Украйна отрече да е замесена в свалянето на самолета

Малайзийският премиер Разак иска "незабавно разследване"
Обновена: 17 юли 2014 21:55 | 17 юли 2014 21:27, Анисия Иванова
97
Украйна отрече да е замесена в свалянето на самолета
Снимка: Reuters

Украинските въоръжени сили не са замесени в сваляне на малайзийски самолет в Източна Украйна, съобщи днес пресслужбата на президентството в Украйна, цитирана от Ройтерс.

Според президентството, цитирано от Интерфакс, президентът Петро Порошенко не изключва самолетът да е бил свален. Украинският премиер Арсений Яценюк нареди разследване на "самолетната катастрофа" в Източна Украйна, заяви говорителката му Олга Лапо, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Сепаратиският лидер Александър Бородай обвини в сваляне на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна правителствените сили на страната.

Малайзийски пътнически самолет бе свален над Източна Украйна от проруски въоръжени бойци, като са загинали 295 души, заяви представител на украинското министерство на вътрешните работи. Увеличавайки залога в противоборството Изток-Запад между Киев и Москва, представителят обвини "терористи", използвали ракета земя-въздух.

Репортер на Ройтерс съобщава за десетки тела, разпръснати около димящите отломки на пътническия самолет, който се разби днес в Източна Украйна. По думите на служител от екипите за спешна помощ най-малко 100 тела са били открити досега на мястото, близо до село Грабово, както и че парчета от отломките са пръснати из района в радиус на около 15 км. Счупени парчета от крилата са оцветени в синьо и червено - цветовете в емблемата на "Малейжа еърлайнс", която загубила връзка със самолета, посочва агенцията.

Малайзийският премиер Наджиб Разак заяви, че е шокиран от информацията за самолета и е наредил да се започне "незабавно разследване" на съобщенията за катастрофата, предаде Асошиейтед прес. Агенцията посочва, че малайзийският министър на отбраната Хишамудин бин Тун Хюсейн е написал в Туитър, че няма потвърждение, че самолетът е свален. Той е дал указания на армията на страната да провери и да получи потвърждение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
spoko spokoyno Bog vijda vsicko nqma skrivane
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна отрече, че тя и миналия път отричаше за този над Черно Море, и сега отрече бомбандировката на Станция Луганская, докога ще вярваме.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма кой да вярва на 'доказателства', фабрикувани от САЩ, добре известна е поддръжката им за режима в Киев, както и че те платиха 5 млрд.долара, за да поставят този режим на власт. Нужно е независимо разследване, на което САЩ и *** им да не могат да повлияят. И тогава ще лъсне истината, която надали ще им е удобна и ще се постараят да я скрият.....
29
2
 
6
 
! Отговори
prasco преди 9 години
Експерти казват че ако самолетат е ударен от далнобойна зенитна ракета , то траекторията на полета остава ултравиолетови следи . САЩ може да потвърди, като погледне в сателитни снимки космическите спътници. Така че истината неможе да се скрие
28
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видеото е в ЦРУ, следите не могат да бъдат заметени. Там няма червени продажници. Цената, която ще платят руснаците, ще е търде висока.
27
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците наблюдават тази територия по 24 часа в денонощието, по 60 минути в час и по 60 секунди в минута. Всичко се вижда като на длан. Този път руснаците ще понесат истински санкции. Играта свърши, Путин се прецака сам.
26
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз също смятам, че е време руснаците да гризнат дебелото дърво.
25
3
 
3
 
! Отговори
prasco преди 9 години
ey sega izqde golqmata krastavica hibridnata voyna na .... , osven gadosti , luja , i alcnost i prostitutna izmencivost i predatelstvo ne vijdam nisto drugo v tazi politika samo taka pulna izolacia na .... i pomost na bratska Ukrayna
24
16
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
Черните кутии са взети от руските терористи .
23
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90% е руска ракета. В самолета са пътували доста американци
22
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Руснаците искали да влезнат и разследват в Украинска територия.Да си стоят където им е мястото иначе ще заметат всички следи.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДОНЕЦК, 29 июня. /ИТАР-ТАСС/. Представители ополчения провозглашенной Донецкой народной республики (ДНР) взяли под контроль воинскую часть А-1402 противовоздушной обороны (ПВО) с зенитно-ракетными комплексами (ЗРК) Бук. Эту информацию ИТАР-ТАСС подтвердили в пресс-службе ДНР"Ето как сепаратистите сами се хвалят, че имат "Бук".
20
13
 
6
 
! Отговори
анти бляд преди 9 години
Напълно възможно е самолетът да е бил свален от руските сепаратисти! Самите те се хвалеха, че са пленили и ремонтирали "Бук", който са готови да използват. Според разработващите най-новите модели "Бук" те имат обсег до 50 км, достигат цели на височина до 25 км и ракетите се движат със скорост до Mach 4. Зарядът на една ракета обикновено е над 60 км специален експлозив, а за цели, летящи с до 800 км/ч вероятността да бъдат поразени е в рамките на 90-95%.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, те проруските бунтовници имат Бук или С-300.хе..хе..пълни глупости. Такава тежка машина като Боинг може да бъде свалена само от сериозна система за ЗРК!Вечна памет на загиналите!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна и Русия могат да отричат колкото искат. Там през цялото време има снимки от космоса
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските сепаратисти са разполагали с "Бук", това е повече от ясно. А в близост до падналият самолет е летял украйнски ИЛ-76. Със сигурност мужиците са се пробвали да свалят него и са уцелили Малайзийският самолет. Лека им пръст на всички пътници!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бандеровците са свалили самолета, мислели са че стрелят по самолета на Вл Путин
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 32Ми те опълченците се похавлиха чрез ИТАР ТАСС, че завзели цяло поделение със "БУК" ето ти новината"ДОНЕЦК, 29 июня. /ИТАР-ТАСС/. Представители ополчения провозглашенной Донецкой народной республики (ДНР) взяли под контроль воинскую часть А-1402 противовоздушной обороны (ПВО) с зенитно-ракетными комплексами (ЗРК) Бук. Эту информацию ИТАР-ТАСС подтвердили в пресс-службе ДНР"
14
3
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
33, виновния винаги отрича бързо...чиста психология
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 27Това са абсолютни глупости, Путин се вози доколокото знам на ИЛ-96, който много се различава от всички други самолети, и друго Путин трябва да е абсолютен *** за избере коридор над източна украйна