САЩ с предупреждение и към Китай

Причината: териториалните претенции на Пекин
31 май 2014 08:05,
173
САЩ с предупреждение и към Китай
Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл предупреди, че САЩ няма да си затварят очите, когато страни като Китай се опитват да ограничават корабоплаването или пренебрегват международните правила и стандарти, предаде Асошиейтед прес.

На годишната конференция по въпросите на сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион, известна като "диалога Шангри Ла"( по името на хотел в Сингапур), Хейгъл заяви, че териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море дестабилизират региона и че нерешаването на споровете с другите страни заплашва дългосрочния напредък в Източна Азия.

Шефът на Пентагона повдигна също въпроса за китайския кибершпионаж срещу САЩ по-малко от седмица след като Вашингтон обвини петима китайски офицери в хакерство срещу американски компании с цел кражба на търговски тайни.

Хейгъл използва речта си на конференцията, за да увери азиатско-тихоокеанските страни, че въпреки бюджетните трудности и увеличаването на нуждата от военна помощ в Африка и Европа САЩ остават силно ангажирани към Азия.

АП отбелязва, че страните от Азиатско-тихоокеанския регион поставят под съмнение сериозността на САЩ за т. нар. преориентиране към Азия, особено след като събитията в Украйна и терористичните заплахи в Африка получиха много по-голямо внимание.

"Ребалансирането не е цел, обещание или визия - то е реалност", увери Хейгъл и изброи дълъг списък от стъпки на САЩ в тази посока - увеличаване на войските, корабите и военните ресурси в региона, предоставяне на системи за ПРО на Япония, продажбата на съвременни безпилотни самолети на Южна Корея и разширяването на военното сътрудничество с Австралия, Нова Зеландия и Индия. Той съобщи, че САЩ планират да увеличат чуждестранното военно финансиране с 35 процента и военното обучение с 40 процента до 2016 г.

Призовавайки страните да работят за решаване на споровете си, Хейгъл каза, че САЩ ще продължат сближаването и с Китай въпреки различията им.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви международни правила и стандарти, нали заради двуличието на САЩ няма такива
66
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия от САЩ бързо се учат от нас. Принципа ако не си с мен си против мен е български. Платили ли са патента САЩ и ако не са какво чакат? САЩ - най- големият държавен терорист се опитва да доминира, но губи позиции. Дребосъка Ооооо БААА *** няма да се справи със сибирския мечок. Кой е по-силен мечката или вълкът, като завият сам ще разбереш, се казва в една песен... Изводите правете сами.
65
0
 
29
 
! Отговори
До 77 преди 9 години
САЩ технически са във фалит. До няколко години ще бъдат и в реален фалит, когато повечето държави започнат да търгуват природни суровини като злато, петрол, газ и други за каквото и да е, само не и за долари.Много такива герои като теб съв виждал и ще ми бъде любопитно да те видя и тебе, един ден като се върнеш тук от САЩ и започнеш да подсмърчаш и да си търсиш работа...***!Първите, които ще отнесат шутовете при сриването на сатрапското управление в САЩ ще са чужденците и ти си такъв.
64
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на САЩ!Велики са!треперете жълти ,путинофилски и всякакви мизерници аххахаах --------------------------------------------------Куче което много лае - не хапе!!!
63
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойде моментът, в който Щатите станаха като Европа - основният им инструмент за натиск са предупрежденията и изразяването на загриженост... :)
62
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ да спрат да предупреждават, че много станаха предупредените. Да не се обърне палачинката... Пък и не е много далновидно да предупреждаваш този, който е собственик на целия ти дълг...
61
1
 
34
 
! Отговори
българина преди 9 години
Световният полицай размаха пръст на 2-та икономика в света и най-вече основен кредитор на САЩ. Който по песимистични оценки ще изпревари хамериканци до 15-20 години.Който не следва политиката на САЩ е враг на света и респективно трябва да бъде сплашен.
60
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обонго пак е преял банани
59
4
 
24
 
! Отговори
българин12 преди 9 години
иде нов ред *** -бразилия русия индия китай
58
1
 
34
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
До Анонимен 75 Русия не можела да води бойни действия и нямало как да си пренесе армията ахахахаха.. абе *** ***.. Бюджета на руската армия е 2рия по големина в света.. имат над 10 000 самолета и не знам си колко хиляди танка.. не говорим за ядрените глави.. единственото нещо, което Русия може както никой друг е да води война.. и повярвай ми това може да стане навсякъде по света.. В Русия като опре ножа до кокала няма демокрация няма зачитане на човешки живот - важна е само победата
57
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както казах по долу смешници сте и такива ще си останете. А децата ви ще се молят да вземат зелени карти за САЩ само и само да се разкарат от червената мафия и закостенелите ви руски-предателски мозъци мозъци.
56
0
 
24
 
! Отговори
пена преди 9 години
Ресурсите на планетата започнаха да стават недостатъчни за нарастващото население и нараствщата алчност и почнахме с караниците. Нищо чудно скоро да почнат и войните. Все по-често ще станеме свидетели на заграбване на територии от силните държави...
55
1
 
38
 
! Отговори
мен преди 9 години
Световните пъдари размахаха отново пръст
54
4
 
31
 
! Отговори
Джони преди 9 години
За пореден път се убеждавам колко т*пи са американците. Докато те се чудят колко стотин милярда дълг да изтеглят всяка година, Китайците имат средно 22%(ако не и повече) разтеж на БВП...
53
2
 
32
 
! Отговори
аз преди 9 години
индианците днес са горди обитатели на резервати: ))))))
52
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
не, бе не е могъщати си могъщия: )))))
51
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много "страшно" , сега китайците треперят , предполагам :)))
50
2
 
15
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
а ти какъв си, не *** ??американец ли го играеш: )))папагал
49
0
 
12
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
До стоян петровZnachi spored teb ,da ibiesh korennoto nasalenie na edin kontinent ,samo i samo d si suzdadesh skapana si durjavichka e ,,demokracia ,, ? A na vsichko otgore imat durzosta da se narichat nacia ....!
48
3
 
51
 
! Отговори
аз преди 9 години
хахахаха. .САЩ предупреди Китай. .и ако Китай не си вземе " бележка " какво ще направи САЩ ??:)))))американците май страдат от някакво умствено заболяване. ..няма как иначе да се обясни безумието да се *** едновременно с две от най - могъщите държави на планетата в лицето на Русия и Китай. .и така да ги сближават в антиамериканската им позиция. .тая държава върви с бавни, но сигурни стъпки към рухването си. .може и 100 години даса нужни за да рухнат, но. ..посоката вече е зададена. .