне богата на ресурси Русия или Русия дърпа конците, но едно е ясно, че си патят обикновени хора като нас. Толкова ли е трудно да бяха провели един референдум в Украйна за или против ЕС и да се съобразят с резултатите, които отразяват желанието на народа, а се стигна до това базумие.
67
19
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААА.... преди 10 години
КВО , ЖАЛИТЕ ТОЛКОВА ЗА УКРАЙНА ,БЕ.ХА,ХА,ХАААААААА.....НАЛИ ТОВА *** СТЕ НА ВЛАСТ ТУКА??!!!ЩО НЕ ВЪРНЕТЕ ВРЕМЕТО НА ТАТО ,БЕ .....ХА,ХА,ХААААААААА.... И "КОМУНИЗъМА" ??!!ЩО , ЛЪЖЕТЕ НАРОДА ,БЕ...??!!!
66
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще видят кон боб яде ли и магаре стока ли е.
65
0
 
28
 
! Отговори
Смях и сълзи преди 10 години
До 82Точно където е газа,точно там е плодородната им земя.А дори и да си дадат земята за дрилинг и фракинг ,пак нищоняма да получават -най-много 5% от добива.А пък ако щатите имаха достатъчно и не им беше забраненода го добиват в 13 щата ,нямаше да се застъпват за Украйна.
64
0
 
43
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Яко, сега това е само началото на обедняването, драги братя Украинци, сега освен на украинските олигарси ще плащате и на световните... дупе да ви е яко. Дано не минето по нашия път, дано да имате силни и родолюбиви политици, дано ама надали... като гледам яйцеглавия и турчина...
63
38
 
3
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА ЖАЛБИ.. преди 10 години
В УКРАЙНА ИМА МНОГО ШИСТОВ ГАЗ!ЩЕ-НЕ ЩЕ , УКРАЙНА ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ПОЛЗВА!ТЕ НЕ СА *** ,КАТО БЪЛГАРИТЕ...ХА,ХА,ХААААААААА
62
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще искат украинците да се изселват в Крим при лошия Вова, ама мандалото лопна!
61
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следва валутен борд плосък данък разграбване на природните богатства украинците ще гладуват а житото ще им се товари на кораби за да изплащат лихвите на МВф -нов гладомор този път демократичен ще им изсекат горите и компании за 1% концесия ще им прибират природните ресурси остава и колониални електроразпределителни дружества и търговси вериги с ГМОВсе неща познати в България Ама дано се усетят като Аржентина които разкараха МВФ и премахнаха борда и след това взеха да се оправят
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Haide sega, uniq dvamkata poboinici Fashistite Klichkovi, vmesto dase pravqt na geroi po ringovete, da datat vsichko koeto sa spechelili na Ukrainskiq narod! Tesa edni ot glavnite vinovnici za taq hamalogiq v Ukraina!
59
0
 
70
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
Няма държава в света, която да се е обвързала с МВФ и да е прокопсала по какъвто и да е начин. Напротив- всички отиват на по-зле.
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
73. Това го знаем , на кой дължат. И защо Русия не ги постави в тези условия , да увеличи на населението цената с над 50%., за да си събере парите ?Искаха да въведат - плащате и получавате газ . И да започнат да си изплащат дълга .
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой нa никого не може дa нaложи демокрaция, aко съответното общество сaмо не е дорaсло зa товa и сaмо не си я е извоювaло.
56
0
 
47
 
! Отговори
Смях и сълзи преди 10 години
Е тая зима ще прочистят Украйна от бездомни кучета и котки,пък и може и на плъховете да се радват.А като решат да посегнат и на дивеча от лесовете животнозащитните организации ще размахат заплашително пръст.На помощ естественно ще им притече ЕС като ще им пращат 20 годишни конски и магарешки меса на половин цена.Хемще ги"хранят" хем ще им вземат парите за *** коитоса годни само за екарисажа,хем ще ги редуцират.Хитро,а?
55
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
69. Капитализма се захранва от войни , и той няма идеален пазар , но излизаше с номера че демократизира страните ( които се оказваха с газ ). А други ги демократизира , за да съм й пазар и военни бази !Ако целият свят е само капитализъм , средната класа все повече ще намалява , за сметка на много богати и бедни !И отново се стига до протести и революции - истински !САЩ помислиха че са световни господари и ---- удариха средната класа ( безработица ) загуба на къщите им.
54
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 71Укрaинците сa тези, които имaт дa плaщaт многомилиaрдни дългове към гaзпром, a не мвф.