Путин върна войските от границата с Украйна в базите им

"Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани"
19 май 2014 12:45, Елка Василева
350
Путин върна войските от границата с Украйна в базите им
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разпореди войските, участвали в учения близо до границата с Украйна (в Ростовска, Белгородска и Брянска област), да се завърнат в базите си, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Заповедта предвижда тези части да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението.

Още по темата

Русия приканва незабавно да бъдат спрени "наказателната операция" и насилствените действия, да бъдат изтеглени войските и всички натрупани проблеми да се решават единствено по мирен начин, посочва пресслужбата.

Във връзка с продължаващата "наказателна операция" в Украйна напрежението в тази страна нараства, констатира Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ситуацията в Украйна бе обсъдена на оперативно съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност, проведено днес от президента Владимир Путин в Сочи преди отпътуването му за Китай, уточни говорителят му Дмитрий Песков. Обсъдени са били и други актуални международни проблеми от дневния ред на преговорите, предстоящи в Шанхай.

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани в страната, отбеляза Путин преди посещението си в интервю за китайски медии, пише БТА. С Китай "сме на общо мнение, че е недопустимо да се преразглеждат резултатите от Втората световна война", заяви руският лидер. "Последиците ще са крайно опасни; показват го днешните трагични събития в Украйна", каза той.

"Естествено ще се противопоставяме и занапред на опитите за фалшифициране на историята, за героизация на фашистите и техните помагачи, очерняне паметта и доброто име на героите освободители", увери руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен291Много си *** бе ! Сигурно искаш и Бойко да клеца жена ти
242
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Путин, вие съвсем ми объркахте понятията за фашизъм и хунта. Интересна фашистка хунта управлява в Киев, парламента работи, журналистите критикуват хунтата от първия до последния хунтаджия, народа протестира без да бъде спиран по никакъв начин, готвят се избори с пълна пара. Искам такава хунта да управлява и у нас, на мястото на "законното" правителство на Орешарски.
241
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CЕМЬЯ БЕЖЕНЦЕВ ИЗ КРАМАТОРСКА: "60-70% У НАС ЗА ТО, ЧТОБЫ ОСТАТЬСЯ В УКРАИНЕ. НО ОНИ МОЛЧАТ, ПОТОМУ ЧТО БОЯТСЯ"Страхуват се от *** на снимката.
240
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРАИма още много да се излага,докато настигне ЕС,НАТО и САЩ,а и теб!
239
3
 
4
 
! Отговори
111 преди 9 години
Доколкото си спомням НАТО беше военен блок за колективна отбрана на редица страни от Европа и С.Америка. Интересно защо след като беше разтурен Варшавския договор НАТО продължи да съществува и се превърна от военно- отбранителен блок в политически инструмент. И си давам най- вероятния отговор, че НАТО ще продължи да съществува докато не бъде унищожен облика на източноевропейските държави, както и на Русия и не бъдат обсебени природните богатства, а народите унищожени чрез геноцид и бедност.
238
4
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
*** НАЛИ ВЕЧЕ ГИ БЕШЕ ВЪРНАЛ!!!!! ТА ПАК ЛИ :DDDDDDТОЯ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯТА ДАЛИ ИЗОБЩО ИМА НАКЪДЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТ ОШЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
237
3
 
5
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
До Ясен 265. Прав си Ясене.НАТО трябваше не за два,аза един ден дамине през Русия,така какта по преди направиха; Тевтонците при Чутското езеро- за седмица;Шведите при Петербург-за 6 дена; Поляците при Полтава -за 5 дена;французите на Наполеон - за 3 есенни месеци; Германският Хитлер- за едно лято стигна до,, Владивасток.,,А НАТО,сигурен бях и аз като тебе за 2 дена сигурно руснаците щяха да маршируват в Париж,Берлин ,а инките щяха да разчистват на север за сеитба на картофи.
236
3
 
1
 
! Отговори
до 282 преди 9 години
Драги гербею, не твърдеше ли, че живееш в чужбина? Е какъв патриот си тогава, защо замърсяваш форума с глупавата си омраза? Не ти ли е ясно, че няма да промениш мнението на никого, нито моето, нито на приятелите ми, на Русия още повече. Просто писането ти тук е една постоянна лъжа.
235
3
 
