Путин изтеглил войските заради изборите в Украйна

Москва трудно ще гради отношения с тези, които дойдат на власт в Киев
21 май 2014 16:15, Елка Василева
126
Путин изтеглил войските заради изборите в Украйна
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Изтеглянето на руските войски от границите на Украйна трябва да създаде допълнителни благоприятни условия преди изборите в тази страна. Това заяви в Шанхай президентът на Русия Владимир Путин, който е на посещение в Китай, предаде ИТАР-ТАСС.

Той добави, че е издал заповедта за изтегляне на войските, за да няма "никакви спекулации" във връзка с тяхното присъствие по време на президентските избори в Украйна.

Още по темата
Путин каза, че намира за по-логично в Украйна първо да има референдум за новата конституция, а после - президентски и парламентарни избори и съставяне на правителство.

Путин обяви, че Русия е направила всичко възможно, за да започнат преки контакти между властите в Киев и регионите от юга и изтока на Украйна и изрази надежда, че тези контакти ще доведат до положителни резултати.

Същевременно руският президент призна, че на Москва ще й бъде трудно "да гради отношения" с онези, които дойдат на власт в Киев след изборите на фона на "продължаващата наказателна операция" в украинския югоизток и които възпрепятстват работата на медиите.

Путин окачестви като "измислици" и "пълни глупости" обвиненията към двама руски журналисти, че са вкарали оръжие в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията припомни, че преди няколко дни Олег Сидякин и Марат Сайченко от руския тв канал "Лайф Нюз" бяха арестувани край Краматорск, Донецка област, по подозрение в терористична дейност, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако има *** в този свят този човек им е царя !! най - големия *** и античовек !!!
71
1
 
3
 
! Отговори
емо преди 9 години
пародията наречена 'избори' в украинско -юдеофашистка украйна. в ролята на цик -престъпниците от цру,в ролята на наблюдатели пак цру ,в ролята на избиратели продажната част от народа на украйна за всеки случай под дулата на оръжието на фащиската хунта.избран президент бандеровец;американска ***......
70
2
 
10
 
! Отговори
ЛилиПутин Първий преди 9 години
Юдо-масоните, американските банкери и еврогеювити разпространяват само лъжи, които сега ще опровергая.Никога не сме искали да бъдем до украинската граница, просто докато правихме маневри танковити се счупиха и не можахме да ги мръднем няколко седмици.Не сме изоставили нашите хора в Украйна, приготвили сме още пет автобуса ***, изнасилвачи и педофили, които да се борят за честа на РАША, набираме и други топ *** за тази дестинация, заплащането е с медали.ЛилиПутин Първий
69
1
 
5
 
! Отговори
Хурка преди 9 години
Дано само Роско Плевенлиев сега не прави исказвания, че съвсем в срам зе потънем. Дано да си мълчи.
68
2
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Adam1966Ъхъ.И някак си е удобно да сме членове на мародерското нато, и някак си ни е удобно да имаме американски бази, нали? НАЛИ???Много ни търпят руснаците, много...
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 109Ехо!Датата е 21.05.2014г, днес Русия и Китай сключиха газова сделка за стотици милиарди!Я си наври единната цена отзад!P.S. Бе, ти да не си надрусан?
66
7
 
6
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До 109>> За другите страни не знам как ще им дойде цена от 160-170 $ , но нас ни е неудобно да купуваме на по ниска цена от сегашната 480$ , нали са ни освободили от Турско робство някакси не отива, ще ги обидиме Братушките !
65
3
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Ако има някой в сайта , който не се е изтеглил от границата с Украйна , да остане за седващия път! Утре може да се наложи ново изтегляне !И не пийте много водка до вечерната проверка.....>>>
64
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 9 години
Браво Путин,човекът защитаващ националните интереси на Русия и християнството ,всичко които сме за мир и справедливост подкрепяме борбата за оцеляване на етническите руснаци в Украйна и мъдрите ти подходи.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98 - До абе лаещи много но..То това си е от самита. В ютуб "Путин. В Сибирь за дровами." - 42 сек. е видеото.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен91- ви. Моля те попрегледай и чужди новини. Каква Чечня, Грузия и т.н. е нападал. Виж след така наречерото нападане как изглежда Грозный. Виж в ютуб видеото "Спасибо президенту России за спасение Осетии (Thanks the president of Russia for rescue of Ossetia)" което го даваха по Fox News Live и тогава ще дискутираме. Погледни как хората в Крим си залепят на колите ркското знаме межде украинското, след голямото нападане.
61
3
 
19
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Путин е опитен и умен политик. Глупаците изобщо не могат да проумеят това, защото мислят в щаблони. Путин каза на света, че САЩ си отива, а заедно с него и стара европа.
60
2
 
23
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До до 86Че кога Путин е нападнал Украйна, кви глупости плещиш? Ако я беше нападнал, досега папер нямаше да има от яйценюковци, турчиновци, тимошенкини, и прочие майданска ***! То бива да ви промиват мозъка със западна пропаганда, ама веднъж се опитайте да си размърдате мозъка!
59
17
 
10
 
! Отговори
наблюдаващ преди 9 години
Колко пъти ги изтегляш ??? Мръсен КГБ -ист !!!
58
24
 
12
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
И какво ще спре Путин да нападне България? Това че е пълно със смотани русофили у нас ли? Той не се спря да нападне Украйна майката на днешна Русия та какво остава до нас. Единствената ни надежда засега е НАТО, но и ако то ни изпорти отново ще станем роби на Русия, както преди 25 години.
57
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
89, трябва ли да сме страшни, за да ни нападне Путин? Путин само страшни ли напада? Грузия, Крим, Чечня(с особено мнение) - все страшни ли Ви се виждат? Не разсъждавам кое-защо, просто давам пример, че казаното от Вас е глупаво.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анонимен 87 Ясно, че сме в Нато, но не ми е ясно с какво сме страшни?И така ние сме страна от НАТО По нанатък...? Страшни сие с? 87 Анонимен тук вче си ти (като по-умен другар) светни ме...
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Trudno shte gradite otnosheniq , zashtoto trqbva da platite za KRIM.100 miliarda - dosta gaz shte izte4e.
54
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рицар на фурнаджийската лопата и кавалер на Световния безпорядък. Може да ни нападне например, защото сме страна от НАТО. Малко акъл да имаш, ама навреме да ти идва.
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 79И защо ще ни нападне? Да ни вземе чушките, доматите и ***?