Украйна: Руската военна колона вече не съществува!

Москва: Няма такава колона, журналистически фантазии
Обновена: 15 авг 2014 21:52 | 15 авг 2014 18:56,
794
Украйна: Руската военна колона вече не съществува!
Снимка: Reuters

Украинската армия е унищожила по-голямата част от руската колона от бронирани военни автомобили, навлязла в страната снощи, съобщи украинското президентство в публикувано днес комюнике, предаде Франс прес.

Украинският президент Петро Порошенко е обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън. Порошенко е уведомил Камерън, че голяма част от колоната е била унищожена през нощта от украинската артилерия.

Още по темата
Украински войници са влезли в сражение с руската военна колона, навлязла в страната, и "част от нея вече не съществува", заяви украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

Лисенко отбеляза, че украинската армия е започнала да следи руската военна колона още щом е влязла на територията на страната. 

Министерството на отбраната на Русия обаче опроверга съобщенията за унищожаване от украинските военни на "руска военна колона, която според твърденията на Киев снощи е преминала руско-украинската граница, предаде ИТАР-ТАСС.

Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков заяви, че не съществува никаква руска военна колона, която, както се твърди, да е пресичала руско-украинската граница, нито през нощта, нито през деня.

Той определи подобни изказвания като "основани на някакви фантазиии, а по-точно казано на предположения на журналисти, които не трябва да стават предмет на сериозно обсъждане от висши длъжностни лица в никоя страна".

По думите му "е тъжно, че повод за гръмки изказвания на най-високо равнище в редица европейски и избрали европейския път държави стават не фактите, а журналистически слухове в  социалните мрежи".

Междувременно стана ясно, че посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко е бил повикан днес в британското министерство на външните работи във връзка със събитията в Украйна.

Британската страна е поискала от Яковенко разяснения относно съобщенията за руско военно навлизане в Украйна, както и за струпване на техника близо до границата, съобщи британското министерство на външните работи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


794
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
Именно, южноамериканците вече са били освободени /без (ужда помощ/ и не е било нужно тяхната свобода да бъде надзиравана от щатска доктрина.
362
0
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
Крайнат точка на разширение на Ес е моментът, в който не може да се намери баланс между неистовата икономическа нужда за нови пазари и възможността новите страни членки да бъдат адаптирани със средствата на тромавата евробюрокрация.
361
0
 
11
 
! Отговори
циника преди 9 години
686, аз не отричам, че националните държави са на отмиране.Не отричам, че предстои глобално обединение.Това е естествен процес.Всеки трезвомислещ обаче разбира, че моделът на ЕС е порочен и се крепи на овладяването на нови пазари чрез вкарване на нови сстрани-членки,което дават въздух на европроизводителите.Това е екстензивен растеж,който ще срути цялата система в момента,в който се достигне до крайната възможна точка на разширение.
360
0
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
681,доктрината монро се отнася за американския континент и няма нищо общо с Англия. Тя е въведена и прилагана, тоганва когато на американския континент почти няма колонии. Насочена е срещу младите латинодържави, уж за да бъдат защитени от чуждо влияние, но всъщност, за да бъде отворено място за щатско такова.Активното й прилагане започва в нач. 20 век и дотогавашните богати южноамерикански държави в следващите няколко десетилетия стигат до просешка тояга и стават синоним на мизерия.
359
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Журналистически фантазии","Няма такава колона",но новината разтърси Европейските фондови пазари,които регистрираха по-ниски печалби, като CAC-40 във Франция приключи с понижение от 0.74 пункта,но за DAX-30-Германският индекс беше истински шок.Германската фондова борса падна с повече от 1процентен пункт този следобед след тази новина.По-специално затвори с понижение от 1,4% в 9092.60 пункта.
358
2
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
677,Византия и Свещената римска империя са "римски" само в имената си.Те се кичат с това име,за да оправдаят лидерската си роля в Европа.И двете обаче НЕ са римски по дух.Византия е праволславна фундаменталистка държава,напълно различна от светския характер на Рим-право,вътрешна уредба,управление...много по-близо е до източна деспотия отколкото до Римската империя.
357
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новорусия: Батальон "Горьiнь" вече не съществува . Правя аналогия със заглавието , само дето е истина . Още един батальон фашисти отиде където му е мястото.
356
0
 
7
 
! Отговори
baihui преди 9 години
le-le kna moshtna bila Ukrainskata armia .... mi da behte pokazali snimki .... ili nema nujda - vsi4ki vi vervatjalki Ukrainski *** !Amerika shte vi skasa zadnitsite, 7 koji shte vi saderat
355
0
 
