САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна

Русия твърди, че частите й са били изтеглени
Обновена: 14 май 2014 14:08 | 14 май 2014 08:41, Елка Василева
300
САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Американското правителство публикува нови спътникови снимки, на които според него се вижда, че руски сили са продължили да бъдат близо до украинската граница през последните дни, опровергавайки руските твърдения, че те са били изтеглени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът на Владимир Путин обяви миналата сряда, че силите са преместени, но НАТО и САЩ заявиха, че не са видели признаци за руско изтегляне от границата.

Снимките от търговски спътник, които бяха публикувани от Държавния департамент и в акаунта на американската мисия в НАТО, показват това, което прилича на около 20 руски хеликоптера в Белгород, близо до украинската граница на 9 май, отбелязва Ройтерс.

Освен тях американското правителство публикува друга снимка на същия район от 26 март, също показваща хеликоптери. На по-ранна снимка от 22 март не се виждат никакви хеликоптери в района.

САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Втора спътникова снимка, направена в района на Ростов на 12 май, в рамките на 75 км от границата с Украйна, показва според американското правителство група руски бронирани машини. Те са там и на по-ранна снимка от същия район с дата 23 март, посочва Ройтерс.

Когато НАТО публикува подобни спътникови снимки през април, показващи струпване на руски военни сили край границата с Украйна, руски представител оспори автентичността им, заявявайки, че са направени миналия август.

Това твърдение бе отхвърлено от представители на НАТО, които казаха, че снимките са скорошни, допълва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
1
 
! Отговори
Russia umrq преди 9 години
Nato ako reshi da pradne shte izrine cqla Rusia. Budjet na NATO - 1 TRILION na Rusiq 10 da ne i 20 pati po-malak *** basi tupite ladi, cqlata Rusiq trqbva da izteglqt ako qdosat NATO!!!
260
4
 
6
 
! Отговори
tt преди 9 години
Ако аз бях на мястото на Путин,щях да разположа срещу триполовите не само хеликоптери,но и ракети с ядрен заряд и бомбардировачи,за да подмокрят гащите съществата с пола,брада,които не знаят от кои пол са.
259
4
 
18
 
! Отговори
Marian преди 9 години
Ами САЩ настаниха войски в Полша , и в Украйма вкараха спец.Blachwater ,"Убийци на мирно население ".Те не заплашват ли Русия . Та даже и в Черно море.Какво търсят на хиляди мили от държавата си ?Пък поставят и условия , къде другите да си държат хеликоптерите ,да на са ги закарали в САЩ!
258
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Дори и да е така, не виждам проблем руските войски да са на руска територия, дори близо до границата.... нали са от страната на руската територия, те да не искат да са от другата страна? По странно е какво правят наемници от САЩ на украинска територия, близъ до границата.До колкото знам САЩ не граничат с Украйна.... тея какво се разпореждат по целия свят?
257
4
 
12
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Много "анонимници" спонсорирани от Сорос и Прокопиев под тази статия.Прибирайте клавиатурите, парите свършиха, от другия месец сте без заплащане за плюенето, ще работите за слава травестити. Ще отрежат възможностите за крадене в България на спонсорите Ви скоро.
256
3
 
18
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Веднага след границата територията е на страната и тя ще си прави каквото иска там.Въпроса е: какво правят американците толкова далече от тяхната граница?Нито Ирак,нито Афганистан граничи с САЩ,(има и други примери,и то не малко)
255
18
 
7
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--260;САЩ спазват задълженията си съобразно подписаните договори с Украйна през 1994 и 1997 гРусия е тази която ги нарушава.
254
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chast ot edna statia : "Те не се интересуват от развитието на Запада, заинтересовани са да имат силата да фалират банките, които им позволяват да плячкосват не само Украйна, Русия или Китай, но западните нации. (...) Те са прилагане на политики, които водят до война, за да въведе диктаторски власт над Изтока и Запада ", каза Билингтън да иранската Press TV.
253
2
 
14
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До БобиТози договор е т.н. "Договор от Монтрьо" и определя не само срока, а и общото водоизместване на корабите на съответната нечерноморска държава. Дали американците го спазват? Не знам, може би правят някаква ротация за парлама. А може и да не го спазват, нали си въобразяват, че договорите важат за другите. Както и да е, ако, не дай Боже, стане нещо, нито един тяхен кораб, ако ще моторница да е, няма да излезе от Черно море. И от Ормузкия пролив, впрочем!
252
4
 
37
 
! Отговори
1945 преди 9 години
Какъв е проблема да ги държи?Това си е тяхна територия,все едно да дойде някой и да ни заповяда-войската(колкото ни е останала) ви е до кърджали,сложете я в габрово примерно,ами не искаме,ако решим и до малко търново ще си стои,адски тъпо искане на американските чорпогащници,що не кажат,когато преди 20 дена 2 руски изтребителя преминаха на 100м от техния кораб,как 18 души са си подали молбата за напускане,защо не снимат как вертолети на ООН нападат мирни граждани ?
251
4
 
33
 
! Отговори
не разбирам преди 9 години
руските военни,близо или далече, са на своя територия.Американските "частни" военни са в Украйна. Да не би руснаците тда трябва да искат разрешение от американските "миротворци" къде да разполагат своите войски на своята,руска, територия?!
250
2
 
24
 
! Отговори
РУСКИ СПЕЦНАЗ преди 9 години
Ами и Турция държи в Одрин 50 000-а армия ,тоест два пъти по голяма от БГ армия..но никои не казва нищо на турците да си ги изтеглят към Азия. Това е само една част от турската армия-Тракииския окръг. Иначе всичките родове воиски на Турция с над 620 000 човека...И ако добавим жандармерията и резервистите--минава 1 100 000 човека.
249
4
 
28
 
! Отговори
Shark преди 9 години
БЛИЗО ДО... и НА ТЕРИТОРИЯТА НА... са две съвсем различни неща!!!!!! За неразбиращите, или нежелаещите да разберат уточнявам - БЛИЗО ДО.. означава на собствена територия, т.е. всеки има право у дома си да прави каквото иска, и да разполага разни работи където си иска, щом не навлиза у съседа ,нали така!!!
248
2
 
11
 
! Отговори
xxx преди 9 години
бла бла бла..
247
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помня ги тези снимки. На обектите, които се виждат, пишеше, че са иракски химически оръжия.
246
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шматароци, дано никога не излезете от батака в който сте
245
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Атакист0 0 Атакистпреди 18 секундиА на снимките да се вижда случайно и едно между БТР и автобус с много колела, на гърба на което има едно като бойлер по цялата му дължина?-------ооо смок къде си бе , тая работа с ядрените оръжия е овехтяла стратегия, вече кой ли ги няма...
244
2
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
А на снимките да се вижда случайно и едно между БТР и автобус с много колела, на гърба на което има едно като бойлер по цялата му дължина?
243
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО 255А, че ти се опитваш да манипулираш и да ми натрапваш мнението си е съвсем друг въпрос, ***, безроден. Бегай при третополовите ти другарчета в Брюксел да си играете с пи*ките.------в брюксел няма какво да правя. но пак да припомня, азис е предшественика на кончита вурст :)и е от българия
242
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми американските кораби къде са? Дошли са от майната си и се правят на миротворци.Руските войски са си в русия и могат да се дислуцират в държавата си където искат , а не където кажат американците и страните от европейския съюз.А нашия *** Плевнелиев само не е обявил война на Русия.Да се смееш ли да плачеш ли!-----никой не е дошъл да се прави на миротворец, и никой на никой не е обявявал война, макар да си мисля че на вас точно това ви се искаправ ли съм или да ?