Хилъри Клинтън обеща защита на Сноудън, ако се върнe в САЩ

Може да се възползва от тази възможност, смята тя
Обновена: 6 юли 2014 07:08 | 5 юли 2014 11:38, Екип на Bulgaria On Air
61
Хилъри Клинтън обеща защита на Сноудън, ако се върнe в САЩ
Хилъри Клинтън. Снимка: архив, Ройтерс

Бившият сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноудън ще получи правна защита, ако се завърне в САЩ. Това заяви бившият държавен секретар на страната Хилъри Клинтън, цитирана от британския вестник Guardian.

В ексклузивно интервю за изданието Клинтън заяви, че Сноудън сам трябва да реши дали ще се завърне в Съединените щати. Той със сигурност може да остане в Русия под закрилата на Владимир Путин до края на живота си. Но ако се отнася сериозно към разгорещения дебат, в който е замесен, той би могъл да се възползва от възможността да се завърне и да участва в този дебат, заяви Клинтън.

По думите й, ако Сноудън знае, че ще получи правна и публична защита, той би се върнал в родината си.

Бившият сътрудник на агенцията за национална сигурност на Съединените щати, който в момента е в Русия, където получи временно убежище, е обвинен в три отделни нарушения на закона за шпионаж на САЩ. Това включва кражба на държавно имущество и споделяне на класифицирани документи с вестниците Guardian и Washington Post.

Разкритията на Сноудън за злоупотребите на американското разузнаване донесоха най-престижните журналистически отличия “Пулицър” в категорията „в служба на обществото“ на вестниците Guardian и Washington Post.

Подробности във видеото на Bulgaria On Air


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хилъри Клинтън е следващият президент на САЩ
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ е фашистка държава, в която има абсолютна медиина дезинформация за събитията по света, никаква свобода на словото, тотално следене и репресии на инакомислещите или на тези, които казват истината, само лъжи бълват американските демократични медии. ЧИСТ ФАШИЗЪМ, който скоро ще доведе до революция и разпадане на щатите на много държавици. Защо 20 МИЛИОНА американци, са напуснали САЩ през последните 2-3 години и си купуват имоти по целия свят и живеят там. А тази на снимката е военнопрестъпник
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сноудън, не вярвай на тази скрита лисица! Много е подмолна, ще те изпързаля.
11
1
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТАКА Е!!! ОБЕЩАНА МУ Е ЗАЩИТА ДОКАТО ТРАЕ СПРАВЕДНИВИЯ ПРОЦЕС :DDDDDDDПОСЛЕ У ГУАНТАНАМО!!!!КОЛКОТО БЕШЕ СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕСА СПРЯМО ВОЙНИЧЕТО ДЕТО ИЗДАДЕ ДОКУМЕНТИТЕ КЪМ УИКИЛИКС !!! СЪСИПАХА ГО ДАЖЕ МУ ВНУШИХА, ЧЕ Е ЖЕНА И ГО ОСЪДИХА НА 15 ГОДИНИ ЗАТВОР!!!СТЪПИ ЛИ СНОУДЪН В САЩ ТОЙ ВЕЧЕ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА!!!А ХАРПИЛЪРИ СИ ПРАВИ РЕКЛАМА :D
10
1
 
9
 
! Отговори
Краси преди 9 години
До АнонименРазбира се, че ще го натикат в затвора, но само ако се върне:) Мен ми се струва, че няма да го направи, въпреки, че то хора всякакви.
9
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
нееееее, не е кукумявка, сбъркали сте ДживотнотУ, рептил е.
8
1
 
12
 
! Отговори
Краси преди 9 години
"По думите й, ако Сноудън знае, че ще получи правна и публична защита, той би се върнал в родината си."Всъщност Хиръри нищо не обещава. Но загатва, че може нещо и да се договорят, това ще рече, че Сноудън не е казал до сега всичко което знае, явно има и други гнусутийки които може тепърва да разкрие.
7
1
 
10
 
! Отговори
Краси преди 9 години
До Одисей 1Е след като Сноудън отиде в Русия и след като разкритията му станаха така или иначе достояние за медиите, защо Гардийн и Вашингтон Поуст да не се възползват да вдигнат имиджа и тиражите си? И след като гафа е налице така или иначе, защо да не ги и наградят с Пулицър?Иначе си прав Сноудън е нарушил правилата, тези които ги има във всяка разузнавателна служба и той се е клел. Но като се закълнеш, с идеята да служиш на идеала, а се окаже, че трябва да го тъпчеш, какво тогава правиш?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не е луд да се върне.На фона на тлъстите американки със сигурност не му е зле в Русия.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сноудън да не е спал на течение, та ще се връща? Обещание на американец-политик не струва пукната пара. На тях лъжата им е закърмена с майчиното мляко.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скорпионката така ще го ухапе....НЕМА ЛАБАВО!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Еврейска кукумявка! Ще бъде съден и екзекутиран-демократично !
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kukumqvka.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще бъде съден и екзекутиран