Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна

Не трябва да се изолираме от останалата част на света, заяви Путин
Обновена: 14 авг 2014 19:59 | 14 авг 2014 15:00, Елка Василева
283
Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин, който е от вчера на посещение на полуостров Крим, заяви, че Русия ще направи всичко по силите си, за да се прекрати конфликтът в Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На среща в Ялта с депутати от Държавната дума Путин описа ситуацията в Украйна като кървав хаос и братоубийствен конфликт, подчертава ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че с всеки ден обстановката в Украйна става все по-драматична и предупреди, че в Югоизточна Украйна има "мащабна хуманитарна катастрофа".

Путин увери, че Русия внимателно следи какво се случва в нейните съседи.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, за да може този конфликт да се прекрати възможно най-бързо и в Украйна да не се пролива повече кръв", увери президентът, цитиран от световните агенции.

Путин посочи, че руснаците трябва да се мобилизират за доброто на своята страна, но припомни, че те не се нуждаят от конфликт с външния свят, предаде Ройтерс.

"Ние трябва спокойно, с достойнство и ефективно да градим нашата страна. Ние трябва да се сплотим и да се мобилизираме, но не за война или за каквато и да е конфронтация, а за здрава работа в името на Русия", каза Путин.

Той обаче подчерта, че Русия не трябва да се изолира от останалата част на света, посочва Франс прес.

"Ние не трябва да се откъсваме от останалата част на света, не трябва да прекъсваме връзките с нашите партньори, но ние не трябва и да позволяваме да се отнасят с пренебрежение към нас", посочи Путин.

В Крим Путин посочи, че този полуостров, който беше анексиран от Русия през март, може да изиграе обединяваща роля за цялата страна, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че Кримският полуостров помни както победи, така и трагедии на братоубийствена гражданска война от началото на 20 век.

Пред депутатите, с които се срещна днес, Путин каза, че разчита на тях да се включат активно в задачата за развитието на Крим.

Той съобщи още, че в Крим ще бъде разположен руски военен контингент, предаде Ройтерс. Военното присъствие няма да е нито прекалено голямо, нито прекалено скъпо, увери руският президент.

Правителството на Русия подготвя програма за допълнителна подкрепа на националния селскостопански сектор, съобщи Путин.  Коментирайки мерките, приети от Москва в отговор на западните санкции, които включват затваряне на руския пазар за западни производители на селскостопански стоки, Путин отбеляза, че по този начин ще бъде създадена преференция за руските производители, тъй като на практика пазарът за тях е разчистен.

Президентът припомни, че руските фермери постоянно са отправяли молби да им бъде предоставена възможност за усвояване на пазара. След това е била отправена и молба за допълнителна финансова подкрепа, посочи той.

Преди срещата с депутатите Путин разгледа и строящия се в Ялта санитарно-оздравителен комплект "Мрия" /в превод от украински мечта/.

Путин съобщи още, че в Крим ще бъде създаден международен детски център. Той ще се помещава в бившия пионерски лагер Артек, открит през 1924 г., посочва БТА.

Вижте още във видеото:

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
1
 
! Отговори
спри да слушаш руска преди 9 години
Какво, трябва да напишеш нещо но не знаеш какво и като папагал ... пропагандапропаганда?...................................................................................................................................веднага ти обяснявам драги ... делът на руските инвестиции в американски дълг са около 2% от БВП на Америка ... за разлика от китайския дял където е в пъти повече.Тази идея мужиците отдавна я имат но силите няма да им стигнат.официалния сайт на тяхната "Дума" ????
107
7
 
4
 
! Отговори
Дъртото Копиле преди 9 години
Тоя Путин лъже !
106
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 9 години
В САЩ и в момента има действащи концлагери.
105
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 133 преди 9 години
Кое е пропаганда? Законопроекта е внесен и можеш да го прочетеш на официалния сайт на тяхната "Дума" Казва се ""О внесении изменений в Бюджетный кодекс Российской Федерации в части уточнения ограничений по размещению средств Резервного фонда и Фонда национального благосостояния" Какво, трябва да напишеш нещо но не знаеш какво и като папагал ... пропагандапропаганда?
104
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понеже сравнявате Бойко с Путин ...Бойко си знае мястото и знае на кой да служи ... Путин е Самозабравило се политическо джудже, което скоро ще яде хурката !
103
8
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
човекоподобното "славянин" пак се е дрогирал с ганджа от малата, та чак ушите му пушат ха, ха, ха млъкни поне докато си фокусираш зениците бре руско плашило:))))
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това означава валутният им резерв в Ню-Йорк да бъде изтеглен от там и всички ценни американски книжа хвърлени на борсата за продажба (т.е. сриване на цената). Ще отнеме някой друг месец докато мине, ако мине! и тогава ще бъде наистина страховито!.......................................................................*** чул недочул ... слушай по-малко руска пропаганда драги
101
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Dimitrov - FranceЕдинствената разлика между Путин и Борисов, е че единия играе футбол, а другия хокей, иначе са си като 2 капки вода, което е нормално с оглед на фадкта че и двамата произлизат от бившите тайни служби
100
0
 
3
 
! Отговори
До Румбо преди 9 години
Остави колите, ами вчера са вкарали на разглеждане законопроект забраняващ разместването на капитали в страни които въвеждат санкции срещу Русия. Това означава валутният им резерв в Ню-Йорк да бъде изтеглен от там и всички ценни американски книжа хвърлени на борсата за продажба (т.е. сриване на цената). Ще отнеме някой друг месец докато мине, ако мине! и тогава ще бъде наистина страховито!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Parvo Turcite, sega Boiko mu go turi na Volen efenditto...Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haha...............
98
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 9 години
първо си много ***, второ си фашист!
97
1
 
15
 
! Отговори
Dimitrov - France преди 9 години
До 75 : Смешно е да се сравняват Путин и Борисов : Путин е изключително умен и се грижи за народа си , а ББ е ***,бивша мутра,а сега *** на американо-еврейският хегемонизъм
96
16
 
1
 
! Отговори
Перафраза преди 9 години
,,НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА РУСНАК ,ДОРИ И ДА ТИ НОСИ ДАРОВЕ''.И-з-о-л-а-ц-и-я.Eдин си подаде от Туитър ОСТАВКАТА от срам,а ти?
95
3
 
15
 
! Отговори
+ преди 9 години
Защо срявняваш Путин с Бойко, който е прочел само една книга през живота си?
94
1
 
7
 
! Отговори
до 116 преди 9 години
Какво им обясняваш , надценяваш аудиторията. Това са платени бойковчета от НДК-то.
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме Майдан пред Белия дом !!!Да живее Русия !!!
92
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия пък Сибир иска да се отцепва отдавна и какво?Никой нищо не пише.
91
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ima nqkolko komentara koito sa mnogo jalki! Osobeno tiq koito se vjivqvat kato Rusnaci!!! Ha ha ha.....
90
1
 
14
 
! Отговори
до 113 преди 9 години
Не само това, ами вече четвърти ден има размирици там, но нашите медии на надник към Вашингтон, услужливо пропускат да ни запознаят. Айде бе, има и арестувани журналисти, друг път пропищявате до небесата.
89
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес бегето, кога ще се сетите да пишете за извънредното положение във Фъргюсън, САЩ? Чувам бунтове, сълзотворен газ, ранени и арестувани, а вие цял ден ми приписвате съчинения на разни бездарници по адрес на Путин.