Русия има поръчки от чужбина за оръжие за $50 млрд.

Числата са солидни, похвали се Путин
7 юли 2014 19:01,
207
Русия има поръчки от чужбина за оръжие за $50 млрд.
Снимка: Reuters, архив

Обемът на поръчките от чужбина за руско оръжие е нараснал до 50 милиарда долара, а само за първите шест месеца на тази година обемът на доставките е бил на стойност 5,6 милиарда долара. Това съобщи днес руският президент Владимир Путин, предаде ИТАР-ТАСС.

В реч на заседание на руската Комисия по военнотехническо сътрудничество Путин каза, че тези числа са "много внушителни и солидни", но подчерта, че е необходимо да се засили присъствието на Русия на световния оръжеен пазар.

За тази цел според него е необходимо "да се помогне на родните отбранителни предприятия да разширят и обновят продукцията си и да създават нови качествени работни места."

Държавният глава отбеляза, че износът на военноморска техника заема 15-процентен дял от поръчките към руския военнопромишлен комплекс. Той призна, че в този сегмент на пазара има много остра конкуренция между водещите сили САЩ, Германия, Великобритания и други.

Путин постави пред комисията задачата да следи тенденциите и да изработи конкретни предложения с цел Русия да стане "един от водещите световни доставчици на военноморска техника". Президентът на Русия цитира експерти, според които държавите по света планират да изхарчат през следващите няколко години около 100 милиарда долара за обновяване на своите бойни флотове, предаде ИТАР-ТАСС.

Русия вече е водещ износител на оръжие и през 2013 г. тя е продала в чужбина оръжия (главно автомати, ракети и изтребители) за 15 милиарда долара, отбелязва Ройтерс. Освен Сирия сред основните купувачи на руско въоръжение са Индия, Китай и Венецуела. Освен това сега самата Русия модернизира своите въоръжени сили и показа новото им лице чрез малките мобилни  части, които помогнаха за завземането на Крим по-рано тази година, посочва агенцията.

Несигурността заради военните амбиции на Москва създава безпокойство сред чуждестранните инвеститори, които изтеглят авоарите си от Русия и с това нанасят щети на нейната бурно развивала се преди време икономика. Руското икономическо министерство очаква ръстът на БВП да спадне до 0,4 за тази година.

По думите на министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев пред руската агенция Интерфакс нетният обем на изтеглените капитали от Русия за първата половина на година може да достигне около 80 милиарда, предаде Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: оръжиеРусияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
eve1 мисля че е дошло времето да започнеш да се интересуваш от древна философия и мистика. Там ще откриеш отговора на всичките си въпроси. Прочети книгата " Матрицата 5 " има я само в електронен вариант из сайтовете НО ! преди това започни с книги като " Дао Дъ Дзин " на великия философ Лао Дзъ и навлизай постепенно защото няма да я разбереш.
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки комунист е untermensch
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и в казанлък се произвеждаха.после казаха : конверсия! идва демокрация!и започнаха да правят.....мелнички за кафе и клечки за зъби
97
0
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Колко по-хубав щеше да е светът ако всичките тези пари се даваха за лечение на болести и изхранване на бедни и гладни!За съжаление ,въпреки неимоверният икономически и технически напредък през последните няколко века, няма нито една нова идея за по-справедливо разпределение на благата и по справедлив строй!
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a tuk edin lud pyk po ladite ne se sprq da pishe bvseki lud s nomera si
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А известно ли ви е че ДС е приемало нови агенти и след 1990 година и има документи за това ? Известно ли ви е че не е било нужно да имаш досие за да си агент. Има много агенти които са били без досие само защото са казвали на офицерите от ДС че за тях е чест да са такива и смятат за обида документа.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ 123 - 200 МИЛИАРДА
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Adam1966Ладата има общо към 17 млн. продадени бройки от всички модели. В класацията е дадено дори само определени модели. Ако и те съберат бройките на всички модели разликата ще стане чудовищна
92
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А САЩ ИМАТ ЗА 20 МИЛИАРДА И ПАК НЕ СЕ ХВАЛЯТ,ПУТИН Е САМОХВАЛКО
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не е *** *** а комунистическа ***. *** не управляват и не зависи нищо от тях. Управляват ни болшевишки *** синове на шумкари и кредитни милионери. Всичките са с досиета към ДС. Защо армията отказва да разкрие техните доносници ? Нека да им изкарат досиетата и да видите за какво става дума.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I PO DOBRE VIJ BYLGARIQ KAKVA E *** KOCHINA POSLEDNA V ES NE PLQMPAI ZA USA I RUSIQ TE SA SI OK.TI SI V KOCHINATA BG I TE CHUKAT RQZANITE KAKTO SI ISKAT.
89
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
117 че те руснаците и в продажбата на оръжие пак не са първи. Те във нито една сфера на живота не са първи
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 115 ti normalen li si tuk ide rech za oryjie ne za avtomobili i avtochasti aman ot typi konciti
87
0
 
0
 
! Отговори
ья преди 9 години
До Анонимен За бройката гугул, Китай доскоро караха само руски.Тъй наречените народни коли.Като Костенурката и ситроенчето.Ати ми кажи поне една.
86
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Toyota Corolla - 37,5 млн.2. Ford F - 35 млн.3. VW Golf - 30 млн.4. VW Beetle - 21,5 млн.5. Ford Escort - 20 млн.6. Honda Civic - 18,5 млн. 7. Honda Accord - 17,5 млн.8. VW Passat - 16 млн.9. Ford T - 15 млн.10. Chevrolet Impala - 14 млн.11. BMW 3 - 12,5 млн.12. Opel Corsa - 12 млн.Къде е болшевишката *** ?
85
0
 
2
 
! Отговори
Класов враг преди 9 години
До Анонимен 99Не знам... Защо не попиташ баща ти?
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ья ми кажи бройката и ще ти кажа поне 10 марки
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой се страхува от истината ? Комунистите естествено.
82
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВ Русия са по зле и от България. Не ми хвалете държава с минимална заплата 220 лева като Русияа средна?
81
2
 
2
 
! Отговори
ья преди 9 години
Малко факти. Рисия продаваше коли на Китай,Индия,Виетнам,Куба,Бразилия,Соц. лагера и много съм пропуснал.ПРесметнете за какви цифри става въпрос.А и още продава.Посочете една марка с такива продажби.