Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: украйнаРусиялуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Информацията е стара и флага, украинския флаг е висял точно 2 часа.
88
0
 
0
 
! Отговори
гожа преди 9 години
в пост 134 съм описал класическа тактика най пресен пример за нещо подобно е Чечня клана Кадиров и брадатите много набързо станаха по върли привърженици на Москва от самите Руснаци
87
3
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Шпиончев: А ЗАЩО ДА СЕ ЯДОСВАМ? ОПЪЛЧЕНЦИТЕ СЪОБЩАВАТ ЧЕ В РЕЗУЛТАТ НА ОЖЕСТОЧЕН БОЙ В РАЙОНА НА СЕЛО НИЖНАЯ КРЫНКА, РАЗПОЛОЖЕНО МЕЖДУ ЯСИНОВАТАЯ И МАКЕЕВКА, СА УНИЩОЖИЛИ 32 ЕДИНИЦИ ВОЕННА ТЕХНИКА, В ТОВА ЧИСЛО 6 УСТАНОВКИ ,БМ21 ,,ГРАД''.,,СЪЩО ТАКА СА ОСУЕТЕНИ ОПИТИТЕ НА УКРАРМИЯТА ДА ВЗЕМЕ ИЛОВАЙСК. ВСИЧКИ АТАКИ СА УСПЕШНО ОТБЛЪСНАТИ,ЗАГУБИТЕ ЗА УКРАИНЦИТЕ СА 2 ТАНКА, 2 БМП, ЕДИН БТР И ДО 30 ЧОВЕКА ЛИЧЕН СЪСТАВ''- СЪОБЩИХА ОТ ОПЪЛЧЕНИЕТО. А ТИ СЕ ХВАЛЯШ ЧЕ ЗАБИЛИ ЕДИН ПРЯПОР НА МИЛИЦИЯТА!
86
1
 
4
 
! Отговори
гожа преди 9 години
2700 гриви под 300 лева това е заплатата на украйнски войник на месец всеки снаряд които изтрелят струва повече с такава мотивация по добре да ги продаваш на опълченците бая трофей идват по този начин Виш ако се приложи номера от ВСВ 2000 декара плодна земя украинка по избор 25 години освобождаване от данаци плюс рицарска титла за всеки заработил железен кръст половината Опълченци ще минат на украйнска страна начело със Стрелков
85
2
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ШпиочевТАЗИ ЗАДАЧА Я ОСТАВЯМ НА ВАС СЪС ОДИСЕЙКО НО ДА НЯНЧИТЕ УКРАРМИЯТА СБИРЩАЙН НА КИЕВСКАТА ХУНТА! ВЕЧЕ 4 МЕСЕЦА САМО РАПОРТУВАТЕ БОДРЯШКИ ОЩЕ ОТ ПРЕДИШНИЯТ ЛЪЖЕПРЕЗИДЕНТ-ТРУПЧИНОВ ЧЕ АХА-АХА СТЕ УНИЩОЖИЛИ НЕПОКОРНИТЕ В НОВОРОСИЯ ПЪК ТЕ СЕ ВДИГАТ ПРОТИВ ВАС ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ХОРА.И ДАЖЕ МАСОВО ДЕЗИНТИРАТ, ПАРДОН ДЕЗЕРТИРАТ ВАШИТЕ ПАРОДИИ НА ВОЙНИЦИ ЗАРЯЗВАЙКИ СУМА ТИ БРОНИРАНА ТЕХНИКА НА ПОЛЕСРАЖЕНИЕТО.ИМА БЕЗБРОЙ ВИДЕО И ФОТОМАТЕРИАЛИ НЕ Е ЗЛЕ ДА ГИ ВИДИШ ПРЕДИ ДА МЕ ОБЯВИШ ЗА ЛЪЖЕЦ!
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В подкрепа на Тодор ХристовЩом Украйна иска ВОЕННА помощ от НАТО, значи нещо куца или направо си е зле.
83
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Тород, аз знам , все пак следя почти всички медии по въпроса, и руски и на бунтовниците, и западните. Но понеже тука са като коне с капаци, викам да им постна уж оригинала дето днескаджиите цитират като дявола евангелие .. та затова :) А иначе тия дни гейовете от украинската армия дори слиповете си изоставя бягайки от позицииите :)) Да не говорим за техника , въоръжение и амуниции.. Вчера опълченците се сдобиха с 3 системи Ураган, дето днес някои реват че Русия им ги била доставила :))))
82
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ехее, айде стига бе, Одисейчовци и сие.. и вие ли като Порошенко сте се насмъркали, погледнете клиповете ако не вярвате на новините, там украинската банда ( армия уж ) яде боя напоследък като маче у дирек , въпреки многократното си превъзходство и западна помощ. Ако не сте чели, днес киевската хунта пак реве че искали военна помощ от НАТО, че иначе съвсем ще се омацат в *** които сътвориха :)))
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник кой пък те бръсне за слива дребно зомби
80
13
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Ние можем сами да се защитим от руска агресия, за България ще дадем живота си и ще го отнемем на руския поробител!
79
6
 
