Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна

Не трябва да се изолираме от останалата част на света, заяви Путин
Обновена: 14 авг 2014 19:59 | 14 авг 2014 15:00, Елка Василева
283
Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин, който е от вчера на посещение на полуостров Крим, заяви, че Русия ще направи всичко по силите си, за да се прекрати конфликтът в Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На среща в Ялта с депутати от Държавната дума Путин описа ситуацията в Украйна като кървав хаос и братоубийствен конфликт, подчертава ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че с всеки ден обстановката в Украйна става все по-драматична и предупреди, че в Югоизточна Украйна има "мащабна хуманитарна катастрофа".

Путин увери, че Русия внимателно следи какво се случва в нейните съседи.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, за да може този конфликт да се прекрати възможно най-бързо и в Украйна да не се пролива повече кръв", увери президентът, цитиран от световните агенции.

Путин посочи, че руснаците трябва да се мобилизират за доброто на своята страна, но припомни, че те не се нуждаят от конфликт с външния свят, предаде Ройтерс.

"Ние трябва спокойно, с достойнство и ефективно да градим нашата страна. Ние трябва да се сплотим и да се мобилизираме, но не за война или за каквато и да е конфронтация, а за здрава работа в името на Русия", каза Путин.

Той обаче подчерта, че Русия не трябва да се изолира от останалата част на света, посочва Франс прес.

"Ние не трябва да се откъсваме от останалата част на света, не трябва да прекъсваме връзките с нашите партньори, но ние не трябва и да позволяваме да се отнасят с пренебрежение към нас", посочи Путин.

В Крим Путин посочи, че този полуостров, който беше анексиран от Русия през март, може да изиграе обединяваща роля за цялата страна, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че Кримският полуостров помни както победи, така и трагедии на братоубийствена гражданска война от началото на 20 век.

Пред депутатите, с които се срещна днес, Путин каза, че разчита на тях да се включат активно в задачата за развитието на Крим.

Той съобщи още, че в Крим ще бъде разположен руски военен контингент, предаде Ройтерс. Военното присъствие няма да е нито прекалено голямо, нито прекалено скъпо, увери руският президент.

Правителството на Русия подготвя програма за допълнителна подкрепа на националния селскостопански сектор, съобщи Путин.  Коментирайки мерките, приети от Москва в отговор на западните санкции, които включват затваряне на руския пазар за западни производители на селскостопански стоки, Путин отбеляза, че по този начин ще бъде създадена преференция за руските производители, тъй като на практика пазарът за тях е разчистен.

Президентът припомни, че руските фермери постоянно са отправяли молби да им бъде предоставена възможност за усвояване на пазара. След това е била отправена и молба за допълнителна финансова подкрепа, посочи той.

Преди срещата с депутатите Путин разгледа и строящия се в Ялта санитарно-оздравителен комплект "Мрия" /в превод от украински мечта/.

Путин съобщи още, че в Крим ще бъде създаден международен детски център. Той ще се помещава в бившия пионерски лагер Артек, открит през 1924 г., посочва БТА.

Вижте още във видеото:

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ф Е Д $$$$$$$$ТАКА Е ,НО ЗАБРАВИ ДА ПИШЕШ ,ЧЕ РУСИЯ ПРИТЕЖАВА 20000 ТОНА ЗЛАТО И С ТОВА СИ ОБЕЗПЕЧАВА РУБЛАТА,А ВЕЛИКИЯТ ТИ ДОЛАР Е КУХ ОТ ВСЯКЪДЕ ,ЗАЩОТО АМЕРИКА СИ ГО ПЕЧАТА БЕЗ ВСЯКАКВО ПОКРИТИЕ И ЗА ТАПЕТИ НЕ СТАВА.НО КАТО СПРАТ ГАЗТА ЩЕ СЕ ТОПЛИШ С ДОЛАРЧЕТА..
167
1
 
2
 
! Отговори
цсж преди 9 години
Когато Раша умре икономически и политически, дано с нея пукнат и всички *** русофили в България!!! След толкова тъпотии драскани във всевъзможни форуми от русофили, които са не български, а руски националисти -съм убеден , че материала в Бг е много нискообразован и ***! "Блазе" на България с толкова прости овце!!!
166
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е един велик политик на велика държава.Руснаците сега случиха на политици за разлика от нас.С кого можем да сравним Путин-Със наглите американци ли или със смешните украински и европейски политици.Забравете вече за огромния руски пазар а и май южен поток ще мине през Турция.А сега благодарете на америка,европейски съюз и запада,че почти нямаме вече селско стопанство,промишленост,пазари,войска.Мисля че ,новото ембарго на Русия ще са нефт и газ,но чакат зимата ......
165
5
 
6
 
! Отговори
факт преди 9 години
Путин е велик.Той ще спаси света от ислямската напаст ,която се разраства благодарение на американската протекция.
164
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
e сега е времето на русия да покаже как подобрява живота в Украина и хората се радват и другата част от Украина иска да се върне добро училище храна преспектива и така и така на татък или ще си слушат глупости от 101 вечери. Глупости на таркалета в сека държава си има елити и си държи на овцете вие си пишете тука по форомите хахахахахаха
163
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да се присмивам на Русия, когато виждам какво представлява нашата България. Колко са страните в света, които могат да не се съгласят със световната мафия и премиерите им да не се гърчат пред трима дядки, американски сенатори?
162
4
 
