Русия има поръчки от чужбина за оръжие за $50 млрд.

Числата са солидни, похвали се Путин
7 юли 2014 19:01,
207
Русия има поръчки от чужбина за оръжие за $50 млрд.
Снимка: Reuters, архив

Обемът на поръчките от чужбина за руско оръжие е нараснал до 50 милиарда долара, а само за първите шест месеца на тази година обемът на доставките е бил на стойност 5,6 милиарда долара. Това съобщи днес руският президент Владимир Путин, предаде ИТАР-ТАСС.

В реч на заседание на руската Комисия по военнотехническо сътрудничество Путин каза, че тези числа са "много внушителни и солидни", но подчерта, че е необходимо да се засили присъствието на Русия на световния оръжеен пазар.

За тази цел според него е необходимо "да се помогне на родните отбранителни предприятия да разширят и обновят продукцията си и да създават нови качествени работни места."

Държавният глава отбеляза, че износът на военноморска техника заема 15-процентен дял от поръчките към руския военнопромишлен комплекс. Той призна, че в този сегмент на пазара има много остра конкуренция между водещите сили САЩ, Германия, Великобритания и други.

Путин постави пред комисията задачата да следи тенденциите и да изработи конкретни предложения с цел Русия да стане "един от водещите световни доставчици на военноморска техника". Президентът на Русия цитира експерти, според които държавите по света планират да изхарчат през следващите няколко години около 100 милиарда долара за обновяване на своите бойни флотове, предаде ИТАР-ТАСС.

Русия вече е водещ износител на оръжие и през 2013 г. тя е продала в чужбина оръжия (главно автомати, ракети и изтребители) за 15 милиарда долара, отбелязва Ройтерс. Освен Сирия сред основните купувачи на руско въоръжение са Индия, Китай и Венецуела. Освен това сега самата Русия модернизира своите въоръжени сили и показа новото им лице чрез малките мобилни  части, които помогнаха за завземането на Крим по-рано тази година, посочва агенцията.

Несигурността заради военните амбиции на Москва създава безпокойство сред чуждестранните инвеститори, които изтеглят авоарите си от Русия и с това нанасят щети на нейната бурно развивала се преди време икономика. Руското икономическо министерство очаква ръстът на БВП да спадне до 0,4 за тази година.

По думите на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев пред руската агенция Интерфакс нетният обем на изтеглените капитали от Русия за първата половина на година може да достигне около 80 милиарда, предаде Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: оръжиеРусияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
3
 
! Отговори
Гошо - продължение преди 9 години
Прочетете за тази машинка, влезте и в тубата - там е обяснено какво представлява. И понеже руснаците са пичове, казват, че са заемствали идеята за затворната задръжка от...пистолета на стария Шмайсер "Bergmann-Mars" от преди 100 години. Но руснаците са пичове и за разлика от някои нашенски латерни, си казват нещата, каквито са. *** 178, първата щурмова пушка е руска и е от ПСВ. Стреляла е с японския патрон "Арисака", защото е бил най-маломощният винтовъчен патрон по това време.Чети, бе!
139
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 178Освен, че си *** и необразован, си и немарлив. ШмайСер се казва - в немския SS се чете като С. При ттова, представи си, оръжейни конструктори са били двама - Луис и Уго, баща и син. StG-46 що за птица е, я обясни! 46? Дойчланд *** през май 45-та. Хиляда пъти е обяснявано, че конструктивно АК-47 няма нищо общо със щурмгевера. Ама не - говедата рупат ли, рупат. Реснаците направиха невероятен пистолет - "Черный стриж" или "Strike One". За мен това е връх на съвременния пистолет.
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** си майката!
137
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Руското оръжие е качествено и на приемливи цени. Купуват го всички, които са извън НАТО. Макар, че гърците и турците не се смущават много от това и купуват различни изделия - противосамолетни комплекси, десантни кораби на въздушна възтлавница и др. Виж, нашите блюдолизци не смеят и да помислят за такова вироглавство. Сега ще видим какъв боен самолет ще купят. Макар, че аз се съмнявам, че такива неща са ни нужни въобще. Руснаците са много силни в някои иновационни технологии - в нанотехнологиите
136
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Поздравления за МSC!до Боби Видях някъде модификация,по-скоро нова концепция на АК.Модел АК-17,дай малко инфо.
135
0
 
4
 
! Отговори
MSC преди 9 години
До БобиБоби,не се занимавай да обясняваш толкова подробно тези нeща на такива хора!Не си струва....АК е признат в цял свят!АБСОЛЮТНО ДОКАЗАН ВЪВ ВРЕМЕТО ФАКТ!
134
2
 
14
 
! Отговори
Много поздрави преди 9 години
Живея в Щатите, почти всеки влезнал в оръжеен магазин, излиза със закупен калашник. Ако не беше руското оръжие добро, нямаше да се продава тук!!!
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна не бях чел новини и сега виждам че стават все по-евтини. Ще изчакам да паднат още цените и ще си купя и аз една "медия" а иначе гледам че народа се прави на учен... Така наречената "българия" е отражение на измамния ЕС само че в селски вариант и естествено селска чутурица която сега ще управлява подобието на държава в старанието да хапне банана на банан обама само че той не знае какво е това българия.... нещо за ядене ли....така че българите и бананче няма да вкусят.
132
2
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
Земляци,не съм русофил!Нека да се върнем малко по-назад в развитието на науката и откритията.Желая да спомена двама учени,Ломоносов и Менделеев,а също и матиматика Панин.Има плеяда от руски учени,които са дали много за свтовната наука!Да не забравяме,че руски микробиолог популязира "бациликум булгарикум". Едва ли има толкова открития(не разработки) от американци,колкото от българи?Само да споменем Джордан Атанасов-"бащата на американската авиация"! А, за Джон Атанасов...
131
6
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всъщност гениалното решение е било на Едисон, който е изтеглил въздуха от лампата. Иначе всеки може да се сети да нажежава въглени.
130
9
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До славянинМного лошо говори това да измислиш почти всичко в света и пак да си на опашката. Не искам да съм съюзник на такъв *** народ.
129
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
огромна радост за болшевиките.пояснявам, че в русия няма нищо измислено, всичко от автоматите до колите е откраднато с промишлен шпионаж, пиян човек не може да измисли нещо...
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първият патентован картечен пистолет е на Хуго Шмайзер 1918 г. Първият автомат (щурмова пушка) е StG 44 пак на Хуго Шмайзер. Руснаците за 60 години не са измислили нищо, освен модификации на Шмайзеровия StG 46.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай сиктир бе чайник вода ненаш пара дигаш
126
5
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
И кой стои срещу този автомат г-н ***? Радвате се, че ще убивате хора ли? Или хората не са важни, а само парите?Какво ли мислят украинците за тази снимка сега?Светът е напреднал, колкото *** може да вдигне 10 км/час.
125
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците газ пикаят от яд :)
124
6
 
10
 
! Отговори
не е за вярване ! преди 9 години
Тез смешници не можаха да мръднат по-напред от откраднатия от Хуго Шмайзер ''калашников''... *** позира с това джилязо !
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е и.. От единия крачол в другия.
122
6
 
7
 
! Отговори
тт преди 9 години
Brawo na Rusiq .Da razkatae geiropeiskata i ameriknotrawestitskoiudeiskoto smetiste...
121
2
 
7
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Вива. Православното наслество има нужда от солидна защита!Гарант срещу западните болшевики, наследници на Маркс, Енгелс и Троцки, псевдо-либерали, Ционистки окултиси!Пфу вашта майка гущерска детеубийска!Мачкай Влади таз мракобесна гангренозна ***!!