Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zashto li biagat of svetloto badeshte na EU i USA tezi hora, tova me razbiram?
89
1
 
24
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ХУНТАТА ЯВНО НЕ Й ВЪРВИ ДНЕС ОСОБЕНО. АРЕСТУВАН Е ВЪВ МАРИУПОЛ ГЕЙ ОЛЕГ ЛЯШКО ЕДИН ОТ ПАЛАЧИТЕ НА РУСКОЕЗИЧНИТЕ В ЮГОИЗТОКА КОЙТО Е ТРАНСПОРТИРАН В БАГАЖНИКА НА АВТОМОБИЛ ВЪВ СЛАВЯНСК КЪДЕТО ЩЕ РЕШАВАТ КАК ДА ,,ГО УВАЖАТ''. ДРУГИЯТ ОТВОРКО КОЙТО ОТКРИ СТРЕЛБА ПО ПОДЧИНЕНИТЕ СИ ПОНЕЖЕ СА ОТКАЗАЛИ ДА СТРЕЛЯТ ПО ДЕМОНСТРАНТИТЕ- ШЕФЪТ НА МИЛИЦИЯТА В МАРИУПОЛ ВЧЕРА БЕ НАМЕРЕН ОБЕСЕН В РАЙОНА НА ЛЕТИЩЕТО. В КАТАМБИТЕ НА ОДЕСА ОЩЕ 3 ТРУПА ОТ ТЕЗИ КОИТО УБИВАХА И ГОРИХА ХОРАТА В ДОМА НА ПРОФСЪЮЗИТЕ.
88
1
 
1
 
! Отговори
Модератор преди 9 години
До Тервел: преведете го
87
3
 
22
 
! Отговори
Баси! преди 9 години
Баси демокрацията! Ако не влезеш доброволно в ЕС и подпишеш заробващ кредит с МВФ, ти изпращат НАТО.Нашите мутри изглеждат светци пред тях.
86
2
 
20
 
! Отговори
Back to USSR 2 преди 9 години
ДОНЕЦКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА - може да се окаже само началото на възраждането на СОЦИАЛИЗМА - БЕЗ ОЛИГАРСИ, БЕЗ ПЛАТЕНИ НПО и с ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ. Ето това плаши най-много украинските и световните олигарси - че могат да им вземат заграбеното от народа през последните 25 години. Затова и нашите "ДЕРМОКРАТИ" лъжат по всички медии за терористи и "ръката на МОСКВА" Треперете - възмездието е близо
85
2
 
16
 
! Отговори
belousrv преди 9 години
Организатори на референдума много правилно правят, че снимат всичко на видео и препмсват паспортите на гласуващите, после който ще каже, че този референдум е фалшив да си вземе за вспомен украинските им паспорти...
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иде време на новият световен ред ВЕЛИКА РУСИЯ!Съпротивата е ЗАПАДА!Иде зима и кранчето се затваря за ЗАПАДА!Тогава Обамя ще се изпър*и за да захрани ЕВРОПАТА с собствен газ!
83
0
 
6
 
! Отговори
Свободная Русия преди 9 години
Руската телевизия: утре са изборите, спечели Путин!
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da im se 4udi 4ovek na tez ukrainciei go na Cecko, ei go na KostinDROBei go na Budkatabe da gi beA naeli da im ope4at rezultatite, be.kef im kam BG, kef im kam GB steha da izkarat rezultatite za anexaciata na uHkraincite be.samo deto Cecko i Budkio ne naiak ko e GB i ko e BG, za tui na lista stese da pise Bulgarupcia i Anglezania
81
0
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Късно е за лаф-моабетиЗаради войната на САЩ срещу Е.С., диалогът за Единна Украйна закъсня и процесите водят към Конфедерация Украйна. Смятям, че:1. Ако ЦРУ спре специалната си операция срещу ЕС в Украйна, тя ще стане Парламентарна конфедерация 2. Ако избиването от частната армия на ЦРУ на демократично настроеното население продължи, ще последва насрещна частна операция на ФСБ и югоизтока ще обяви независимост3. Ако САЩ не спрат войната против Е.С. на украинска земя - Армията на ЦРУ ще бъде избита и югоизтока ще се присъедини към РФ, а Руско Полската граница ще е
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа, ако сегашните управници са на власт законно избрани,а не чрез преврат.Спомняш ли си в Косово да е провеждан референдум?Югославия независима държава ли беше?
79
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янукович е долнопробен лъжец и измамник!!! Лъга народа, че ще подпише за ЕС до последно после обяви в деня на подписването, че няма и, че няма да направи и референдум по въпроса!!!А пък братска русия им спря газа за 2 милиарда сметка щото много ги поддържат! ХА АХ ХА ХА ХА
78
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за какво ли изобщо се редят да гласуват, те в цик вече са подписали резултатите :)явно ракетите на нато ще се разположат малко по-западно
77
1
 
14
 
! Отговори
не син преди 9 години
Този 96 и 98 е един и същ цитиращ ни отворко следващ стриктно линията на "правилната" натовска "демокрация" !
76
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турци и руски комунисти са един дол дренки.
75
13
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА ПУТИН преди 9 години
ДАВАЙ ПУТИНЕ ОТКРАДНИ И ТАЗИ ЗЕМЯ!!!
74
11
 
2
 
! Отговори
СЛАВА НА ПУТИН преди 9 години
КОЙТО Е ПРОТИВ ПУТИН Е ПРОТИВ РАЗУМА!!!ДА НЯМАТЕ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН ПУТИН!!!ТОЙ Е ВАШИЯ ПАСТИР И ВОДАЧ!!АКО ПУТИН КАЖЕ , ЧЕ Е РЕДНО ДА СЕ ИЗБИЕ НАРОДА НА УКРАЙНА И ДА МУ СЕ ВЗЕМЕ ЗЕМЯТА ЗНАЧИ ТОВА Е РЕДНО!!!!!НАПРЕД ПОБЕДАТА Е ЗА ПУТИН!!!
73
0
 
14
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Анонимен99Грешиш,най страшни са алчните американски корпорации,дори фашизма бледнее пред тях!
72
1
 
9
 
! Отговори
не син до 98 преди 9 години
Браво бе екстрасенс" ! Как ги забелязваш тези "наблюдатели" ?! Или така казва батко Обама !
71
0
 
8
 
! Отговори
456 преди 9 години
До АнонименБалък ли си или продажник ?МВФ скача щом щатите кажат "хоп"!От тази корекция Русия по бедна ли стана или пък изведнъж и се изпариха природните ресурси за които Америка така копнее??