Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
0
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Шпиончев 632Ами... защото... понеже, нали се сещаш, че няма никакви доказателства...Нещо не се връзва.Тя и колоната с помощите беше навлязла в Украйна и носеше "радиомаяци" за снарядите на БМ-21 "Град",и танкове имаше натоварени на TIR(Т-72=40 тона!), ама се оказа, че украински митничари проверяват камионите. А такива колони, със стотици БМП и танкове Т-72, всекидневно "нахлуват" в Украйна, даже две подводници са забелязали, едната била с беларуски флаг и капитанът говорел на чеченски.
342
3
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
650, на базата на какво е глобален играч ЕС? Да, сумарно имат огромен БВП, но за да бъдеш глобален геостратегически играч е нужно да имаш политическа тежест. Това означава единна политическа доктрина /ЕС е сбор от държави с много често противоречащи си интереси/,армия /ЕС няма такава/, разузнаване и големи проекти в различни региони по света.Нищо от това няма ЕС. Те са просто едно бебе, зависимо изцяло от своя охранител - САЩ.Русия разширяват влиянието си към Л. Америка и Азия.
341
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Пришълец "...Това "софиянец" предмет на накаква гордост ли е?.." не- просто ник, но РЕГИСТРИРАН ник- затова и шрифта е различен.Впрочем- ако и Вие регистрирате ника си и той ще се изписва в по-различен шрифт. Не търсете под вола теле....
340
2
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
А бе, Одисей, дали Путин е излъгал или не за Крим, можем да гадаем. Наградил е "зелените човечета" впоследствие, но не можеш да докажеш, че са били на руска военна служба,нали! А и дори да е излъгал в Крим не умря нито един човек - пушка не пукна! Виж, една друга нагла лъжа, за едни оръжия за масово поразяване, които тгрябваше да бъдат намерени в Ирак коства живота на стотици хиляди иракчани и отвори вратите на ислямисткия терор в тази страна за десетилетия напред.Кой пое отговорност за това?!
339
0
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Шпиончев "...Кой по дяволите тогава ти е преподавал,не може да следваш конституционно право право и да не срещнеш мин.преда..." Една ЛЕГЕНДА в конституционното право- проф. Борис Спасов! Беше изключително фин човек, с много елегантен хумор, с много знания, с леко и приятно поднасяне на материала...лека му пръст...Не всеки ден може да се види това- в края на лекцията му за деня 70 студенти- повечето следващи второ висше образование, да станат спонтанно на крака и да ръкопляскат на преподавател
338
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей *** бесни, само глупости пишете, какви руски колони сънувате бе, ако руската армия наистина реши да навлезе в Украйна за ТРИ ЧАСА ще стигне до Киев и ще свали фашистката хунта. Ще вкарва Путин само една колона войски глупости, ако реши да навлезе ще бъде масирана атака и всичко ще приключи за часове. А от този еврейн ционист Порошенко и от Камерън вече ми се повръща, абе тия наистина си мислят, че сме ненормалници. Направо, са жалки. Само лъжи и простотии от брадатите кончити, смешни
337
1
 
5
 
! Отговори
Пришълец преди 9 години
До софиянецТова "софиянец" предмет на накаква гордост ли е? На някакво превъзходство? Ей, желеобразно мозъче, ти знаеш ли, че за целия си живот съм виждал само един кореняк-софиянец, а после и сестра му, та станаха двама.Дядо им е имал ниви там, където сега живеят "софиянци", лозе в Корубаглар (Лозенец).Добре, родил си се в София, може и татенцето ти да се е родило тук, но защо си толкова ***?Зер, тук възможностите да се ограмотиш са повече, отколкото в малко провинциално градче! Защо си ***?
336
0
 
9
 
! Отговори
циника преди 9 години
Одисей, Одисеййй, каква баба Европа, бре?! Има три сериозни политически играча със самостоятелна глобална роля - САЩ, Русия и Китай. ЕС не е политически играч. Накъдето завърти тоягата вашингтон рано или късно ЕС се обръща в тази посока. Тоягата беше Майдана и верните кучета от ЕС залаяха в правилната посока.
335
0
 
5
 
! Отговори
zero zero zero zero преди 9 години
Въф вълшебника от Оз се говори за Майдън-украинец във формата на тенекиена лейка, който Теди power повежда, за да се сдобие със сърце, изтръгнато от човешкия ресурс на богатата властна вещица.
334
0
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
632, хехе, това е най-нелепото обяснение за липсата на документален материал от вятърните мелници...пардон - разбитата "руска военна колона":)). Виж сега, ако наистина беше влязла руска военна колона, отдавна щяха кадрите и снимковия материал да обикаля световните агенции по простата причина , че това щеше да бъде пряко доказателство за руско нападение срещу Украйна. Напълно в духа на онова в което се опитват да ни убеждават месеци наред.
333
7
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Шпиончев 632- Все пак, руснаците ТРЯБВА да бъдат унижени! Не може да подпалват трета световна и това да остане без никакви последици! "На зло куче- зъл прът" или "Който копае гроб другиму, сам пада в него" или "Който нож вади- от нож умира" - в случая и 3те български поговорки отразяват обективното положение на руснаците и рф.
332
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи освен гладни ще ходят и голи и боси.
331
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Лъже като украинец" - Това вече е световен лаф.Презряна бивша нация .Нищо друго.
330
5
 
5
 
! Отговори
асд преди 9 години
днр влезе в историята като най-кратко съществуващата народна република.възстановява се ел.захранването и водоснабдяването на град Донецк.укр.ген. щаб съобщи че има още терористични групи за прочистване.
329
2
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
Одисей, украинците никой не ги пита за нищо. Територията им е просто терен на съперничещи си велики сили. Велики са и са големи по добре познатия ни на нас македонски начин.
328
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Шпиончев "...,че има вероятност настоящия служебен мин.пред. да ти е бил преподавател..." Нъцки- не позна:) Бягай да си доучваш учебника по теория на вероятностите, че ще те изпитам за формулките в него:)
327
3
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 621 - "...Казваш ми да направя анализ и ми даваш числа?..." Хахахаха - за нечии ПРАЗНИ ТИКВИ това са числа.. За всеки юрист- нещата опират до систематично тълкуване на правни норми. Впрочем- достатъчно пъти съм правила правен анализ в поне 2 бг. форума. Празни тикви- квазистатистици като теб - виждат числа, когато аз правя нормативна връзка между правни норми...Ми т'ва- кой за каквото е учил, "статистико":)
326
4
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
Украинците да не поставят тв пиеса по Сервантес с участието на украински донкихотовци и руски вятърни мелници? засега обаче украинците приличат повече на иванушка ***
325
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянке, италианско еспресо с баклавички, сутринта в елитна сладкарница с панорамен изглед в Ню Йорк. Помисли си... ;)
324
0
 
11
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Току що руското правителство ограничи закупките на облекла от ЕС и САЩ.