1
 
! Отговори
до 245 преди 9 години
Не си Див аграр, ама си подивял ***.
161
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да сложи край на конфликта в Украйна, но не му стигат силиците.Виж, ако беше Израел, щеше да разпилее потрошенковци и всичко щеше вече да е кротко. Явно в Крим има някакво недоволство, иначе не могат да бъдат обяснени думите на Волфович.
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действията на Русия ас твърде ясни на всеки който е трезво мислещ, но да разберете действията на Америка по света е достатъчно само да прочетете доктрината на Пол Уолфовиц (Paul Wolfowitz doctrine) (евреин). Няма да я превеждам но за тези които четат английски няма да е проблем да я намерят. С две думи - Америка не трябва да позволява на друга държава да се издигне до нивото за да застрашава тяхната хегемония по света. Като гледате какво Америка прави по света други доказателста не ви трябват
159
4
 
3
 
! Отговори
я да видим преди 9 години
Какво се случва в Русия?Преди два дни Песков каза,че в Крим ще бъде целият полетически елит на Русия.ТАСС,РИЯ,ИНТЕРФАКС при речта на Путин не отбелязват-МОЛНИЯ,СРОЧНО и т.н.,както да днес.Държавните канали-Первьi,Русия-1,Русия-24,НТВ не показват звукови фрагменти при речта на Путин,Первьi канал-програма Время показва Путин на 26 минута от началото на предаването,това не се е случвало от десетилетие.????????????
158
7
 
2
 
! Отговори
Хахахахаах преди 9 години
Я да прочетем какво казват политическите анализатори в Русия.,,РОССИЙСКЬIМ ВЛОСТЯМ ПРОСТО НЕ ВЕРИТ''.Е,русоподобни филчета,ЧЕТЕТЕ и тогава пишете,винаги пишете глупости.
157
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попитах един руски камарад на морето, защо на Путин му викат xyйлo и какво означава това. ОТГОВОРЪТ: Това е човек който на раменете си вместо глава носи xyù.
156
3
 
8
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
"но ние не трябва и да позволяваме да се отнасят с пренебрежение към нас"Ne s prenebrejenie, a s uvajenie!Velika Russia
155
14
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 години
Веднъж загубено ДОВЕРИЕ трудно се завръща,бай подполковник.Така,че оттук нататък Русия ще си остане черната овца,благодарение на теб,другарю.Никога не ще има доверие към Русия,благодарение на теб,молодец.Успя за няколко месеца до върха в Русия и до падение в чужбина.
154
3
 
7
 
! Отговори
Неочаквано развитие4 преди 9 години
Почти половината от компаниите във Финландия са засегнати от санкциите,представени от ЕС, Русия и украинската криза. 6% от дружествата заявяват,че са били засегнати пряко от санкциите, докато 41% са били засегнати от косвеното влияние на санкциите. Русия е третият по големина пазар за износ в скандинавските страни и представлява 10% от продажбите, докато туризъмма във Финландия печели около 2 милиарда евро. Евро годишно от руските туристи.
153
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВОТО И ДА ПРАВИ ПУТИН---ВРЪЩАНЕ НАЗАД ,НЯМА!!!ВОЙНАТА ИЗКОПА ГИГАНТСКА БЕЗДНА В ОТНОШЕНИЯТА ИМ С УКРАЙНА!ВРЕМЕ Е И ПУТИН ДА РАЗБЕРЕ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/Ще го разбере , но дано не е по най-трудния начин...ЗАЩОТО СВЕТА НЕ Е С НЕГО!/
152
2
 
13
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 9 години
От Москва започва края на световното господство на долара,предупреждава Geoffrey Pike в американски сайт Energy and Capital,който е специализиран в сферата на енергийните пазари. И това,според анализатора е най-голямата причина да се купува злато. Според теорията на Pike,ескалацията на отношенията на Запада с Русия и налагането на допълнителни санкции от страна на САЩ,ще принуди Путин да си отмъсти. И ще го направи чрез загърбване на долара./от гръцки сайт/СКОРО доларът във всички музеи!
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна"ние това го знаем но ние също знаем какво краварите искат, и това като гледам техните акции по света, е войни и разрушения
150
1
 
11
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Анонимен 220 Според тебе кого да защищавам Америка ли? Каква ми е тя,какво ми е дала или направила за страната ми.Ти не разбра ли кой плати за размириците на майдана.Не изглеждаш *** човек? Нима цветните революции в Африка не бяха тяхно дело.А кой бомбардира Сърбия. Не свързвай ника ми с моите разбирания за живота и политиката.Просто така ми харесва.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неочаквано развитие 1,2,3 са превод от гръцки сайт - zougla.gr/money/article/oukraniko-anaxoma-stin-anaptiksi