Русия се готви да забрани вноса на американски бърбън

Kentucky Gentleman съдържал органични химикали
4 авг 2014 15:37, Елка Василева
34
Русия се готви да забрани вноса на американски бърбън
Снимка: архив, Reuters

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) се готви да спре вноса на бърбън Kentucky Gentleman, предаде Ройтерс.

Така списъкът със забранени за внос продукти в Русия ще нарасне след новите санкции на Запада срещу Москва за подкрепата й за руските сепаратисти в Украйна.

Роспотребнадзор е установил следи от фталати – органични химикали - в бърбъна, се посочва в съобщение на сайта на службата.

Засега става дума само за тази фирма, посочи говорител, имайки предвид американската компания Barton 1792 Distillery, където се произвежда бърбънът Kentucky Gentleman.

Американският щат Кентъки е лидер в производството на бърбън в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Kentucky Gentleman освен това нарушава техническите изисквания на Митническия съюз, който включва Русия, Беларус и Казахстан, се посочва още в съобщението, цитирано от Франс прес.

Роспотребнадзор обяви, че започва разследване, което може да доведе до забрана на вноса на този бърбън в Русия.

Москва често е обвинявана, че използва търговията като средство, особено позовавайки се на санитарни причини, за дипломатически натиск върху съседите си, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
12
 
! Отговори
ДО 28 преди 9 години
Ти за какво мислиш че ни приеха в ЕС нали за това че техния пазар е пренаситен и да има къде да си пласират стоките. А ние винаги ще имаме квоти какво да произвеждаме. Да си видял в рекламите по ТВ български стоки, даже и паста за зъби не произвеждаме. За какво им е на ЕС Украйна, за това че е необятен пазар, украинското производство ще умре. Ще станат по бедни и от нас. Ей за това е и войната там,багатата югоизточна част която храни Украйна не иска да си загуби работата и да аргатува на запада.
24
6
 
0
 
! Отговори
ст преди 9 години
Ххехехехе тез хамави руснаци хехехеххеех
23
2
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
До ОБИЧAЙТЕ БЪЛГAРИЯ КОй те спира да пройзвеждаш.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малииии ко прайм ся поляците ще се надрискат от ядене на ябълки а американците ще ходят пияни заляни:)) еми нали принуждаваха целия свят да наложи санкции на руснаците?---Нито поляците ще преядат с ябълки, нито американците ще препият, те и без да изнасят за Русия си имат свърхпроизводство. *** ще загубят работни места, и поляците и американците, пряко тези които са продавали ябълките и бърбана а други непряко от намалялото потребление заради загубените работни места.
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Но мужиците могат да живеят и като *** нищо не може да ги изплаши."---Сигурно могат. Но няма да им се наложи. Ако се наложи Мерцедес, Порше и БМВ ще бутнат Меркел, но няма да си загубят пазара в Русия. А на балкатите има една държава *** - там хората живеят в мизерия, смрад и помия като ***. Разликата между свините и тия хора е, че свинята не трябва да работи и да се блъска по цял ден за помията която получава.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
малииии ко прайм ся поляците ще се надрискат от ядене на ябълки а американците ще ходят пияни заляни:)) еми нали принуждаваха целия свят да наложи санкции на руснаците? е няма кой да ги търпи американците, халал да им са тея санкции, каквото повикало такова се обадило..
19
4
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
" "Необятният руски пазар" се свежда по обем до пазара на Кралство Нидерландия. (за сведение) :)"Това е защото руснаците си имат руска водка и не им и трябва хамериканския бърбън.
18
15
 
2
 
! Отговори
инж.Гирдйиков преди 9 години
Те рашаните да внимават да не забранят износа на коли, компютри, машини, технологии че тогава трябва да купуват москвичи, лади и вместо и-мейли ще си пускат писма. Но мужиците могат да живеят и като *** нищо не може да ги изплаши.
17
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15"Необятният руски пазар" се свежда по обем до пазара на Кралство Нидерландия. (за сведение) :)
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:) Е сега го закъсаха янките ембарго от най-пиещата нация в света ТОВА е равно на 10 ядрени бомби от 1000 ктона всяка. Амин :)
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMERIKANSKI PATENT E DA PRODAVAT NEGODNI I ZARAZENI XRANI I NAPTKI ZA DA PIPNETE NQKOQ BOLEST TA SLED TOVA DA KONSUMIRATE I LEKARSTVATA IM
14
11
 
7
 
! Отговори
Ццццц преди 9 години
Голям праз,те си пият одеколон,лусион и парфюм.
13
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям праз. Да пият нафта и да заминават при Ленин и Брежнев.
12
3
 
39
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
"Москва често е обвинявана, че използва търговията като средство, особено позовавайки се на санитарни причини, за дипломатически натиск върху съседите си, отбелязва Франс прес."А санкциите срещу Русия не са ли подла и прикрита търговска война срещу конкуренцията? Така наречените санкции са откровен, рекетьорски удар, заслужаващ достоен отговор.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимeн 5Хората са си свикнали на самогонец и нищо ги не стряска, а ти ще се правиш на европеец ама ще пиеш на цар Киро пикнята и ще философстваш.
10
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахахаха!Предполагам, Kentucky Gentleman ще си го попреместят леко в другия крачол.
9
3
 
33
 
! Отговори
Замаян Атакист преди 9 години
Аз почти не съм пил бърбан никога , но като опитах американският бърбън Heaven Hills на сутринта по лицето ми излязоха гнойни издутини и се чувствах зле. Май всичкият американски бърбан е токсичен, не само споменатият в статията. То не че и безалкохолните им напитки не са токсични де-само като си помисля какви неща прави колата.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без бърбън се живее, нали има водка.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В крайна сметка ше излезе че одеколона е по-щадящ за здравето от химията с прехвалени етикети....
6
12
 
22
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Медец в душите на съветофилите. Хак да им е на американците с гадните им уискита, я дай насам едно тройнойче и наздаровье до припадък