НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнанатоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
2
 
! Отговори
Блекутърец преди 9 години
до любознателен 6ела ни преброй ,а не да мързелуваш пред компа
6
5
 
24
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Като така добре вижда и брои защо не каза с каква система руснаците свалиха трите балистични ракети Точка - У, изстреляни от укропите към Русия. И вие нищо не пишете. Само CNN веднага обяви и Кери заговори бързо бързо за Мир.
5
4
 
34
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Поздравления, тия можели да броят:)А те как биха реагирали ако до техните граници се водят бойни действия, щяха да си изтеглят войските, за да не пречат?!
4
2
 
32
 
! Отговори
любознателен преди 9 години
А Блекуотърите В Украйна колко са?
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те така преброиха и химическите оръжия на Ирак ,даже и химическите заводи ,,инсталирани,, на камиони и ремаркета. Преброиха и часовете оставащи до ,,разработката на атомно оръжие,,.Както казваха ,,всеки момент ,всяка секунда,,.И накрая -дрън! Просто и ясно казано -най-демократична държава -лъже най-много.
2
3
 
38
 
! Отговори
виктор преди 9 години
американците си играят с огъня , толкова елементарна политика... ,да оставят някакви шматки да философстват и говорят явни неистини относно военните конфликти , въздух под налягане и европейския съюз им приглася
1
2
 
6
 
! Отговори
norges преди 9 години
12 000 руски вийски!?? Някаква неграмотна Вера пише и сега ще ме изтрие мене, ама няма да се научи.