В Белгия пробват да изгонят катунари с високи децибели

Опитът се оказал не съвсем успешен
Обновена: 16 юли 2014 16:50 | 16 юли 2014 16:41, Елка Василева
66
В Белгия пробват да изгонят катунари с високи децибели
Снимка: архив, Reuters

Малкият белгийски град Ланден, на около 60 км източно от Брюксел, опита днес да прогони група катунари, като пусна силно техно музика на мястото, което те заемат от три дни, предаде Франс прес, позовавайки се на местни медии.

Около 30 каравани са се настанили от неделя вечер в промишлена зона във фламандския град, без да получат съгласието нито на собственика на терена, нито на града, съобщи агенция Белга.

След преговори с местните власти представители опитът се оказал неуспешен на катунарите са заявили, че ще напуснат във вторник, но после отложили заминаването си за петък.

Кметът на Ланден, социалистът Жино Дьобру, разположил уредба с мощност 14400 вата и се обадил на местен диджей. Днес сутринта е била пусната с пълна сила техно музика, показва видеоклип. Успехът обаче бил относителен, защото на записа се вижда и момиченце на десетина години, което се поклаща в ритъм сред караваните.

Междувременно са били подновени преговорите с полицията и музиката е била спряна. Катунарите са заявили, че са "склонни да напуснат", заяви кметът.

Неговата инициатива обаче беше подложена на критика дори от представители на собствената му партия. "Това, което става в Ланден, не е добре. Изобщо не е добре", реагира в Туитър регионалната фламандска министърка на благоустройството, социалистката Фрея ван ден Бош.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: белгиякатунариЛанден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Триете ли? Трийте.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им беха пуснали малко чалгийка направо...
26
0
 
1
 
! Отговори
Корекция преди 9 години
Докато напиша моя коментар, адресиран до 10, той взе, че стана 12. :)
25
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Всичко, което пишеш, звучи хубаво. Проблемът е там, че същите неща са били пропагандирани у нас преди 50-60 години и беше направено много, за да се реализират тези намерения. Виждаш какъв е плачевният резултат. Българите, волно или неволно, си дават сметка, че през тези 50-60 години е късано от техния залък, за да се помогне на ***.Всичко зависи от самите ***.Те трябва да направят усилие да заживеят цивилизовано, работейки и създавайки толкова деца, колкото могат да изхранят и възпитат
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе г-н ***, що не вземеш да се самоизтриеш. Това че се обиждаш от намека ми, че си от малцинствата, само по себе си е расизъм :)
23
2
 
0
 
! Отговори
e,da преди 9 години
ne,nesa vinovni romi,tatari,turzi,gagauzi i vsiakakvi,bg -narod.narod,a ne nazia. vsiako malzinstvo vzema mantalitea na darjavata. kakvi bg-ujas. calgadjii v adidas.og e velik.skoro tova ste svarsi. bg -prostazi i bezvernizi.......
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С техно нема да стане, пуснете им дет метъл.
21
0
 
24
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
"Това, което става в Ланден, не е добре. Изобщо не е добре", реагира в Туитър регионалната фламандска министърка на благоустройството, социалистката Фрея ван ден Бош."Не е добре, да, къде се е чуло и видяло хаус парти без масовка. Трябва да ви пратим поне стотина хиляди ***, за да се заформи истинското парти.
20
0
 
15
 
! Отговори
продълж. на 24 преди 9 години
Който иска да добие представа за старата София и достолепието на някогашната средна класа в Царство България,да мине по улица "Братя Миладинови". Запазени са повечето от къщите, строени преди 1944 г. Откакто само в една от къщите - малка и не много угледна, се настани *** семейство, една част от тази улица и целият квартал наоколо, звуково наподобява лудница с разтревожени пациенти. Не знам кой чисти и готви у тях, но *** по цял ден се мотаят по улицата с най-малките от децата им
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Написах историческия факт, че ромите и евреите до към края на 19 век са били гонени и избивани в почти цяла Западна Европа и ми изтриха коментара.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как така ще ги гоните, я опитайте малко от собственото си лекарство- осигурете им безплатни материали да си построят къщи за постоянно в Брюксел. Айде бе отворковци, нали много ви знаят миризливите усти.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюкселски ***, *** са свикнали на няколкодневни купони със силна музика. Толкова сте неадекватни, че се чудя къде сте тръгнали да ни давате акъл как да се държим с ***.
16
1
 
8
 
! Отговори
Техниката преди 9 години
До Анонимен 17 - не са цитирам те "чавеета", ами чаавета. Техническа подробност.
15
0
 
26
 
! Отговори
хихо кокомеро преди 9 години
А такааам, Европа - Блуднице Вавилонска, когато ние ги наричаме *** вие подскачате до небето и ни убеждавате колко недемократични сме, а сега вие ги гоните като някаква напаст - с високи децибели! Нищо, то Хага си ви е там близо ще си ходите с електричката на съдебните заседания като Бай Мангао ви заведе дело за дискриминация.
14
3
 
15
 
! Отговори
* преди 9 години
И моят са го изтрили ...Казах , че не може нахалните и крадливи кръстоносци , които до ден днешен папкат златото на Византия да учат ромите и да ги интегрират , а ги пъдят защото са бедни , ако бяха богати с друга музика щяха да ги посрещат ...
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-смислените коментари се трият ... браво бе. А като отворя някоя статия и платени писачи са изписали 50 страници безмислици не ги триете. Ясни сте ми.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Evrointegriran rom + znaesht 6 ezika!Zakonite trqbva dase spazvat bratq romi!
11
0
 
30
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Това е като да плашиш куче с кокал. Тия белгийци хич не ги разбират културните особености.
10
35
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Не трябва да ги гонят. Това е голяма грешка! Ние също трябва да интегрираме нашите роми. Трябва да им построим модерни,хигиенични жилища и да им осигурим работа, образование и съвременно здравеопазване. Само тогава те ще станат европейци.Трябва да спрат и антиромските писания в медиите и дори да глобяват за расизъм и нанесена обида на ром. Засега все още има расова дискриминация към ромското малцинство, а те са хора като нас. Можем да живеем заедно в най-добри отношения с тях
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прав си, но сега ще те изтрият