Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: украйнаРусиялуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВсмешник - какви приходи имат от нефта като Роснефт иска 1,5млрд помощ от държавата?Пишеш по стари опорни точки.
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИСУС смири снаряд,изстрелян от украинците.В нощта на 16 срещу 17 август Украинска снаряд падна в православната църква на светите апостоли Петър и Павел и коленичи пред иконата в краката на Исус без да се взриви!
127
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ляче, наливайки се с водка и бягай да пласиращи жена си,че вие за друго не ставате!Алкохолици и безплатни ***! Преди беше добре ама сега с тия болести човек гледа да ви заобиколи като ви разпознае!
126
1
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До poliakТи нямаш ли да ръфаш ябълки бре? Ръфай там,ръфай,че след като Русия ви сецна ,ще трябва да ги изконсумирате А за жените ви има краставици ,моркови Тази зима голямо хрупане на зарзават ви чака Но както се пее :Който зеленчуци не яде............." Айде да ви е вкусно,е малко ще се по*ерете,ама ще търпите,нали много ви знае устата,ще ви страда дупето Хаир да ви е
125
3
 
2
 
! Отговори
poliak преди 9 години
До Анонимен 210 jadrenia vlastelin (terorist)Kato si tolkova otvoren bi li si podal koordinatite be g-n anonimen (adres, familia)? Ili i ti si kato tia teroristi lyzesh mazesh i zabluzdavash ili pyk si ot syvetskite trolove na toia sait. Nadiavam se vsichki Bylgari taka de ne mialiat, che vyv EU veche govoriat za troianskia kon na SSSR vyv EVROPA.
124
5
 
0
 
! Отговори
гожа преди 9 години
Германия в момента ползва едва 40 процента от енергийните си мощности дори си позволяват да закриват ядрените си мошности говори се изцяло Повечето нефт Русия изнася за Китай и донякаде Индия Освен това Съществува вариянт за шивтов газ лошо решение но го има отделно има сериозен напредък в технологийте сори че се получи в разделен кометар
123
1
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Много говорите,а никой не иска да влезе с оръжие в Русия :D:D:D:D:D:D:D
122
1
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Еии опасна тая украинска армия Таман Дарт Веидър се оплака,че докато преговаряли за мир,вече над Звездата му на смъртта е провесен Украинския флаг Дори и него го спипали и го заплашили ,ледващия път ако не изпее Украински химн на украински и ще му пратят Ляшко да се погрижи Вейдър да няма запек никога Опасни тия украинци ,разплакват всичко до което се докопат.А си мислехме че Дарт Вейдър е корав тип
121
1
 
2
 
! Отговори
гожа преди 9 години
ДО 201 ТОДОР ХРИСТОВ нещата в енергийната свера не са така прости ГЛАВЕН износител в световен мащаб е САУДИТСКА АРАБИЯ колкото до Руския нефт за ЕС той е около 20 процента в цяла Европа има излишък на енергийни мощности в България е 35 процента може да се овеличи за сметка на енергина ефективност зелена енергия и Атомна много лесно сега закриваме мощности най вече Тецове но България е дребна риба най силната икономика в Европа е Германия леко води днешна Русия не го приемай като заяждане
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бачкай ***,бачкай за 400-500 лв. Магическата формула за най-силната икономика в Европа-Германия е различна от тази за другите държави. Германия обмисля сериозно да увеличи заплатите на своите работещи, "правилна политика", за да излезе от кризата и да се върне към растеж. Айде, дий, воле, дий!!!
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 188Пич защо забравяш китайската армия? Тогава смятай съотношението
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че два-три ядрени заряда в Полша ще охладят страстите и ще са полезни за скветовния мир.
117
1
 
10
 
! Отговори
до 204 преди 9 години
До АнонименАбе какво ти пука с какво са го свалили .Радвай се и толкова. Аз например се кефя.Те вертолети нямат вече. СУ-тата и те привършват. Колкото по-вече падат , толкова по-вече се *** натовци и толкова по добре са световния мир.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хмм че на тези укроти все още ли им е останала авиация? Вече вертолетната им авиация не съществува, вертолети вече от два месеца не хвърчат, защото бяха свалени всичките работещи такива.
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До станиславНе си в час. Но пък освен това заслужаваш 2-ка.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС."Как свалиха МиГ-29??? Нали нямаха системи с които да свалят самолети?Таван на полета на МиГ-29 е 18 000 метра.
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надолу някаква шматка беше писал как НАТО щяло да ни защитава , нас българите от зелените човечета.Ами ако посрещнем тези човечета с хляб и сол и подпукаме самите натовци и българските им *** .Не е ли по вероятно това , а ?
112
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Шоп: ,,Е, има риск от такива като Путин, но всичко е изчислено и предвидено.''ЛОГИЧНО, НЕ Е ЗЛЕ. ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ.ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ВИДИМ КАК ТОЧНО ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ СЪБИТИЯТА.ОБАЧЕ ЧАСТ ОТ ЕС-ФЕНОВЕТЕ НЕ ОТЧИТАТЕ ЕДИН ,,ДРЕБЕН'' ФАКТ- РУСИЯ Е И ИЗНОСИТЕЛ 1 НА НЕФТ КАТО ОТ НЕГО В БЮДЖЕТА Й ПОСТЪПВАТ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТКОЛКОТО ОТ ГАЗ.ТА ПИТА СЕ В ЗАДАЧКАТА КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЪС ЗАПАДНИТЕ ИКОНОМИКИ АКО РУСИЯ ЕДНОВРЕМЕННО ИМ СПРЕ И ГАЗТА И НЕФТЪТ,КОЛКО ЩЕ ИЗТРАЕТЕ,А?
111
2
 
0
 
! Отговори
гожа преди 9 години
1 Това ще е война на истощение кой ще фалира първи Америка която печата долари или Русия със всичките си ресурси и двете инперий са мръсни и играят гадно СССР загуби навремето сега ще видим но Американците са по силни все пак данданията е в Украина не в Тексас 2 Чисто воено Опълченците се бият по добре армията на Украйна е слаба но има огнево превъсхотство като хора са на кантар и едните и другите са славяни от сходна група
110
0
 
6
 
! Отговори
До 183 преди 9 години
В България няма медии!