Руски инспектори летят над България

Полетът в рамките на "Открито небе" ще е от 19 до 23 май
19 май 2014 09:07, Елка Василева
51
Руски инспектори летят над България
Снимка: архив, Reuters

Руски инспектори ще извършат наблюдателен полет над България тази седмица в рамките на договора "Открито небе", а наблюдатели от Великобритания ще летят над Русия. Това съобщи пред ИТАР-ТАСС началникът на руския Национален център за намаляване на ядрената опасност Сергей Рижков.

Наблюдателният полет над България ще се извърши от 19 до 23 май от летище Бургас на руски самолет за наблюдение Ан-30Б, уточни Рижков. Максималната далечина на полета ще бъде 660 км.

"Руският самолет за наблюдение ще изпълни полета по съгласуван с наблюдаваната страна маршрут, а българските специалисти на борда му ще контролират реда на използване на апаратурата за наблюдение и спазването на договора", добави Рижков.

Той поясни, че полетът се изпълнява "с цел съдействие за по-голяма откритост и прозрачност във военната дейност на страните участнички в договора, както и за засилване на сигурността чрез укрепването на мерките за доверие".

В същия период британски инспектори ще извършат наблюдателен полет над територията на Руската федерация на румънски самолет за наблюдение АН-30.

Договорът "Открито небе" е подписан през 1992 г. В него участват 34 държави, припомня агенцията. Наблюдателни полети се извършват над Русия, САЩ, Канада и европейски страни. Основните задачи на "Открито небе" са развитие на прозрачността, съдействие за наблюдаването на изпълнението на споразуменията в областта на контрола над въоръженията, разширяване на възможностите за предотвратяване на кризи и уреждане на кризисните ситуации в рамките на ОССЕ и други международни организации, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ---/44/Колега, случи се така, че 85% от българите обичат и тачат братския руски народ, Великата Русия. За съжаление няма стадо без ***, това важи не само за нас. Питам тези 4-мата, дето са ти сложили минуси, защо са ги сложили? Те са в категорията "злобни ***"!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При толкова услужливо правителство на руските капризи като българското, такива полети са напълно излишни.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИнСПИРТорите (инспекторите), вероятно ще са толкова пияни, че ще забравят да свалят капачката на обектива.
45
8
 
10
 
! Отговори
драгомиров преди 9 години
След руската агресия в Украйна, Русия трябва да бъде изключена от договора "Открито небе", защото нарушава световния мир. Не стига, че у нас битуват руски агенти и рубладжии, ами и руски полети
44
2
 
3
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До Боби Майтап бе, Уили, да си хвъркат, колкото искат, таман може и аз да се видя на някое фото, в някое руско лайфстайл издание! Ама да се знае отсега - не съм нито хомо, нито третополов, и мразя кончитите!
43
5
 
10
 
! Отговори
--- преди 9 години
Руските войници са проливали крьвта си за да освободят територията на Бьлгария...,но какво се случи, слава на великия руски народ.
42
1
 
8
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Какво ще ми летят над България,та ние тука нямаме нищо! Армията ни е един стадион хора, от които половината са жени, отишли там, само заради социалните придобивки! Да летят, да хвърчат, все тая, да идат над Турция, Англия, САЩ, там може да мернат интересни нещица - я някой третополов, я някой гейпарад, я някоя Кончита Вурст...
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ е под голяма заплаха, защото сме окупирали много държави.Ние имаме 900 бази в държавите на над 130 нации. И ако мислим, че действията ни ще останат без последствия се лъжем дълбоко. Какво бихме направили ние, ако да речем Китай, причини това, което ние причинихме на толкова държави?- републиканецът Рон Коул пред Конгреса на САЩ, 2011
40
4
 
5
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Защо над България,трябва да летят над Румъния,Полша и прибалтийските републики.Или може би хамериканците крият от Русия,че са нахакали страната ни с ракети и самолети,които руснаците са видели от космоса и са решили да проверят с ниско летящи разведки!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа, само главнокомандващият ни е бил в Москва, и нашите не са могли да мръднат една рота без да искат разрешение.
38
12
 
6
 
! Отговори
Мушморок преди 9 години
след полета ще се пусне тестова малка бомбичка, за да се види как реагира населението. А бе Б-я стана лабораторна мишка на Европа. Така е без армия и със *** народ!
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16 и другите новодемократи- полигона в Ново село- военновъздушната база в Безмер- оенновъздушната база в Граф Игнатиево- складова база в Айтоси това са само официалните, за които ни е позволено да знаем.Преди 1989 г. не е имало нито една руска база.
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руски инспектори летят над България"Соред мен са предприемачи раздаващи к**** на българина, за да има с какво да посрешнем Хамериканските гей-отряди, известни по цял свят, наричани по света като "миротворци".
35
3
 
6
 
! Отговори
ал преди 9 години
хахахха армията ни може и чудесно цялата да се нареди в наказателното поле само на стадиона за снимка... Ама май те нямат толкова прцизна апаратура да ни преброят бе! Нищо, нашите са гласовите, могат да се извикат по име и да се преброят на глас и руснаците да ни запишат :)
34
4
 
2
 
! Отговори
ronaldo преди 9 години
to imali kvo da vidat gorkite:e na tova my vikam da si karak ,velikobritanci da snimat v rysia a rysia y nas;nishto moze da ima pak amerikanci i nie da ne znaem za texnoto prisastvie::::::::::::
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименза какво ти е армия бездънна яма.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисля, че снимката горе е отлична илюстрация към пост 20" само хабят гориво и ни тровят" - сбъркал си адреса
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съберете армията на националния стадион, че да могат по-лесно да я видят.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14"американските бази, с които е покрита територията"Basi typotiata deto napisa seriozno...
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предупредете Чехларов, че това е по регламент, че да не вземе да обяви война на Русия.