Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга

Всички те сочат с пръст като виновник Украйна
22 юли 2014 21:12, Елка Василева
395
Куп конспиративни теории в Русия след разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Опит за убийство на руския президент Владимир Путин, отчаян заговор за въвличане на Запада в битката за Източна Украйна, нескопосан опит за масово убийство на руски граждани – свалянето на малайзийския самолет подхранва безброй конспиративни теории, обединени по един признак: всички те сочат с пръст като виновник Украйна. Никой не допуска възможността отговорността за трагедията да пада върху Русия, предаде Асошиейтед прес.

За руснаците историята около самолетната трагедия се различава рязко от тази, която следят хората на Запад. Докато държавният секретар на САЩ Джон Кери говори пред американските телевизионни зрители, че самолетът е свален от бунтовници с руско оръжие, на руснаците се подават сценарии за сили в Украйна, които заговорничат за извършването на зверство в небето.

Само часове, след като беше съобщено за катастрофата, една от най-популярните руски телевизионни водещи - Екатерина Андреева, се зарови в една от тези теории: Връщайки се от Бразилия, Путин минал по същия летателно трасе като малайзийския пътнически самолет, по-малко от час преди машината да бъде поразена - намек за опит за убийство на руския президент.

В петък хипотезите се пренасочиха към ракетните системи "Бук", с каквато според Украйна е свален самолетът. Държавната телевизия "Русия" обвини Киев, като заяви, че бунтовниците няма такава система, докато Украйна наскоро е разположила установка за "Бук" в района. Телевизията дори отбеляза, че цветовете - червено, бяло и синьо от емблемата на "Малейжа еърлайнс" "приличат на руския трикольор", намеквайки за украински опит за взривяване на руски пътнически самолет.

В. "Комсомолската правда" тръгна по друга следа – че украинските авиодиспечери са пренасочили малайзийския самолет да лети директно над зоната на конфликта - и публикува снимки от уебсайтове, проследяващи полетите, на които се виждали колебанията в маршрута на самолета.

Руски медии допуснаха, че украинските власти са направили така, че свалянето на самолета да изглежда като бунтовническа атака с надежда това да катализира въвличането на западните сили във военна интервенция.

Бунтовниците разрешиха на група наблюдатели от ОССЕ да направят в събота само частична инспекция на мястото на катастрофата, преди да отправят предупредителни изстрели, когато двама украински членове на екипа се опитаха да обследват останките, отбелязва АП. Руските медии на свой ред съобщават, че бунтовниците сътрудничат на наблюдателите и обвиняват Киев, че възпрепятства достъпа на международните следователи, допълва агенцията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
7
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонимен 217ако имаше данни че имат ...или разполагат с такъв ...Хамериакнците досега да са го показали ...ама не ...те гледат втуб да видят дали някой е снимал ...ама то като няма ...няма ...освен риснаците да им подхвърлят някой направен и да гил плъзнат ...както го направиха
141
3
 
10
 
! Отговори
до Трагедия преди 9 години
Ей *** соросоиден, хората доказаха кой е свалил самолета, а именно украйнската армия, а ти продължаваш да бълваш глупости, като евроатлантическите си триполови началници психопати до един. ТИ СИ ТРАГЕДИЯ, ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ........
140
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че янките така смекчават тона означава само едно!Русия има твърди доказателства и все още играят по старите правила на дипломацията!Конфликта ще се задълбочава.На частна конференция миналата неделя Расмунсен заяви, че конфликта в Украйна ще е продължителен. Това изказване също би могло да се анализира.
139
2
 
12
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Момчета ...нещата много загрубяват ....Америка е като Посрана ...ЕС-то се чудят какво става и дали е възможно Американските им дръгари толкова да се излагат (за това не предприеха санкций ) ...а Русия се кефи и вади факти доказателства и снимки ...на америка не им остава нищо повече освен да говорят че всичко е Руска пропаганда ....накрая ще кажат че следствието е нелегетимно ...заради сепаратистите ....абе Американска им аработа
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от къде го рабра ....те нямат БУК....-----аааа, имат видя се на клипче в youtube
137
1
 
11
 
! Отговори
до 208 преди 9 години
Ало малкия през 1984 година при опит за нелегално преминаване на границата ме хванаха и три години лежах в затвора. От 90 година живея извън България, но виждам напоследък, че демокрацията се превръща в нещо по-лошо и от комунизма, и клони към фашизъм, и твърдо съм решил да се върна в България, и да се боря за спасението на страната си от ционисткото зло. НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, СЕГА ТОВА Е ЦИОНИСТКИ ФАШИЗЪМ, ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ИМАШЕ ПРЕДИ 25-30 ГОДИНИ НА ЗАПАД. Това е истината.
136
2
 
