Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна

Не трябва да се изолираме от останалата част на света, заяви Путин
Обновена: 14 авг 2014 19:59 | 14 авг 2014 15:00, Елка Василева
283
Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин, който е от вчера на посещение на полуостров Крим, заяви, че Русия ще направи всичко по силите си, за да се прекрати конфликтът в Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На среща в Ялта с депутати от Държавната дума Путин описа ситуацията в Украйна като кървав хаос и братоубийствен конфликт, подчертава ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че с всеки ден обстановката в Украйна става все по-драматична и предупреди, че в Югоизточна Украйна има "мащабна хуманитарна катастрофа".

Путин увери, че Русия внимателно следи какво се случва в нейните съседи.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, за да може този конфликт да се прекрати възможно най-бързо и в Украйна да не се пролива повече кръв", увери президентът, цитиран от световните агенции.

Путин посочи, че руснаците трябва да се мобилизират за доброто на своята страна, но припомни, че те не се нуждаят от конфликт с външния свят, предаде Ройтерс.

"Ние трябва спокойно, с достойнство и ефективно да градим нашата страна. Ние трябва да се сплотим и да се мобилизираме, но не за война или за каквато и да е конфронтация, а за здрава работа в името на Русия", каза Путин.

Той обаче подчерта, че Русия не трябва да се изолира от останалата част на света, посочва Франс прес.

"Ние не трябва да се откъсваме от останалата част на света, не трябва да прекъсваме връзките с нашите партньори, но ние не трябва и да позволяваме да се отнасят с пренебрежение към нас", посочи Путин.

В Крим Путин посочи, че този полуостров, който беше анексиран от Русия през март, може да изиграе обединяваща роля за цялата страна, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че Кримският полуостров помни както победи, така и трагедии на братоубийствена гражданска война от началото на 20 век.

Пред депутатите, с които се срещна днес, Путин каза, че разчита на тях да се включат активно в задачата за развитието на Крим.

Той съобщи още, че в Крим ще бъде разположен руски военен контингент, предаде Ройтерс. Военното присъствие няма да е нито прекалено голямо, нито прекалено скъпо, увери руският президент.

Правителството на Русия подготвя програма за допълнителна подкрепа на националния селскостопански сектор, съобщи Путин.  Коментирайки мерките, приети от Москва в отговор на западните санкции, които включват затваряне на руския пазар за западни производители на селскостопански стоки, Путин отбеляза, че по този начин ще бъде създадена преференция за руските производители, тъй като на практика пазарът за тях е разчистен.

Президентът припомни, че руските фермери постоянно са отправяли молби да им бъде предоставена възможност за усвояване на пазара. След това е била отправена и молба за допълнителна финансова подкрепа, посочи той.

Преди срещата с депутатите Путин разгледа и строящия се в Ялта санитарно-оздравителен комплект "Мрия" /в превод от украински мечта/.

Путин съобщи още, че в Крим ще бъде създаден международен детски център. Той ще се помещава в бившия пионерски лагер Артек, открит през 1924 г., посочва БТА.

Вижте още във видеото:

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
10
 
! Отговори
Странник преди 9 години
И снова бомба от Путина!Пока Обама и ЕС выдумывали новые санкции против России и обвиняли ее во всех грехах, Путин молчал. Он пытался быть дружелюбным и не ссориться. Но никто не захотел.И вот бомбочка от Путина всему миру запрет на год ввоза продуктов в Россию из стран, которые поддержали санкции. Без трибун и громких заявлений, без потрясаний кулаком, он тихо подписал указ. Теперь мир в шоке, Европа схватилась за голову и не знает, что ей теперь делать. А наши фермеры ликуют. Страны Латинской Америки, Беларусь, Китай, Турция уже предложили свои продукты!С Россией не захотели считатьс
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде да Ви е честитво, след като Пушилин изпуши и Стрелков се изстреля на някъде
126
1
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Сега гейовете от ЕС като седнат на масата ще се чудят върху какво да разискват!Всичките им срещи до сега по кризата с Украйна са били как да санкционират Русия за това че според тях подклажда напрежението а сега изведнъж изчезва основополагащият им аргумент че Путин прави това.И ето той щял да прави всичко за да спре конфликта.Меркел сама ще си говори пак.Толкова енергия време и нерви изхабиха за дебати как да процедират с Русия а то било за тоя дето духа.Дано са разбрали посланието обаче!
125
1
 
