Путин зове за диалог всички страни в конфликта в Украйна

"Трябва всички бойни действия да бъдат прекратени"
Обновена: 22 юни 2014 15:28 | 22 юни 2014 15:03, Камелия Цветанова
172
 Путин зове за диалог всички страни  в конфликта в Украйна
Снимка: Ройтерс

Важно е на базата на примирието да възникне диалог между всички противоборстващи страни, за да се намери приемлив за всички компромис, за да могат хората, живеещи в Югоизточна Украйна, безусловно да почувстват, че са неотменима част от тази страна, че притежават всички права на граждани на държавата и че тези права са гарантирани от основния закон на страната - Конституцията.

Още по темата
Това заяви руският президент Владимир Путин, след като положи венец пред вечния огън при Паметника на незнайния воин в Александровската градина в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин наблегна на необходимостта от съдържателен диалог по същество и в интервю за телевизия "Россия-24". "В това е залогът за успех", подчерта той.

"Това, че президентът Порошенко обяви примирие, безусловно е важна част от окончателното уреждане, без това е невъзможно споразумение за каквото и да било, и безусловно Русия ще подкрепя тези намерения, но в крайна сметка най-главното е политическият процес", добави Путин.

Президентът изтъкна, че през изминалата нощ е продължил обстрелът на руска територия от украинска страна.

"Бойните действия не спират. През нощта станахме свидетели на доста активна работа на артилерията от украинска страна. Не се наемам да кажа кой прави това - дали редовната армия, дали така наречените въоръжени формирования на някакви десни сили, но това продължава. Трябва всички бойни действия да бъдат
прекратени", подчерта Путин.

Руският президент заедно с премиера Дмитрий Медведев, министри и ветерани участва в церемонията пред Паметника на незнайния воин в Деня на памет и скръб, който отбелязва днес Русия. Под звуците на траурна музика войници от почетния караул поднесоха президентския венец от елхови клонки, червени карамфили и рози в памет на загиналите във Великата отечествена война. Церемонията завърши с тържествен парад на войници от Московския гарнизон, представляващи трите рода въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Украйнадиалогпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7123000 ЕВРО, ЩОМ ДЪРЖИШ ДА ЗНАЕШ
43
4
 
1
 
! Отговори
west преди 9 години
ne6to krotna toq rusnak.predi 3-4 meseca be6e mnogo uveren no golemite sili si kazaha dumata.znaqt kak da izkarvat ot golqmata igra vseki koyto ne slu6a.
42
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЕКИ ДЕН русия получава по 300 милиона евро от ес за нефт и газ. вноса от русия е 25 % от нуждите на ес. с парите русия плаща заплати пенсии военни полиция болници училища. кой е по зависим.
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове , втора фалирала банка , Спасявайте си паричките !!!Не слушайте мазния арменец и *** ни политици !!!
40
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
китай претендира за 1.6 млн кв км от русия отнети му през 19-ти век. за целта стратегията е да се работи за разпад на русия и икономическа зависимост. истинския проблем на русия е китай.след като китайската агентура ги вкара в украйнската криза предстоят конфронтация с ес и запада,санкции и нуждата от връзки с китай. китайската икономика ще погълне русия и ще я направи напълно зависима
39
15
 
5
 
! Отговори
bo преди 9 години
Русофилчета, докога ще занимавате хората с конспирациите на Кремъл??? Тия от Имеприята на Злото, нямат спирка, ама трябваше да ги фалират преди 10-12 години, когато можеха, а те им пуснаха кръв със заеми и сега отгледаха змия която стана голяма...Как да ги обичаш тия бушмени, дето разпалват конфликти по целия свят...после Американците им виновни! То добре , че са САЩ , че можеше и до тук да стигнат с тази криза в Украйна. КОЙ ви ограби бе мухльовци, пак американци ли бяха? Безмозъчна ***!
38
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава Владимиру!
37
5
 
16
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
До 46.Правилно написано.Преговори ще има когато украинците стигнат до Москва.Навремето такива умници говореха и за германците.Всеки може да стигне до Москва,но като военопленник и после дълга ваканция в...Злобата не може да победи Великата Русия,непобедимата...
36
3
 
17
 
! Отговори
Наско преди 9 години
До АнонименИ къде дрънка оръжие Русия?бъркаш ги с НАТО и САЩ който провеждат постоянно учения и пращат кораби в Черно море и Балтийските републики,не може постоянно да се казва на бялото черно.......
35
1
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Абе кой държи парите на света не е Путин....Сещаш ли се който държи парите на света.... от него идват кризите....да не бяха се били Хитлер и Сталин сега страната ни я унищожават с *** и турци!
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За разлика от путинофилията Путин вече е разбрал /макар и със закъснение/ ,че с дрънкане на оръжие не само губи Украйна, но я отчуждава напълно от Русия.
33
1
 
14
 
! Отговори
Градабанабър преди 9 години
На 22.06.1941г, в 04:00 хитлеристка Германия напада вероломно СССР.Нито думичка от КамитУ, като пръднал заек в люцерна се спотайва...
32
24
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее САЩ, смърт на русия и путин!!! русия е разпалила всички големи войни през 20 век. Дано САЩ най-накрая срине империята на злото русия и изравни москва със земята!!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей ***, ти правиш ли си сметка, че спре ли войната и на Ротшилд и Рокфелер ще им намалят печалбите.
30
2
 
5
 
! Отговори
Киро Смока преди 9 години
До Чиче МичеМда, и чий го дърви Израел на Голанските възвишения и до кога цивилизованите хоботи от антипутиновската *** ще си траят за това, за Северен кипър и Фолклендските/Малвинските острови на Велика Британия!
29
11
 
4
 
! Отговори
Lukasz преди 9 години
Късно е вече за това. Преговори ще има когато украинците стигнат до Москва.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не *** ще бъдат основна причина за евентуална инфлация падане на борд а западните демокрации които допуснаха бивши комунисти да правят преход и да ограбят народа си! Явно такава е сделката "ние ви оставяме на власт другари комунисти да си ограбите и съсипете страните си но ще бъдете наши *** синове"
27
0
 
11
 
! Отговори
Чиче Миче преди 9 години
До 37Териториите, батка, затова са територии - да си сменят собственика! Това е недвижим имот! Имаш го, докато можеш да го поддържаш и пазиш! Като не можеш, минава в ръцете на тоя, дето може! Така е било и така ще бъде, докато хората се занимават с този бизнес! Анадъм?Сега почвай да цикаш за международно право и се сещай отвреме на време за Косово, Ирак, Сирия, Либия и чий го дърви френската армия в Централна Африка, докато Оланд надува бузи на Путин!
26
2
 
12
 
! Отговори
Гацо преди 9 години
Тука некъв е подпалил клавиатурата да пише срещу Русия! Ало, сопри се бре, ***! Не разбра ли, че ГЕРБ свършиха кинтите за тази дейност още по изборите! Не мож си зе наднико! муахахаха
25
17
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 9 години
Само тотален промит мозък и поклонник на джуджето може да се радва, когато една страна завзема със сила от територията на друга, суверенна държава.На това се радвате само вие, поклонници на джуджето и мечтаещите за СССР.Ще го изядете скоро...не се притеснявайте.Путин вместо да се погрижи за народа си, който е в мизерия и едва крета, той тръгнал да се прави на световен господар.