4
 
! Отговори
това е важното преди 9 години
Бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев е оправдан от Окръжен съд Добрич за участие в катастрофа край Балчик, в която загинаха двама младежи от село Оброчище. Трагичният инцидент стана на 22 август 2012 година.На 18 юли т.г. Катев е признат за невиновен за това, че при управление на лек автомобил Фолксваген Туарег, на около 310 метра от кариера Момчил в посока Балчик-Оброчище, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двамата мъже на 20 и 25 години.
135
1
 
8
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Анонимен 211от къде го рабра ....те нямат БУК....с какво са го свалили ..с прашки ......или гледаш ББС и Реутерс....до сега Америка и Укрйна не показват нито един документ ...само говорят за записи в соц мрежите ...това за мен не са доказтелства ...оказа се че телфеоният запис е фалшив ....видеото с БУК-а който се изтегля към Рисябил Украински,,,,абе ....мля те ...аз имам средно обраувание
134
1
 
8
 
! Отговори
майорски преди 9 години
До Шопаха и самолет на 5 км от боинга ....със ракети земя въздух ....а къде са снимките на Американците ...или те сега ги правят цветни.....аре стига бре ..чу ли изкаването на гос.демапртамента на США ....цялата им информация се базира на записи от соцялните мрежи ...*** смешакта ...една снимка не показаха ...един факт .....накрая ще се разбере и укринците ще избират нов президент ....
133
1
 
11
 
! Отговори
майорски преди 9 години
За сега единствените който показват данни и факти са Руснаците .....останалите говорят хипотези и прдположеня ...ситуацията е ясна ...Украинците са се оакали .....
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я какви изявления направиха янките:1.самолета свален от анти-Киев сили, няма следа към Москва!2.самолета е свален по погрешка!Я май нещо нещата почват да излизат на яве!!! Тролчета как е?
131
0
 
9
 
! Отговори
майорски преди 9 години
youtube/watch?feature=player_embedded&v=9BiDnoUUIFM#t=0гледайте ис е наслаждавайте на амерканското безсловие ....Американците нямат нищо в ръцете си просто само информация от фасебоок ютубе и туитър...хе хе
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само лъжи, конспирации и дезинформация тече от демократичните западни проционистки медии, като гной. ДЕМОКРАЦИЯ ЗНАЧИ РОБСТВО, ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЕ ЗА БЛАГОТО НА БАНДА МЕЖДУНАРОДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЕВРЕЙ И ЗА СМЕТКА НА ТРУДЕЩИЯ СЕ ЧОВЕК. РАДВАМ СЕ, ЧЕ СКОРО ТАЗИ ПОМИЯ ЩЕ СВЪРШИ И ВСИЧКИ ТЕЗИ КРЪВОЖАДНИ ***, КОИТО ИЗБИХА МИЛИОНИ ДЕЦА, ЖЕНИ И НЕВИННИ ХОРА, ЗА ДА ОГРАБЯТ ДЪРЖАВИТЕ ИМ, ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ЖЕСТОКО. ДОЛУ САЩ, ДОЛУ ЕС, ДОЛУ ЦИОНИСТКИЯ НЕОФАШИЗЪМ!!! АНАТЕМА!!!!!!!
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе русофобите, вие от каква националност сте?
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди 1 минутаКуп конспиративни руски теории и всички до една се подкрепят безапелационно от българските путapaши-----до момента няма теория която да не е подкрепена от бг ***
127
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До майорски Е, с какво ни закова руснака? :))) Със самолет, който зависва на едно място за 4 минути... Верно е, че *** се манипулира лесно.
126
0
 
7
 
! Отговори
Тервел 1 преди 9 години
До Уди Кълвача.Да, на наш терен сте.Надяваме се час по- скоро да хванете презокеанският самолет, вие тролчетата тук и в други сайтове и заедно с определени хора от елита да се разделим завинаги посредством Атлантическият океан.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопе, ти пак ли се гърчиш вътрешно?Не мога да си представя как живееш със себе си. Сигурно е много гадно, а?
124
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истината е че ако ги няма щатите света ще стане още по-сложно място за живеене. с тая русия и *** им глави ще е страшно...
123
3
 
17
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Съвременният западен свят е толкова лъжовен, пропагандата е по голяма от тази по времето на комунизма в България и СССР...Цял свят вижда какво прави США ..как лъжат и тълкуват всичко на базата на Туитът, Фасебоок..и ютубе ....но си мълчат всички .....само Руснака има силта и смелоста да ги закове тези лицемери ....затова унищожиха образуванието в България ...глипака се манипулира лесно !