13
 
! Отговори
Оле, отвори Очички ! преди 9 години
Докато се разправят Украйна и Русия, докато Европа се прави на великодушна а Америка щедра на демокрация, ислямския джихад потрива доволно ръце и напредва към създаването на Ислямски Халифат - Империя от От Китай до западните брегове на Испания, от Нигерия до Скандинавия,Всичко е пропито с джихадисти, ислямисти и тайни групировки скрити в джамии, свърталища на убийци и терористи.
124
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинМдааа и Бреженев внасяше цитросови плодове в СССР от Куба, само дето обикновеннитев руснаци така и не ги виждаха
123
2
 
11
 
! Отговори
морски преди 9 години
Путин и Русия са единсвените гаранти за мира в света и за защитата на националните суверенитети на отделните страни.Ако не е Русия сега всички щяхме да сме роби на мрачната империя САЩ.
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 152! Kakvi jdihadisti te gonqt be? Ti lud li si e.esh li se????
121
0
 
4
 
! Отговори
Dimitrov преди 9 години
До 137 : е ,да бе знае Боко на кого да слуйи - да трие задниците на Обама и командващите го ционисти !
120
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 152Като гледам как ги е спрял в Чечня. В Грозни само плакати за Аллах.
119
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руската армия ще бъде оборувана със съвременно нападателно и отбранително въоръжение, с каквото другите армии по света не разполагат. Някои неща вече се знаят за нападателното въоръжение, по-специално за силите за ядрено сдържане. За някои неща вече говорим, ще си кажем всичко, като му дойде времето", увери Путин.Ненормолник !
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин, надеждата ни е в теб да спреш наплива на джиадисти към Европа.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жириновски: Путин да стане Върховен управник на Империята"Можем да поставим на дневен ред въпроса за възстановяване на Империята, а на Путин да бъде дадена титлата Върховен управител", каза крайният националист Владимир Жириновски.Той говори в Ялта след руския президент. Жириновски предложи също по всички граници на Русия да бъде струпана армия, за да се страхува светът. Според него пътят на Русия е милитаризация на икономиката.Тия хора са луди !!!
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега не е вреин за война между християни. Днес Путин трябва да подаде ръката си на Обама и заедно да преключат ислямския джихад и новата империя Халифат.За жалост мюсулманското в Обама не работи добре за християните, още по-малко за евреите,Днес Израел обръща гръб на Америка заради нечистата уж наивна игра на Обама спрямо ИзраелЩо се отнася до палестинците от Хамас зад тях стои ислямскиа джихад и тяхния спонсор Катар с който Обама има приятелска възка,Америка играе лоша роля в целия свят
115
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do: Chakaite malko, ama vie neste Rusnaci, chak tolkova dase prestaravate! Ha ha ha ha ha ha ha...............
114
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците тотално оглупяха. Станаха като ислямистите. В името на някакво привидно величие и фалшива кауза са готови на лишения и мъки. И вярват като овце на безумния си вожд. А най-лошото е, че са агресивни и дори желаят война.Русия е друга вселена, няма нищо общо с цивилизования свят.Боя се, че ще имаме проблеми с имигрантите им у нас.
113
0
 
7
 
! Отговори
До обяснявам драги преди 9 години
Руснаците си държат и Фонда за национално благосъстояние там ... заслуга на Елцин, ако знаеш за какво става дума - не са само дълговите облигации. Брокерите само това чакат, понеже правят пари от всичко - и от спадове и от скокове и всичко се мултиплицира! А китайците ако се присъединят към купона - не знам дали имаш въображение да си го представиш (съмнявам се).
112
1
 
0
 
! Отговори
Сова преди 9 години
Сащ започна да стоварва танкове и тежко въоръжение в прибалтика готови са да одържат атака.
111
0
 
4
 
! Отговори
До обяснявам драги . преди 9 години
Ха ха, ти мислиш че 2% от общия обем на борсата е малко? И мислиш че, цената на книжата ще падне с 2% ? И 1% е достатъчен. Още с приемането на законопроекта брокерските къщи вече ще продават като бесни един през друг преди руснаците и половин % да са обявили за продажба. Ама какво да ти обяснявам, вярвай си;) ... драги
110
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Какви са тези жалки опити за сравнение между Путин и боко.То е все едно да сравнявате Стамболов със сатанишев. 08664
109
1
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 9 години
Пич,убеди ме ,че живея в Държавата на ***.