Нощ на сблъсъци в Украйна

Сблъсъци в Луганск, танкове в Краматорск
Обновена: 4 май 2014 10:14 | 4 май 2014 07:30,
129
Нощ на сблъсъци в Украйна
Снимка: Reuters

В сблъсъци в украинския град Луганск е загинал един привърженик на федерализацията на Украйна, а други двама са ранени, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира съобщение на телевизия Россия 24.

Престрелка е имало в три района на Луганск, след като местни жители се опитали да блокират военен комисариат и няколко армейски части. Повода за този опит са били съобщения, че в града са дошли военнослужещи от други райони на Украйна.

Още по темата
В Константиновка, в Донецка област, където в събота вечерта започна силова операция, в района на телевизионната кула с вертолет са били доставени военни и след като те са слезли от него, е започнала престрелка. Представител на проруските активисти заяви през телевизионен канал, че бронираната техника, навлязла в града, стреля по мирното население. Имало пострадали, но колко са засега не е ясно, допълва представителят на така нареченото народно опълчение.

В Краматорск очевидци разказват за навлизане на танкове.

Информации за сражения постъпват от град Дружковка, както и близо до селата Пчьолкино и Ивановка. В Мариупол, където в събота вечерта започна щурм срещу сградата на градската администрация, окупирана от 20 дни от проруски активисти, центърът на града е блокиран, а общественият транспорт е спрян. Към града са се отправили хеликоптери на украинската армия.

В Одеса няколкостотин жители застанаха на града на пост пред градското управление на милицията с настояване за освобождаването на арестуваните в петък активисти, задържани, докато бягаха от опожарената синдикална сграда в града.

Пред сградата на управлението на милицията има роднини на задържаните, които носят техни снимки. Те се надяват да получат информации за състоянието на близките им. Някои от тях разказват, че сред арестуваните има ранени хора, с изгаряния, които се нуждаят от медицинска помощ.

Около 60 души бяха арестувани, докато бягаха от синдикалната сграда, подпалена от радикали от Десен сектор. Едва излезли от сградата тези хора бяха бити от радикалите, а после отведени до коли на милиция, за да бъдат откарани в управлението. Сред задържаните има и 11 жени.

Представители на управлението на няколко пъти вече излизаха, за да приканят събралите се пред него хора да се разотидат, като им обещаха скорошно освобождаване на задържаните

В събота бяха освободени пет жени и тежкоранен мъж. Една от жените разказа, че задържаните са в тежки условия, не им се дава храна и мнозина от тях са подготвяни днес да бъдат прехвърлени в Киев.

Демонстрантите пред сградата на управлението на милицията имат намерението да останат там цяла нощ. Те започнаха да правят списък с имената на хора, които след събитията от петък се водят за безследно изчезнали. Смята се, че става дума за сто души.

Днес и утре в присъединения към Русия полуостров Крим, който до март беше в състава на Украйна, е обявен траур заради трагичните събития в югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Решението е формулирано в указ на губернатора на Крим Сергей Аксьонов и целта е да се почете паметта на невинните жертви и да се изрази солидарност с населението на този район на Украйна.

На територията на Крим знамената са спуснати наполовина. Празничните мероприятия са отменени, както и развлекателните програми по телевизията и радиото.

По последни данни в резултат на сблъсъците и пожара в синдикалната сграда в Одеса са загинали 46 души, а 200 души са пострадали.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф, осъзнавате ли колко сте жалки, като ближете задните части както на Русия, така и на Запада. Да не си мислите, че Путин ще върне СССР и работливи и мързеливи ПАК ще бъдат поставени рамо до рамо да работят на една и съща мизерна заплата. Путин, та Путин. Толкова много плиткоумни русофили сигурно и в Русия няма. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА. Една фраза, която управлява света! Важно е България да си гледа нейния, а не руски или американси. България е част от ЕС и трябва да се държи като такава! Просто е!
103
3
 
2
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
До СПОНГИ. И 46-тезагиналите в Одесса ли са наемници, кото стрелят под прикритието на цивилните? Брат ми беше там, и каза, че, милицията нищо не направи, а десните просто униваха излизащите хора
102
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боклучави русофили, все на запад ходите и там учат децата ви, не ходите обаче при хипофизното джудже Путин да му гостувате. *** лицемерни!СМЪРТ НА КОМУНИЗМА И РУСОФИЛИЯТА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!
101
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълАко не е Русия евреите/америка/ ,ще ислямизират цяла Европа .Едно време не успяха със сила само Балканите покориха,но сега с хитрите си ходове си постигат целитеВремето на антихриста идва
100
12
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
УКРАЙНА Е ЦЯЛА ДЪРЖАВА!ПРОРУСКИТЕ КОМУНИСТ СЕПАРАТИСТИ ТЕРОРИСТИ НЕ ИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА А САМО В НЯКОЛКО ГРАДА КЪДЕТО СА ПОВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ!!!!!!!!ТОВА Е ВИСША ФОРМА НА ТЕРОРИЗЪМ В ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ИМАЛО Я И ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО СЛЕД КОЕТО ВЕЧЕ СТАНАЛА ЧАСТ ОТ РУСИЯ И СССР ДО ОТДЕЛЯНЕТО И!
99
20
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Още много кръв ще се пролее, докато фашистът Путин не изтегли тайните си служби от Украйна. За него украинските руснаци са пушечно месо, което може да бъде жертвано. През войната Сталин стоварил войската си пред полската граница и зачакал. Поляците мислели, че той ще влезе да ги освободи от нацистите, но Сталин само чакал. Какво? Чакал полската съпротива да излезе на светло, нацистите да я смажат и после самият Сталин да влезе, да очука нацистите и да получи чиста от съпротива територия.
98
1
 
