Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна

Не трябва да се изолираме от останалата част на света, заяви Путин
Обновена: 14 авг 2014 19:59 | 14 авг 2014 15:00, Елка Василева
283
Русия ще направи всичко по силите си за край на конфликта в Украйна
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин, който е от вчера на посещение на полуостров Крим, заяви, че Русия ще направи всичко по силите си, за да се прекрати конфликтът в Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На среща в Ялта с депутати от Държавната дума Путин описа ситуацията в Украйна като кървав хаос и братоубийствен конфликт, подчертава ИТАР-ТАСС.

Той посочи, че с всеки ден обстановката в Украйна става все по-драматична и предупреди, че в Югоизточна Украйна има "мащабна хуманитарна катастрофа".

Путин увери, че Русия внимателно следи какво се случва в нейните съседи.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, за да може този конфликт да се прекрати възможно най-бързо и в Украйна да не се пролива повече кръв", увери президентът, цитиран от световните агенции.

Путин посочи, че руснаците трябва да се мобилизират за доброто на своята страна, но припомни, че те не се нуждаят от конфликт с външния свят, предаде Ройтерс.

"Ние трябва спокойно, с достойнство и ефективно да градим нашата страна. Ние трябва да се сплотим и да се мобилизираме, но не за война или за каквато и да е конфронтация, а за здрава работа в името на Русия", каза Путин.

Той обаче подчерта, че Русия не трябва да се изолира от останалата част на света, посочва Франс прес.

"Ние не трябва да се откъсваме от останалата част на света, не трябва да прекъсваме връзките с нашите партньори, но ние не трябва и да позволяваме да се отнасят с пренебрежение към нас", посочи Путин.

В Крим Путин посочи, че този полуостров, който беше анексиран от Русия през март, може да изиграе обединяваща роля за цялата страна, предаде ИТАР-ТАСС.

Той припомни, че Кримският полуостров помни както победи, така и трагедии на братоубийствена гражданска война от началото на 20 век.

Пред депутатите, с които се срещна днес, Путин каза, че разчита на тях да се включат активно в задачата за развитието на Крим.

Той съобщи още, че в Крим ще бъде разположен руски военен контингент, предаде Ройтерс. Военното присъствие няма да е нито прекалено голямо, нито прекалено скъпо, увери руският президент.

Правителството на Русия подготвя програма за допълнителна подкрепа на националния селскостопански сектор, съобщи Путин.  Коментирайки мерките, приети от Москва в отговор на западните санкции, които включват затваряне на руския пазар за западни производители на селскостопански стоки, Путин отбеляза, че по този начин ще бъде създадена преференция за руските производители, тъй като на практика пазарът за тях е разчистен.

Президентът припомни, че руските фермери постоянно са отправяли молби да им бъде предоставена възможност за усвояване на пазара. След това е била отправена и молба за допълнителна финансова подкрепа, посочи той.

Преди срещата с депутатите Путин разгледа и строящия се в Ялта санитарно-оздравителен комплект "Мрия" /в превод от украински мечта/.

Путин съобщи още, че в Крим ще бъде създаден международен детски център. Той ще се помещава в бившия пионерски лагер Артек, открит през 1924 г., посочва БТА.

Вижте още във видеото:

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
10
 
! Отговори
333 преди 9 години
ДО 214АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ, НО САЩ ВЕЧЕ ИМАТ СИЛНО ИЗРОДЕНО НАСЕЛЕНИЕ С ДЕФОРМИРАНО СЪЗНАНИЕ. ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ГУБЯТ ХЕГЕМОНИЯТА СИ, НЯМА РАЗСЪДЪК ОТ ТВЪРДЕ ГОЛЯМА ГЕНЕТИЧНА ОБРЕМЕНЕНОСТ.
147
2
 
4
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одисей 1 Каква истина боли бе ***,кой си ти? Никой! Само минуси ти чукат.Многознайко.
146
0
 
7
 
! Отговори
Неочаквано развитие3 преди 9 години
В изявление,германската статистическа служба Destatis заявява,че икономиката "губи инерция" като вносът се е увеличил повече от износа.В същото време,втората икономика на Европа,Франция е в застой(развитие 0%) а нито една от 18-те страни от еврозоната не е показала положителен растеж по-голям от0.6%за тримесечие.Проучвания на доверието на бизнеса показват,че герм.бизнесмени не са склонни да инвестират,резултат от съмнения за развитието на украинската криза.
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова и в запада се води такава пропаганда срещу Русия,запада и най-вече САЩ не могат да допуснат въздигаща се и изправяща се от дъното Русия!За това Путин е им трън в очите,защото застрашава американската хегемония!Елцин им беше много удобен,слаба Русия,разграден двор,но при Путин нещата са по коренно различен начин!Този човекуспя да възвърне самочувсртвието на Русия,повиши видимо стандарта на руснаците и си защитава националните интереси,затова е и толкова неудобен за САЩ!Тъпите американци не
144
0
 
