Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск

Русия отрече твърденията, че доставя военна техника за сепаратистите
17 авг 2014 18:19, Красимир Ангелов
280
Правителствени сили завзеха полицейски участък в Луганск
Снимка: Reuters

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още по темата: УкрайнаРусияЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 65Казвам че тука много хвалят Русия,а всеки знае кой въоръжава сепаратистите.Че то така всеки може утре Турция дава няколко танка на нашите турци и те казват че искат да преминат към турска територия и какво ще го приемеш ли да отцепят от нашата територия.
48
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До СТРАНДЖАТАВсъщност голямото оръжие на Америка е зомбирането и внушаването на омраза и локални войни в стабилни географски райони между приятелски народи. Ти си един изключително успешен екземпляр на тази доктрина. Нищо за главицата ти няма значение - нито човешки съдби, нито държавно благоденствие - освен омразата и фобията. В случая русо-фобията, за по-лесно маскирана като антикомунизъм.
47
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И още един факт който ви промити мозъци отричате,че Русия била ни освободила от фашизма,да ама ако не бяха бомбандировките на Американските бомбандировачи да изравнят Берлин никога руснаците нямаше да стигнат до Берлин.С две думи Русия няма една спечелена война която тя самата да е повела,видяхме какво стана с Афганистан,Чечения.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 62Какво общо имат тук боевете на Шипка!? В момента се извършва геноцид над рускоговорящото население, избиват се деца и цивилни граждани, а Европа се прави на ущипана мома.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Турчинов призвал украинских солдат не плакаться, а "умирать достойно"А БГ Трупчов Тиквенски ще ни призовава да не ядем, да ни е студено, без пари но да пеем химни за него. Гад долна.
44
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е хвалите тая Русия ве,ама има няколко факта който вие самите като Българи се отричате от дедите си,Русия била ни освободила да помогна за освобождаването ни от турско робство,но има един факт който никой не споменава че при боевете на шипка, ако не е била саможертвата на Българските опълченци да забавят турците сега нямаше да има България,ако беше минала турската войска през шипка и се беше събрала с другите си войски от север просто руснаците щяха да си останат още на дунав.
43
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (52)Хайде да не правим манипулативни и опасни сравнения!"Сепаратистите" в Донбас не са се вдигнали ей така, от нямане какво да правят. Всичко тръгна от постепенното колонизиране и радикализиране на Украйна - повече от 10 години. Властта в Украйна е нелигитимна, защото е насилствено наложена с кръв и насилие. Същата логика, като с лошите комунисти. Днес ултрафашизоидите от Бесен Сектор поставиха ултиматум на Поросенко, ако не им играе по свирката - ще нападнат Киев и той клекна...
42
9
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 9 години
Мислиш се за духовит? Там умират хора заради болни имперски амбиции.........Нека всеки да си отговори на един просто въпрос....Сега по-добре ли живеят в Украйна руснаците? Та нали за тях бе всичко? Е, има ли някой който да каже , че сега те живеят по-добре от преди?
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ддтЗа вас фашистите, само отровата ддт, която съвпада и с името ти, една от най-опасните отрови, малоумно фашистче
40
2
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Капитан Кърк се оплака,че украинците като са му превзели кораба ,са го набили,защото не кричал Слава Украине и нямал с преводача си украинския ,просто дори и преводача му не им вдява на шлюкавицата А се очаква Украинската армия да щурмува боргите ,като самите борги признават,че толкова ги е страх,че вече са приготвили белите флагове Дори и Дарт Вейдър започва да срича от страх и подмокря гащите като чуе за украинската армия,също ще предаде Звездата на смъртта на укр. воиниците без сражения
39
7
 
8
 
! Отговори
Шпонки Шпиончев преди 9 години
"Не само разбиват руски спецпоздраления на пух и прах,а в обходна маневра през Курилските острови украинската морска пехота се насочва към Сибир за да неутрализира добива на петрол и газ от руснаци.На източното направление Украйна бележи успехи на направлението към Москва и на север към Петербург.След като към тях се присъедини батальон от 14 литовски и латвийски запасняци на мотопеди ще започне масирано настъпление в европейската част на Русия.Руснаците не трябваше да пипат Крим."
38
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се утре ако Кърджали станат и поискат да се отцепват дали така ще ги защитавате че искат да отцепят от Българската територия.Хората искат да си запазят цялостната територия а някакви си *** искат да е разцепят.Ама сега всички тия мишоци дето пишат срещу украйна утре ако се дигнат турците ще се изпокриете като мишки,и ще чакате да ви спасяват.
37
12
 
3
 
! Отговори
ддт преди 9 години
като чета коментарите на червените чугунени глави все повече ми харесва фашизмът
36
4
 
2
 
! Отговори
цирк преди 9 години
До ШпиончевТи вярваш ли си на това което си писал,недей че ставаш за смях......
35
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Друго, което заяви Андрей Лисенко за обвинението за използване на балистични рекати е, че украинските военни не обстрелвали градовете, а провеждали само наземна операция.С други думи, ако украински военен или политик ти каже "добър ден" - по-добре виж къде е слънцето. Артилерийският обстрел и жертвите в покрайнините на Донецк (последно в Миусинск, Моспино, Торез) и в самия град не спират. Хората стоят по мазетата и приземните етажи като плъхове.
34
5
 
19
 
! Отговори
идва преди 9 години
Идва края на хунтата убийци в Киев,скоро ще си платят за престъпленията срещу народа и дори техните спонсори на убийствата САЩ няма да им помогнат!
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сутринта свалиха МиГ-29, а след обяд - 2 броя Су-25.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская"."А защо не пишете,че украинските фашисти убиха работещите,опитващи се да възстановят електрозахранването? Гръцки сайт представя ужасяващи снимки и видео от случващото се, а вие мълчите, защо?
31
4
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Оня ден унижтожили руска колона ,днеска завзели полицеиски участък в Луганск Сигурно в други ден ще свалят НЛО ,ще унижтожат флотилия на ромуланите Превзели са Стар Трек и са му окачили украинското знаме А като за капат пътъом са превзели и Андромеда Така вече ще пише на подобни новини
30
2
 
24
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Няма по големи лъжци от украйнците. Станаха смешни. УБИЙЦИ!!!