Путин: Русия винаги ще брани руснаците в Украйна

"Не сме страна в конфликта, не поставяме условия"
Обновена: 24 юни 2014 20:48 | 24 юни 2014 20:47, Веселина Йорданова
102
Путин: Русия винаги ще брани руснаците в Украйна
Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Русия не е поставяла и не може да поставя никакви условия за преговорите между украинското правителство и представители на южните и източните райони на Украйна, защото не е страна в конфликта. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на пресконференция след среща във Виена с австрийския президент Хайнц Фишер, предаде ИТАР-ТАСС.

Той изказа становище, че обявеното седемдневно примирие в Украйна ще бъде достатъчно ефективна мярка, само ако започнат мирни преговори по същество, а населението от украинския Югоизток получи гаранции за правата си. Путин подкрепи мирния план на украинския президент Петро Порошенко, но отбеляза, че този план трябва да бъде подкрепен с действия.

По повод решението на Москва да отмени постановлението, което разрешава намеса на руските въоръжени сили в Украйна, Путин предупреди, че това не означава, че Русия няма да обръща внимание на украинската криза. Той припомни, че Русия винаги ще защитава руснаците в Украйна и "онази част от украинското население", която чувства своята "неразривна връзка" с Русия в етническо, културно и езиково отношение. Същевременно Путин изрази надежда, че отменянето на постановлението за военна намеса в Украйна ще спомогне за нормализиране на положението там.

Във връзка с подписания днес в австрийската столица договор между "Газпром" и концерна OMV за проекта "Южен поток" Путин каза, че строителството на нови газопроводи не е свързано със ситуацията в Украйна. Той отбеляза, че "Южен поток" представлява "естествено движение по разширяването на транспортната инфраструктура" и декларира, че целта на проекта не е да бъде заобиколена Украйна.

Путин каза, че проектите "Северен поток", Южен поток" и "Син поток" съществуват отдавна и не бива Русия постоянно да среща пречки, защото "прави нещо срещу някого". Владимир Путин заяви, че възприема спокойно опитите на други страни да съперничат на Русия в доставките на природен газ. По думите му това е "обикновена конкурентна борба", но в нея се използват и политически средства.

Руският президент констатира също, че никой не печели от налагането на санкции срещу Русия. Към това мнение се присъедини и австрийският държавен глава Хайнц Фишер. Той отбеляза, че правителството в Киев трябва да започне преговори с бунтовниците в източните райони и да извърши конституционна реформа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Рефер Енд Ум преди 9 години
Може би, не вниквам в същността на проблематиката, но ЯКО СЕ ИЗДРАЗНИХ ОТ ТЪПАТА РЕКЛАМА НА ГАДНАТА БИРА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАТВОРИ, ДОКАТО ***, СНИМАНИЯ В НЕЯ НЕ МЕ НАКАРАТ ДА СЕ ИЗПОВРЪЩАМ, вместо спокойно да си чета товините и да се наслаждавам на прекрасните ви коментари!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1000 evro za prodavachi :D:D tova kade ?? v Ispania vzimat nai-mnogo blizo do 800 evro.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 79 Хайде запознай ме с продавачка която взима 1000 евро или 2000 лева заплата при положение че тук България касиерки в банка са под 1000 лева заплата.Едно е да мислиш , можеш и знаеш друго е да си въобразяваш, че ти се отдават и трите .
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руси ВИНАГИ ЩЕ БРАНИ ПАРИТЕ, В КРИМ ИМА ГАЗ И ПЕТРОЛ В УКРАЙНА, ОСВЕН ХУБАВИ УКРАИНКИ ,НЯМА НИЩО ДРУГО!
58
11
 
5
 
! Отговори
ж преди 9 години
Еи измислените "Аргонафти " да вземете да се прибирате в дървените дачи от брезички и да си пиете шльокавицата и да гризете сланината и да се въргаляте като *** от пъкницата. Няма такава Държава Украйна, там е България и има само *** изпръщели Българи. С промити мозъци
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чичо ми си купи апартамента на цената на евтина ютия, ама той е изключение - от БСП е.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колиов москва с четири негови заплати си купихме апартамента----------Тц, тц... нещо да не си в грешка? Колко струваше апартамента ви?
55
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз моето жилище си го купих сам ,благодарение на свободната демократична обстановка в България след 10-ти ноември. Работих по специалността сиш и си го купих. Никой не е ходил в Магадан за някви си 1000 евра на месец... Баси !
54
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60 000 рубли не правят ли малко над 1000 евро на месец ?Ако това е една от най-високите заплати в Русия........Почти колкото на продавачка в Мола.
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55И за това всички сме на това дередже ...колонизирани провинций на Франция , Австрия, Германия и Америка ....
52
3
 
16
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Да ядете на Путин *** ........
51
26
 
2
 
! Отговори
55 преди 9 години
До АнонименКойто се е откачил от Русия,повече не се е върнал....
50
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой няма да дупчи, нито Украйна, нито България за шистов газ. Много скоро украйнския народ ще направи нов майдан ще избеси фашистката хунта, и ще изгони натрапниците от САЩ. Шел И Шеврон, са причината за войната в Украйна. Това е истината.
49
3
 
37
 
! Отговори
колио преди 9 години
Всеки пети бьлгарин има жилище защото баща му е работил я в коми я в тюмен я в москва моя лич но поработи малко в тюмен много в москва с четири негови заплати си купихме апартамента .Сега всеки пети бьлгарин работи като бояджия в лондон и не може да спести за *** на скобелева маика за четири месеца.За не майните скобелева маика е крьгово в столипиново.
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Магадан е супер. В Магадан средната заплата е над 60 000 рубли - една от най-високите в РФ.
47
32
 
4
 
! Отговори
Tuba преди 9 години
Путин нека първо се погрижи за руснаците в Русия .
46
36
 
4
 
! Отговори
55 преди 9 години
***,усул секиджия...Исра се в Крим,сега се оглежда като пръднал...
45
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха ми че те в Индия се къпят още в реката бе момче! Какъв газ кви 5 лева?
44
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 60аз друг таратор освен ссср(руски) не съм духал!Защо ни натякваш че ако духаме американски (таратор)ще е по-зле,ти как разбра,как прецени!
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Demagogiq , demagogiq drugaru Putin.