Путин зове за диалог всички страни в конфликта в Украйна

"Трябва всички бойни действия да бъдат прекратени"
Обновена: 22 юни 2014 15:28 | 22 юни 2014 15:03, Камелия Цветанова
172
 Путин зове за диалог всички страни  в конфликта в Украйна
Снимка: Ройтерс

Важно е на базата на примирието да възникне диалог между всички противоборстващи страни, за да се намери приемлив за всички компромис, за да могат хората, живеещи в Югоизточна Украйна, безусловно да почувстват, че са неотменима част от тази страна, че притежават всички права на граждани на държавата и че тези права са гарантирани от основния закон на страната - Конституцията.

Още по темата
Това заяви руският президент Владимир Путин, след като положи венец пред вечния огън при Паметника на незнайния воин в Александровската градина в Москва, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин наблегна на необходимостта от съдържателен диалог по същество и в интервю за телевизия "Россия-24". "В това е залогът за успех", подчерта той.

"Това, че президентът Порошенко обяви примирие, безусловно е важна част от окончателното уреждане, без това е невъзможно споразумение за каквото и да било, и безусловно Русия ще подкрепя тези намерения, но в крайна сметка най-главното е политическият процес", добави Путин.

Президентът изтъкна, че през изминалата нощ е продължил обстрелът на руска територия от украинска страна.

"Бойните действия не спират. През нощта станахме свидетели на доста активна работа на артилерията от украинска страна. Не се наемам да кажа кой прави това - дали редовната армия, дали така наречените въоръжени формирования на някакви десни сили, но това продължава. Трябва всички бойни действия да бъдат
прекратени", подчерта Путин.

Руският президент заедно с премиера Дмитрий Медведев, министри и ветерани участва в церемонията пред Паметника на незнайния воин в Деня на памет и скръб, който отбелязва днес Русия. Под звуците на траурна музика войници от почетния караул поднесоха президентския венец от елхови клонки, червени карамфили и рози в памет на загиналите във Великата отечествена война. Церемонията завърши с тържествен парад на войници от Московския гарнизон, представляващи трите рода въоръжени сили - сухопътни, военновъздушни и военноморски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: УкрайнадиалогПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
6
 
! Отговори
хитлер преди 9 години
сякаш една майка ни е раждала,запали войната,сега търсиш изход
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз вярвам на Путин и на Русия и никой не може да ме убеди в обратното.Вън американците от Черно море!Вън американците от всяка европейска страна!Вън на американците, които тероризират целия свят заради фалшивата си виртуална исономика и пари!Ние не бива да сме жертвата на една изгнила брутална и фалшива "икономика", която се храни от агресия, грабеж, измислици, фалшива пропаганда, алчност, наглост, лъжи и тероризъм!
2
10
 
7
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Ние световните и гей анархисти се навеждаме само пред путин
1
34
 
5
 
! Отговори
Какво всъщност става преди 9 години
катаджията пигмей, блядистанец мюлюцюнер от кгб, известен като лилипутин ленинградски пак чупи ***.