7
 
! Отговори
фото шоп преди 9 години
Днес фотошопа на Цру е в отпуска. Поради тази причина, няма да има снимки на брутално нахлулите лоши руски 23 бронетранспортьора в добрата фашистка Украйна.
354
1
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
672, това с Чили изобщо не прилича на единна стратегия, а на паническо търсене на изход и пример как се върви след събитията. Колкото до Бразилия, достатъчно се изписа за икономическите проекти , за които Русия е сключила договор да изпълни. Колкото до политическия модел,който Русия не може да предложи, аз мисля, че моделът на истински бандитизъм, който вилнее в Бразилия от прилагането на доктрината Монро от САЩ преди 100-ина години, е достатъчно депресиращ и отблъскващ за бразилците!
353
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
669, Одисей, това което славянин искаше да каже за Римската империя е, че тя е преминала в небитието , защото на определен момент от своето развитие е отстъпила от своите принципи и съвсем закономерно се е простила със своето съществуване. Европа и САЩ може и да са талантливо наджграждане на римските принципи, но те също вече деформираха своята мисия. Затова и в следващите десетилетия ще има нов надграждащ. Нищо фатално - нормален процес!
352
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
665, софиянец, самият факт, че става дума за "договор" показва колко крехки са кончетата,на които е вързано европейското единство.Дори и да започне да се изгражда единна европейска геостратегия ще отнече десетилетия докато станем свидетели на това.На този етап за Франция е много по-важно да запази влиянието си в бивша Френска Африка,отколкото да се подчини на единна евростратегия,която влиза в разрез с традиционната френска.И това е само един пример. А Великобритания?
351
2
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
663, в Бразилия десетилетия наред Щатите наистина са имали огромно влияние.И затова са го докарали до злополучните фавели и огромна на фона на богатсвата си мизерия. Затова и постепенно курсът беше променен. Дали Русия ще надбори американското влияние в Бразилия, ще видим. Тук говорим именно за това - че САЩ и Русия се борят за влияние в Бразилия...а ЕС къде е? Не го виждаме нещо.
350
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Шпиончев "..но това може да означава че си много добре подготвена за легендираната ти роля на юрист...." Да, да- и един мармот завива шоколад в станиол...:D
349
1
 
5
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
тези "новини" трябва да заместят приказките за "червената шапчица", "хензел и гретел", "дядовата ръкавичка", и др., с които много хора са израснали, но вече пораснали. и да бъдат забавлявани с подобни "новини" е наистина забавно, но като знам, колко все още се връзват на приказките на майор деянов за камиони с двойни дъна с цел фалиране на банки и ми е ясно, че и за такива "новини" си има вярващи. "управляващите" стават все по-инфантилни. а светът на хомо с. бавно но сигурно се изолигофренява.
348
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До 655- "...Да, сумарно имат огромен БВП, но за да бъдеш глобален геостратегически играч е нужно да имаш политическа тежест..." Ако бяхте разгледали първичното ес законодателство- консолидираният текст на Лисабонският договор , ДЕС и ДФЕС, мнопго бързо щяхте да разберете ролята на ЕП в изграждането на "политическа тежест"...Не мога да повярвам, че сте българин, а не сте чувал нищо за ЕП и неговите фунции в ЕС...
347
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
Че то за европейските държави са им трябвали столетия, ти искаш за Ирак да се случи за няколко годзини. В Египет има десетилетия наред американско влияние и въпреки това се спасиха от ислямизма не с демокрация, а с военен режим. Странно, нали! Истината е, че Ирак при Саддам беше страна, която ислямистите заобикаляха отдалеч и борба срещу ислямизма не може да включва унищожаване на най-голямата преграда за него. Освен ако борбата не е била за нещо друго...
346
1
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
652, Одисей, хайде сега - уж Русия имаше влияние само върху периферните си държави, а сега се оказва, че Путин задълбочил жражданската война в Сирия. Иначе това, което казваш за Ирак е някак си наивно. Трябвало да се изгради устойчива демокрация там,за да се прекъсне тероризма:).Ти наясно ли си какъв еволюционен процес е нужен за да се осъществи преход към демокрация от западен тип? 100,200 години?! Смяташ, че за няколко години в Ирак ще се осъществи демократимен модел?
345
2
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
Русия имат огромно влияние в Сирия, Иран, Индия, В Лат. Америка - Бразилия, Аржентина, Централноамерикански държави и т. нат. Къдзе има самостоятелно влияние ЕС? Да не говорим, че дори икономическата мощ на ЕС е под съмнение,защото тя се крепи на постоянното разширение към периферията,което носи нови безмитни пазари и дава хляб на европроизводителите,чиято продукция иначе би била твърде скъпа. Това е класически пример за пирамидална структура
344
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До циника "....Наградил е "зелените човечета" впоследствие, но не можеш да докажеш, че са били на руска военна служба,нали!..." МОЖЕ- ако нато НАИСТИНА се беше намесило, просто се залавят един- два екземпляра от този вид хомо сапиенс и се подлага на щателно изследване- включително и на днк анализ. Натриевият пентотал трябва да се пази за по-неподатливите от тях- все пак е скъп;)