Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: украйнаРусиялуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Член 5 и сега работи ЗОМБИ и труповете от полски, американски, латвииски и какви ли не щеш торят обилно Домбас.Опълченците в момента имат най-добрата обстреляна и с огромен опит армия в Европа !
68
3
 
2
 
! Отговори
Тъп комонист преди 9 години
Абе нещо не мога да се сетя , къде отиде СССР и кои го закопа .
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Йово93 колко проспериращи страни в Съветско-руската орбита можеш да изброиш ти ги остави фронтовите държави в момента , Кажи една страна поне прокопсала от съветска окупация.България-стандарта на живота през 70-те е два пъти по висок отколкото сега.Не ми говори за коли и цветни телевизори само,щото ще ми изглупееш.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашагите са си такива повече от 2000 години от времето на римската империя. И по един и същ начин са завършвали рано или късно.Като толкова сте се загрижили за тях що не отидете в Домбас, НЕ не да воювате (щото не можете и сте страхливи) , а като доброволци с лопати търсеха такива за погребване на укропите.Без майтап.
65
1
 
5
 
! Отговори
ОК преди 9 години
До Одисей 1Казахстан.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре "фашист" или "националсоциалист" от колкото червена азиатска юдо-масонска ***........Фашистите и националсоциалистите са инструменти на юдео-масоните да постигнат целите си,затова и винаги губят.
63
5
 
3
 
! Отговори
гожа преди 9 години
Преди 70 години си бяха национал СОЦИАЛИСТИ сега в Украина са демократи чарвеният *** си е толкова *** колкото тогава
62
0
 
21
 
! Отговори
До Йово преди 9 години
Зад хубавите думи и добрите лозунги, които прокламират страните от НАТО, се крият за съжаление всички ония, които тласкат тези страни към бедност, кръв и безпътие. .............Вижте добре какво се случва с Либия, вижте и Ирак. Най-удивителното нещо е, че в единия случай, например в Сирия, страните от САЩ и НАТО подкрепят бунтовническите ислямистки групи, докато в другия случай - в Ирак, се борят срещу тях.С една дума - лицемери!
61
12
 
1
 
! Отговори
аз преди 9 години
По-добре "фашист" или "националсоциалист" от колкото червена азиатска юдо-масонска ***
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдаващ68 Какво общо има америка с желанието ан украинците да бъдат европейсци и да се асоциират с Обединена Европа , стига простотии беАйде почна експерта по всичко.Е как разбра баш колко украинци имат желание да ходят в европата.Да не си телепат?
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Че аз да пиша че в Германия имало фашисти. Фашистите са в ***.
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Украинците
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 1Че на фашистите как да им казваме - ПЕПЕРУДИ ЛИ .Фашиста си е фашист и сега и преди 70 год.
56
0
 
9
 
! Отговори
истина преди 9 години
До Одисей 1Нали САЩ си признаха че са налели 5 милиарда за преврата и убииствата който доведоха до тук,що се правиш на луд
55
0
 
0
 
! Отговори
t преди 9 години
https://youtube/watch?v=7pP4lZXhmfk
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това да си лъжлив окраински червей , не е лесна работа . Всеки ден да измисляш лъжи и гнусотии.Само не знам кой им вярва на червеите и за една дума. Поне бой ядат до 101 и обратно и дано да им дойде акъла като оредеят.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В миналото също е имало геноцид арменци, еврей но причината да го има е липсата на оръжие за защита Е този случай не е такъв благодарение на тъпите фашаги опълченците се снабдиха с всичко необходимо. И спрете с това сепаратисти US проповедници.А за знамето вече изскубнато от там и навряно където трябва.
52
2
 
13
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Защо никой не попита правителството на САЩ и най вече Президента Обама, защо чак сега бомбандират ИДИЛ. Да попитат Обама от къде ИДИЛ има американско оръжие и защо от 2011 г. до сега когато ***(ИДИЛ) избиваше християни в Алепо(Сирия) и преди месеци в Мосул(Ирак) САЩ нищо не направиха, а започнаха да бомбандират ислямистите от ИДИЛ едва след като ИДИЛ запалиха няколко петролни кладенеца сондирани от американски компании. Това са въпросите а не дали Русия подкрепя руснаците в Украйна.
51
1
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
прецедента с отцепването в Евроа го напвари запада с Косово. Абсолютно същата схема като в Украйна - над 1 милион бягат, собственаа армия напада сепаратистите и под предлог за прекратяване на хуманитарна криза, без мандат на ООН бомбандираха Югославия. Абсолютно същите тия сега размахват пръст и дърдирят руснаците че нямали право да прекоряват граници в Европа.
50
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Одисей 1Ами разтърси се из мрежата за всички "патриотични" и десни формации, дори ултрасите им - каква дейност е развивана и как (и от кого) са се обучавали на "бойни умения" под невинни предлози и спортни мероприятия. Включително примерно и броя на привържениците на "Десен сектор" - как се е движил последните 2 години само...