5
 
! Отговори
до 105 Шпиончев преди 9 години
До Източните НеутралиЕдна хубава новина за демократично мислещите българи и лоша за източния фен.Ген.Филип Брийдлав Върховния главнокоманващ на НАТО за ЕВРОПА е казал пред немската преса:НАТО е готов за действията на зелените малки човечета и ако се появят без опознавателни знаци в страна член на Североатлантическия Алянс тогава имаме член 5-ти от устава на НАТО...Шпиончев ти си бил голям ревльо!Ние всички разчитаме на теб да ни защитиш,а ти ше чекаш НАТО.*** те Кипър го проспаха нещо?!?
78
2
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До НаблюдателКАКВО ИМА ДА ПРОВЕРЯВАШ? НА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК МУ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ДА ПРОЧЕТЕ ДНЕШНИЯТ АПЕЛ НА КИЕВСКАТА ХУНТА КЪМ НАТО И МУ СТАВА ЯСНО ЧЕ ,,ДЕЛА У ИХ ИДУТ НЕВАЖНО''! ИЛИ ПРЕВЕДЕНО НА НАШЕНСКИ- ,,НЯМА ДА ГИ БЪДЕ С ТЕЗИ ГОЛИ М Ъ Д Е''!
77
16
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Целия Североатлантически пакт би се намесил само при пълномащабна руска инвазия в Украйна, в сегашния момент такава няма, достатъчно е само някои от страните членове на НАТО- водещи Сили в Света, да снабдяват Украинската армия с необходимите и военни доставки, и АТО ще приключи с руските *** достатъчно бързо и решително! Луганск е загубен за русия, остава им само Донецк, който е обкръжен, пидераза стрелков е обявил в града "състояние на обсада"!
76
2
 
1
 
! Отговори
wurst преди 9 години
Дръжте се геро, Европа идва-а-а-а-а-а. "Rise like a phoenix" from the ashes, baby.
75
1
 
3
 
! Отговори
гожа преди 9 години
Ако имаш предвит днешната пишман демократическа армия на украина си прав но ако се зблъскат с нещо подобно на немски полк от ВСВ им давам максимум седмица
74
3
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Одисей 1: А ОДИСЕЙКО, ТИ КАКВО ПРАВИШ ТУКА ПИЛЕ, ЛАВРОВ СЕ СКЪСА ДА МИ ЗВЪНИ ЧЕ СТЕ СЕ ЗАПИСАЛИ ДВАМАТА СЪС ВАСИЛЕВ ДОБРОВОЛЦИ КЪМ ПВО-ТО НА ОПЪЛЧЕНИЕТО И ХОРАТА ВИ НАМЕРИЛИ ДВА ,,БУКА'' И ТРИ *** А ВИЕ НЕ ОТГОВАРЯТЕ НА ПОВИКВАНИЯТА ПО ТЕЛЕФОНА СЕГА КОГАТО СТАВА НАПЕЧЕНО В НОВОРОСИЯ! Я БЪРЗО СИ СЪБИРАЙТЕ ШМОТКИТЕ И БЕГОМ МАРШ КЪМ ПРИСТАНИЩЕТО!ВЪВ ОДЕСА ВЕЧЕ ВИ ЧАКА ДРУГИЯТ ФОРУМЕН ТАЕН АГЕНТ-УКРГРАНИЧАРЯ АДАМ-1966! ТОЙ ЩЕ ВИ ЗАКАРА ДО БУКОВЕТЕ НО ДА НЕ СВАЛИТЕ ПАК ПО-ПОГРЕШКА ЦИВИЛНА ЦЕЛ!
73
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Айде сега, взехме и повярвахме ама веднагически :)) но понеже проверката е висша форма на доверие, реших да погледна какво аджеба казва ройтерс ( не че не вярвам на аншите блюдолизачески журналисти, ама ей така, все пак ) Та, ройтерс се оказа че цитира украинското правителство, хахахахха - Ukrainian forces have raised their national flag over a police station in the city of Luhansk which was for months under rebel control, Kiev said on Sunday, in what could be a breakthrough in Ukraine.. та така
72
2
 
12
 
! Отговори
до Многу тъп комунис преди 9 години
Абе нещо не мога да се сетя , къде отиде СССР и кои го закопа .Верно си ***,ти още ли живееш 50 години назад.Да ти кажа няма вече СССР има Русия.Китай задмина САЩ икономически.САЩ издъхват. Петролодоларът се задъхва,до 2018 г. повечето сделки около 60 % с горива ще са в рубли,юани и евро.Друго какво да ти пиша тук от настоящето бъдеще.В България паре нема вече,ресурсите ги взеха западни концесионери и не помислят левче да дадат за такси.Иначе и в ЕС няма растеж,стагнация брат.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговор : Разпадна се поради 5тата колона предатели като Горбачов , пияндето Елцин и продажните бюрократи. Но всичко има край и синусоидата тръгна нагоре.Друга държава освен Русия не би издържала такова изпитание;
70
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Одисей 1Яко са ни зомбирали от Кремъл, а?А всички груби манипулации и лъжи на Киев и Вашингтон? Всички безпочвени обвинения към руснаците? Хвърлят се обвинения във въздуха, ей така, само руснаците ще да са виновни - нали са "световното зло". Като в евтин холивудски филм. После, като видят, че не могат да задавят руските медии както правят на Запад - пускат "доказателства" със спътникови снимки с фалшиви дати и часове (неадекватни сенки на обектите) или направо скрийншот от Flaming Cliffs 2