1
 
! Отговори
Крестител преди 10 години
Поклонници на бесове! Мислите, че ще ви отмине виното на яростта Божия?
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май в Одеса майданците сгазиха лука. Както се прокрадва информация има имена и адреси. Одеската мафия не прощава. В Одеса барикади няма да има. Ще има тихо и кротко рязане на глави. Вече се е почнало. Властите за сега му викат битова престъпност
96
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До 111 Защото както всичко друго фашизмът също претърпява еволюция и отдавна не е разделен според цвета на кожата, а според финансов интерес. Белите фашисти разбраха че омразата към цветнокожите не е в техен интерес. Затова в наши дни да си фашист не е достатъчно да си бял, а да мислиш като такъв.
95
8
 
4
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 102Защо фашистите във Вашингтон имат черен президент или имаш предвид черен фашизъм срещу белите, я се изясни, че нещо в мозъка ти е мъгла.Едва ли бели фашисти биха търпяли президент- *** или мулат.
94
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочистването на Украйна от *** е в пълен ход.Слава на УКРАЙНА.
93
16
 
40
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 10 години
.Парад на фашистко насилие в Уррайна откровено подкрепено и насърчавано от фашистите в Нечистоплътен Вашингтон, всички овце и промити демократи, в т.ч. БГ, са позор за човешкия род, който слава богу скоро ще се самоубие. От "демокрацията" по-голям терор човечеството не познава.
92
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БъндиPrav si ! Otgovora e mnogo elementaren.Nishto ne struva ,kolkoto orujieto ! A voina se vodi s amerikansko orujie . Nima voina -niama dolari ! Te zatova samo ,,umirotvoriavat,, Ot Vtorata svetovna voina do sega ,nikoi ne isbil poveche hora otkolkoto amerikancite ...
91
10
 
45
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Не знам как Кличко и Тимошенко успяват да спят спокойно. Трябва да си много голям темерут за да причиниш всичко това на народа си и да не ти пука. Ама какво ли се чудя, властта е най-важна, властта и грабенето. Ееех Кличко, щяха да те запомнят като добър спортист, сега ще останеш в историята като унищожител на Украйна!!!
90
14
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
Империята на *** и п*те срещу империята на *** пияна мечка, егати простотията, а едно време ни лъжеха, че Хитлер не бил прав. Не адски, божествено е бил прав и далновиден.
89
4
 
16
 
! Отговори
поло преди 10 години
архангел, приятелю, живял съм в русия 10 години, та може да се каже, че имам известни впечатления от страната и хората. не вярвам на медии и не харесвам франция. задължителните предмети не означават нищо, вярата не се постига със зубрене. хубава неделя от мен:)
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен71 Абе стига с тия глупости първо тях никой не ги иска в Турция те не ги възприемат като истински турци и отнощението към тях ще е по лошо и отколкото към кюрдите а и Турция има поенциала да си вземе целата ни страна ,което трябва да ни притеснява а не да си къса парчета ,но с такива промити мозъци кат теб ние просто нямяме шанс да се защитиме така се прави подмени историята ,промии мозъка ,всей страх и хората сами ще се разделят
87
12
 
20
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до поло преди 10 години
До полоМомче, църквите ги сриваха сатанистите евреи, начело с троцки! Сталин ги изби, слава Богу! По време на френската революция са разрушени над 20 000 храма, ако не знаеш, но и сега повечето българи "благоговеят" пред франция и французите, макар че за мен това е най-пропадналата и разложена държава в ЕС! А руснаците наистина вярват в БОГ! Питай хора, които са били там, а не вярвай на владените от велзевула медии! 3 часа седмично се учи там вероучение! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Не е като у нас......
86
27
 
10
 
! Отговори
поло преди 10 години
архангел, много си зле. руснаците да вярват в бог, хахаха. руснаците, които си сринаха църквите и ги превърнаха в конюшни и военни складове, руснаците, които разстрелваха свещенници и вярващи! нещо си се объркал. а твърдението ти, че русия вече няма нищо общо с комунизма е безумно.
85
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен до 73Какво общо има турците с Кърджали,та турците са на българска земя да си отиват в Турция. Украйна е изкуствено създадена ,като Македония по времето на Сталин А Турция да се даде автономни права на кюрдите поробени от хазарска турция