12
 
! Отговори
333 преди 9 години
ПРОСТО РУСИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАПОМНИ, ЧЕ ТЯ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ ТОЗИ КОНФЛИКТ. ИНТЕРЕС ИМАТ НЕНАСИТНИТЕ ЮДЕИСКИ БАНДИТИ ОТВЪД ОКЕАНА, КОИТО ВЕЧЕ ПЪК СЕ ЧУДЯТ КАК ДА КРЕПЯТ КОЛОСАЛНАТА СИ ЛЪЖА, НАРЕЧЕНА ЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЗАТОВА СЪЗДАВАТ КОНФЛИКТИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.
143
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е най-големият политик на 21 век!Доказва го за пореден път,на неговите плещи лежи не леката задача да спаси света от трета световна война към която усилено се стремят американците чрез най-различни провокаций и вмешателства!Да Путин е велик!Това е човекът който не само работи за благото на страната си и си защитава националните интерси,но и най-трезвият и прагматичен политик!Дано и в България имаме някога такъв държавник,че ми писна от *** и чуждопоклоници,предаващи България!
142
1
 
4
 
! Отговори
Неочаквано развитие2 преди 9 години
Нещо повече,Париж започва да изясни във всяка посока това,което в продължение на месеци френските източници съобщават,че Франция няма да е в състояние да отговори на фискалните си цели за 2015 г.и по-специално за намаляване на дефицита до 3,8%. Това развитие е било неочаквано за страна с колосално индустриално развитие,тъй като това е първият спад през последните 12 месеца.
141
0
 
1
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одисей 1 НЕ не съм Одисее. Да не би те да си,че ми се предлагаш?
140
0
 
5
 
! Отговори
Неочаквано развитие1 преди 9 години
"Духът"на кризата в Украйна,обхващаща от край до край целия континент,влияе в/у развитието и финансите на държавите-членки на Европа.Под сянката на кризата и в очакване на следващите големи stress tests на ЕЦБ,еврозоната регистрира ръст на нула,по същото време най-голямата икономика,Германия,отбелязва спад в икономическата активност от 0.2%.Вече няколко длъжностни лица в Брюксел са изразили своите опасения относно данните,с особен акцент от въздействието на руското ембарго.
139
1
 
1
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одисей 1 Повтори че не разбрах.Защо не го изпишеш нацяло? Няма да те изтрият.Добре знаеш това.
138
6
 
2
 
! Отговори
Obiknioven преди 9 години
Че кой ли вярва вече в думите на Путин?
137
0
 
1
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одисей 1 Какво общо има ника ми с изложеното от мен,че извърташ темата. Нима не е вярно това, което написах? Направи справка. А за Донецк - кой го е създал кажи да знаем всички.
136
0
 
8
 
! Отговори
До Оле,отвори Очички преди 9 години
Снимка на Абу Бакр ал Багдади, командир на групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ),на която е запечатана срещата му с известния сенатор Джон Маккейн,който беше кандидат за президент на САЩ през 2008 г.,обикаля интернет и причинява шок на обществото.На снимката са членове на "сирийската опозиция" и Маккейн на среща през юни 2013 година./от гръцки сайт/prisonplanet.gr/
135
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 182 от славянинНищо не си разбрал както винаги, славянски ***. Самите руснаци го признават. Сега ще плащат комисионна на Белорусия. Защото Белорусия ще им препродава европейските продукти. Вярно е, че руснаците могат без тях. Те са свикнали да страдат. На български е Белорусия, не е Беларус. Простено ти е, ти не си българин.
134
17
 
3
 
! Отговори
хи преди 9 години
Запартъка Путинчо ще отиде на бунището на историята като славяноубиец точно както Хитлер. Вече е заклеймен даже и от Беларус, Казахстан, Китай и мн.др. Остана сам, светът се отврати от него.
133
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюйте братя българи... Плюйте... Това е нещото което от 25 години правите най-добре. Май даже по-добре и от кючеците...
132
0
 
18
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Интервенции на САЩ - срещу 67 суверенни държавиo Бомбардировки на САЩ - срещу 25 суверенни държавиo Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държавиo Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държавиo Прилагани изтезания - в 11 държавиОбщо - за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война.Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души.
131
0
 
13
 
! Отговори
тя преди 9 години
Войната в Украйна трябва да я спрат тези които я започнаха .САЩ да спре да финансира и подстрекава убийците от Киев и войната със сигурност ще спре.
130
0
 
7
 
! Отговори
баба Яга преди 9 години
До Одисей 1когато един Одисей 1 с големи претенциии за някакъв си "разбиращ"...напише обрЪч с "А",като обрАч...за мен веднага става ясно,че всякаква комуникация с ИНДИВИДА е обречена на провал.............
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
171, липсва ти възпитание, шалава.