3
 
! Отговори
Киро преди 9 години
При тази мрачна демографска статистика, ще бъде поставено на картата оцеляването на България. Ще има апетити за територията ни. Кой ще ни помогне тогава? САЩ, Англия - не мисля. Това може да направи единствено Русия и тя ще го направи.
234
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** патриота, който си напуска държавата без да се бори в нея!(руснака живеещ в САЩ, а американци живеещи в Русия няма)
233
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евростат - 60 процента от българите живеят в мизерия, а 2 800 000 са обезщетенията, изплатени от НОИ през 2013 г. на заболели българи. Реалната демографска картина - топим се с 8 души на час. Това се дължи на демографския срив, смъртността и заминаването на младите хора в чужбина.Според данни на Центъра за демографска политика след 20 години българите ще бъдат около 5,9 милиона, което с почти 1 милион по-малко от днес. От тях българският етнос ще бъде 3,1 милиона души, ромите около 1,8 милиона, а българите от турски и друг етнос малко над 1 милион.
232
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия граничи с 18 държави с 16 по суша (12 в Европа и 4 в Азия) и с 2 по вода (със САЩ при Беринговия пролив и с Япония при Южнокурилския пролив). Общата дължина на държавните граници възлиза на 57 946 км[2]. Северната и източната ѝ граница представляват Северния ледовит (19 240 км) и Тихия океан (12 280 км). Има излаз на Каспийско море (920 км), Азовско море (672 км), Черно (430 км), Балтийско (135 км), вкл. Финския залив (540 км). Със 17 098 242 km2 Русия е най-голямата страна по територия в света, като покрива 1/8 от територията на Земята. Използва 9 часови зони.
231
3
 
8
 
! Отговори
Папа Вова преди 9 години
Не е изтеглил войските,пак лъже,нормално за ***.
230
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага ще ВИ отговоря защо руснаците, българите и много други емигрират на запад.Заради високия стандаРт, КОИТО СЕ ДЪЛЖИ НА ФАКТА ЧЕ ЗАПАДА ОГРАБВА ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ ОТ КОНГО ДО БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЩАДЕНА ДЪРЖАВА НА СВЕТА ОТ ЗАПАДНИТЕ ГРАБИТЕЛИ. КАТО ОГРАБИШ РЕСУРСИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАТО ОГРАБИШ ТРУДА НА 5 МИЛИАРДА, КАТО ИЗБИВАШ НАРЕД ХОРАТА КОИТО ТИ СЕ ОПЪЛЧВАТ ДУШИ ЕТО ТИ ГО ВИСОКИЯ СТАНДАРТ
229
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ото фон Бисмарк Сключвайте договори с когото си искате, разгръщайте каквито си желаете войни, но никога не закачайте руснаците!/Историята е полезна не защото четем в нея миналото, а защото четем в нея бъдещето. Ж. Б. Сей/ ...
228
6
 
6
 
! Отговори
до 271 преди 9 години
Няма значение в коя страна живее руснака. Какво от това, че много руснаци се намират в САЩ? Руснаците са патриоти, обичат родината си където и да се намират. Това не е определящ показател за развитието на Русия. Перспективите за САЩ са мрачни, за Русия - светли.
227
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е колос на глинени крака Наполеон, 19 векВ 1814г. руската армия влезе в Париж
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ранее спецназом Украины получена немецкая гуманитарная помощь: современная военная форма. Как рассказывает немецкий военный представитель, данная униформа подчркивает традиции давнего сотрудничества между нашими государствами.Чуть позже желание помочь и последовать примеру северных соседей появилась у австрийских предпринимателей. Мы отправили пока что только первую партию. Для нас предоставлять такое количество высококачественных гробов не проблема
225
4
 
4
 
! Отговори
Киро преди 9 години
На някои им се иска Русия да е слаба. Искането е едно, а реалностите са други. Русия от година на година става по-силна. Обективна тенденция - това е най-голямата страна на Земята и съответно суровините са на нейна територия. Зависимостта на света от Русия ще расте все повече и повече.
224
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само искам да питам какво правят всичките тия руснаци в САЩ, щом като Русия е толкова напреднала, а САЩ са толкова изостанали? И защо няма също толкова американци в Русия? Хахахахах!Подигравам ви се на тъпотията!!!