Помощта за Гърция е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна

Йотингер: Цената на евентуална гражданска война ще е несравнимо по-висока
17 юни 2014 11:03, Елка Василева
52
Помощта за Гърция е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна
Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters

Спасителната помощ, предоставена на Гърция, е дреболия в сравнение с нуждите на Украйна, която е изпаднала в дълбока икономическа и политическа криза, заяви европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Франс прес.

"Ако искаме да помогнем на Украйна, страна с население от 45 милиона души, Гърция е просто дреболия в сравнение с това", каза Йотингер по време на посещение в Словакия, след като Русия преустанови доставките на газ за Украйна.

Еврокомисарият за енергетиката предупреди, че помощта за бившата съветска република не може да бъде осигурена само за едно лято. "Това ще изисква помощ в размер на милиарди, с участието на нашите данъкоплатци и избиратели, на Европейската комисия, Съединените щати, Канада и Международния валутен фонд", подчерта той.

В същото време Йотингер предупреди, че цената на евентуалната гражданска война и на разделянето на една толкова голяма страна "ще е несравнимо по-висока".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
68 преди 9 години
До stefan.Това със завладяването на Русия е фоляма глупост. Никой не е успявал, не че е невъзможно, вероятността да се случи е нищожна!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще започнат да печатат пари и да ги раздават,пак ние ще им плащаме инфлацията,Аман от таз недомислена европа
43
0
 
0
 
! Отговори
А преди 9 години
Невероятно сплотен форум.!!!
42
0
 
5
 
! Отговори
алоо преди 9 години
Пусни питомното/южен поток/,гони дивото/реверс/. И ние ще чакаме газ от Гърция по реверса без някакви условия???Те като стачкуваха ни затвориха границата за 2 месеца и ни е.аха мамата,сега ще чакиме газ???
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не си на мястото на ояли се персони. Европейските егоисти се разпъват между руския газ и американския арогантен диктат. И тяхната не е лесна. Тежко, много тежко живеят европейските тарикатчета, но хубавите години отминаха. Днес руския газ, утре - американския газ, вдругиден - ислямиския праз. Рано или късно се плаща.
40
1
 
19
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Третополов ***, защо трябва България да плаща за украинската ви авантюра?Който настоява да се помогне на фашистите от Киев да вади пари от джоба си, не да взема от данъкоплатците.
39
0
 
21
 
! Отговори
митов преди 9 години
Първо - Украйна не е в ЕС. Второ - не грижата за Украйна е ценност , а страхът от Русия и възможността да секнат доставките на газ,което пък ще доведе до абсолютен срив в цяла Европа.Така че, най-добре е да не си пъхате носа в делата на други държави и всичко ще си дойде на място. Иначе , лакомията за евтини ресурси ще ви изиграе лоша шега , защото Русия е голям залък за който и да било.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Която партия заяви и почне да работи за излизато от ЕС и постаявянето интересите на България пред всички други ще гласувам за нея!!!Само дето от сегашната *** никой няма да го направи, само за джоба си гледат ***.Да се задавите дано!!!!
37
1
 
23
 
! Отговори
stefan преди 9 години
Цялата работа е, че без да вземат Украйна, ЕС и Щатите нямат никакъв шанс да завладеят Русия.Затова сега ми се правят на толкова загрижени.15 години западняците не дадоха нито цент помощ, ходеха на зиг-заг спрямо Украйна, като се надяваха украинците сами да се дистанцират от Русия, а сега "Дайте да дадем!" :)
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Йотингер е кръгъл ***. В Украйна от месеци се води война бе, ***. Или това, че вашите протежета в Киев избиват мирни жители и бомандират градовете в юго-източна Украйна е нищо? Боже, защо ни наказваш така? После се чудим защо в БГ все *** на власт седят? Ми те в ЕС са същите *** бе. От *** по ***.
35
1
 
31
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
ЕС, долни американски слуги !!! А нас питате ли ни дали искаме да плащаме дълговете на мизерните фашисти-украинци ?!!САЩ да си плаща дълговете на украинците, ЕС да спре да слугува и да се погрижи за по-бедните страни членки на мизерния ЕС ...
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕК може да плати газовия дълг на Украйна "Ситуацията с доставките на руски природен газ за Украйна изисква политическо решение с участието на ЕС, включително Брюксел да погаси дълговете на Украйна", заяви австрийският министър на икономиката Райнхолд Митерленер... Кеф, а?
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние изчезваме с бързи темпове като нация, а еврогейците ни заливат с кюрди и ***, а парите за гърци и украинци! Да късаме с тия, поне ще си спестим вноските! Долу ЕС!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и какво досега що пари наляха там тия *** само ги окрадоха то ние да не сме Газпром да даваме безплатно
31
4
 
29
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименНАЙ ЛЕСНО ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ АКО НОВОРУСИЯ СЕ ОТДЕЛИ И ПОЕМЕ СВОЯ САМОСТОЯТЕЛЕН ПЪТ ПОДПОМАГАНА ОТ РУСИЯ ПЪК ЗАПАДНАТА ЧАСТ НА КИЕВ ДА СЕ ПОДПОМАГА ОТ САЩ!ДА СЕ СЪЗДАДЕ СУХОПЪТЕН КОРИДОР С КРИМСКИЯ ПОЛУОСТРОВ И ПРЕДНЕСТРОВИЕТО
30
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, *** Йотингерци. Спонсорирайте си неевропейска Украйна, без нас. На нас, икономически този проект с "помощта" не ни е изгоден. Ясно?
29
4
 
40
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Да се помага на истинските мирни украинци-да,но не и нашите и без друго крайно недостатъчно пари да отиват за незнайно какви тъмни дейности на бандеровците и фашистите там.Да помогнем само на украинското население,което не се срамува,не бяга и не унищожава славянско-християнските ценности и особености.На тези хора да помогнем,но да не забравяне многото българи там!Колкото до другите-те окрадоха всичко и САЩ ги спонсорира.На такива убийци и терористи и стотинка не даваме!
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пари нема, действайте.
27
2
 
38
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
Ей ама какви са безкоростни всичките в този ЕС !? Да се направи референдум ,трябва ли да се помага на Украйна!? Останалото е демагогия , малко са му проблемите на ЕС та сега и с Украйна ще се занимава в името на това няколко мултинационални компании после да се нагушат доволно от разпокъсването на украинската икономика. И е спорно дали ще са европейските компаниии защото щатите яко са захапали там и няма да пуснат фандък.
26
2
 
50
 
! Отговори
Alex преди 9 години
До АтанасовСамо да допълня, за да пиша същото: "Брюксел да погаси дълговете на Украйна" - заяви австрииския министър на икономиката.С други думи - ЕС да плати от данъците на хората игричките на евро и уса политиците.Да ви питам - за къф *** ви е този ЕС? (може и да не ми отговаряте)