Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакиста се развихри готов да пожали евтината си дупара
121
0
 
4
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Господа не става въпрос за рисофоби и рисофили ...а за истината ....300 човека бяха убити ...виновните да се накажат ....които и да са ..но нека гледаме фактите !
120
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 184Гледай CNN! Там е абсолютната истина за света, чедо! Много хамерикански промит мозък у тоя сайт тази вечер. Впрочем е нормално!Болните промити мозъци от жалката хамериканска пропаганда се увеличават с всеки изминал ден !
119
0
 
9
 
! Отговори
майорски преди 9 години
поредната *** статия в ДНЕС...точно обратното стана ..пъреи бяха Укринците които обвиниха сепаратистите..после СЩА каза че имали снимки че ракетата е изтреляна от територия контолирана от сепататистие...в цяла европа и америка съботните всници тръбяха че нович терорист има лице и това е Путин ...чак на четвъртия ден след катастрофата руснаците излязнаха с офицялно изказване показвайки украинския самолет и БУК-овете на украина в района на оризшествието ...ПЛАТНА статия това е
118
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След това нагледно самоубийство на руската военщина става очевидно че на Путaкa дните му са преброени.
117
5
 
8
 
! Отговори
Тервел 1 преди 9 години
До СпонгиКакво забелязах.Русофобчетат тука колкото и да чикат миниси повече от 8 не могат да ги докарат.Така,че платени дърдорко(щото американските тролчета са някъде към 5 и сигурно още 2-3 ***.ТА СПОНГИ запази си малоумния анализ за аудитирия в по-тесен кръг.Тм където такива *** като тебе ще ти рукопляскат.Тука може само да те напляскат
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало, *** ***, престанете да бълвате лъжи и глупости, а гледайте изявлението на министерството на отбраната на Русия, за да видите, че руснаците много добре знаят и доказват със снимки, кой е свалил самолета, къде, са били БУК М1 на украйнската армия в момента на инцидента и т. н.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Atakakisti, obijdat shopite! Koi shte glasuva za Ataka, sled kato psuvat i obijdat stolichani!
114
2
 
8
 
! Отговори
до Атакист преди 9 години
ти приятел най-вероятно си някой миризлив пикльо , който дори не знае какво е Русия и какво беше СССР . Говориш глупости , които някой ти е насадил в тъпата кратуна и си мислиш че са истина . Хората са казали- "око да види , ръка да пипне" , хубаво е да разчиташ малко повече на собствени впечатления и тъй като постоянно гледам руска телевизия и следя руски сайтове , мога да ти кажа че това , което говорят там са пълни глупости и пропаганда , както в доброто старо време .
113
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 178Поради липсата на аргументи, до платената любов я докарахме викаш?Давай да видим колко ниско можеш да паднеш!Искам да ти видя докрай капацитета на пилешкият ти акъл.Дерзай, момък!
112
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
По същия начин руския генерал Куропаткин ли, какъв беше, застанал и говори откровени глупости за някакъв украински самолет, дето висял 4 минути над мястото на катастрофата. Гледаш го коскуджамити мъж с пагони, а застанал пред хората и се маже с л****. То ясно, че го прави по заповед, ама все таки е срамота.
111
1
 
2
 
! Отговори
До 176 преди 9 години
Платена либоф??
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно е че ще ревеш ако се появи оня със крилата
109
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 173А какво съм правил преди 2005-та?
108
4
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АТАКИСТ Когато някой излезе като тебе да говори очевадни глупости, все едно да застанеш на мегданя, да си посипеш главата с пепел, да си раздереш ризата и да се намажеш с л****, само и само да отклониш вниманието от любимия ти ***. Какво ме интересува, че се е разграничил? Той лъже под път и над път. Важното е какво върши.
107
2
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Шопа е един от малкото нормални люде наоколо.
106
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 166Що, бе Шопе, истината ли не ти отърва? Знам!
105
2
 
4
 
! Отговори
Тервел 1 преди 9 години
Ей "ИсСТИНСКИ БЪЛГАРИН" ти не може да си нищо истинско.Ти си слуга,подметка,***,но не и БЪЛГАРИН!
104
1
 
6
 
! Отговори
до Касшчей преди 9 години
Г-н Ушанков здраствуте. Как дела? Путину урааа! Рассея Урааа! Крым наш урааа! Явно тая вечер запоя в руското посолство е приключил рано и ти си смогнал да почистиш навреме повърните на г-н Исаков,та толкова рано се появяваш в защита на врага на човешкия род Рассеа.
103
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 156Шопе, Путин не се е разграничил от действията на сепаратистите в източна Украйна????Я вземи малко попрочети нещо в това отношение, че изглеждаш меко казано неадекватен.