Киев не контролира много въоръжени формирования

Сред тях са и "батальоните на олигарсите", заяви Сергей Лавров
Обновена: 18 авг 2014 17:18 | 18 авг 2014 17:18, Александър Попов
42
Киев не контролира много въоръжени формирования
Снимка: Reuters

Властите в Киев не контролират многобройните въоръжени формирования - по-специално "Десния сектор", въз основа на които до голяма степен е изградена Националната гвардия на страната. Това заяви днес в Берлин руският външен министър Сергей Лавров след вчерашната среща между външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция, съобщи ИТАР-ТАСС.

Киевската власт не контролира според Лавров и "батальоните, създадени от олигарсите - "Азов", "Днепър", и т.н.

"Това е голям проблем", който кара Москва "не само да настоява Киев да започне общонационален диалог с участието на всички региони, както се бяхме договорили в Женева през април. Работим също с наши западни колеги, на първо място от Европа и САЩ, които могат реално да повлияят на военизираните отряди, които не се подчиняват на централната власт в Киев" - а Русия знае, че Западът има такова влияние", каза руският първи дипломат.

Русия има правото на своя територия да взема решения, които смята за необходими, за да си гарантира сигурност, посочи Лавров в отговор на въпрос за движението на руска военна техника край границата с Украйна откъм страната на федерацията.

Той припомни "епизоди отпреди няколко месеца, когато украински БТР-и нахълтваха" на руска територия, "вероятно случайно". При все това Русия трябва да е бдителна, щом "на километри, ако не и на стотици метри от границата ни тече истинска война", заяви министърът.

Съобщенията, че украински силови структури са унищожили с бомбени удари някаква руска военна колона, влязла в Украйна, не отговарят на истината, каза по-рано Лавров.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Куку, ти верно си куку и не си въобще в час. Каква руска военна колона без танкове ще нахлува през дупка в мрежата на границата ,бе? Само с бронетранспортьори... И защо се умълчаха украинците за оцелялата част на тази колона - къде отиде - в Луганск ли, в Русия ли .Изобщо какво става с нея по-нататък? Май пак някаква дезинформация като с индонезииския самолет. Не черпи инфо само от Гардиан и СНН за ставащото в Източна Украйна.
18
1
 
21
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
До 16 - не пише за този обстрел, защото това са поредните украински лъжи и манипулации. Колко пъти съобщаваха за превземането на градове, за близкото приключавне на операцията и ред други пропагандни простотии... Днес украинските СМИ пишат, че Порошенко казал, че няма да се прибързва с превземането на Донецк и Луганск защото давали много жертви??? Нали не даваха жертви и трепеха опълченците като мухи.Освен това нямало да бъдат роби на някакви срокове,когато стане, имало време:)....
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До-бранникhei banik vqrno li dvama rusnaci sate iznasilili kato malak
16
2
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
За възстановяване на Украйна ще са необходими поне 100 милиарда евро.Кой ще им ги даде?Ще им ги дадат частни банки с лихва и така децата и внуците им ще плащат.А кои са собствениците на банките?Не сме ние с Вас.
15
3
 
19
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Е тоя (Лавров) за мене е по перфектен и ... сами разбирате, повече от всеки друг.
14
6
 
25
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ПРЕМИЕРЪТ НА ДОНЕЦКАТА НР АЛЕКСАНДЪР ЗАХАРЧЕНКО НА БРИФИНГ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ ДНЕС: НИЕ ПОЛУЧАВАМЕ ТЕХНИКАТА СИ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ ЗА КОЕТО Й БЛАГОДАРИМ.МАКАР ЧЕ МОЖЕШЕ И ПОВЕЧЕ ДА НИ ДОСТАВЯ''.ТОЙ УТОЧНИ ЧЕ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ВЕЧЕ 5-ТИ ДЕН ИЗВОЗВАТ И НЕ МОГАТ ДА ИЗВОЗЯТ ВСИЧКАТА ПЛЕНЕНА ТЕХНИКА ОТ РАЙОНА НА СЕЛАТА СТЕПАНОВКА И ДМИТРОВКА,КОИТО НЕОТДАВНА БЯХА ВЗЕТИ ПОД КОНТРОЛ ОТ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ.ПЛЕНЕНИ СА 6 РАБОТЕЩИ УСТАНОВКИ ,,ГРАД'', 2 МИНОМЕТА ,,АКАЦИЯ'', 3 ,,ГВОЗДИКИ''- САУ, 1 ТАНК+4 ЗЕНИТНИ УСТАНОВКИ.
13
4
 
36
 
! Отговори
ай стига бе преди 9 години
*** тия кво искат? На границата с Русия да има война, а руснаците да си изтеглят граничните войски и да ги пратят в летен отпуск..
12
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо днес.бг не пише, че днес сепаратистите са обстреляли колона беженци с опознавателни знаци и бели флагове, десетки загинали, много деца. Не, те продължават да цитират руските источници, какво и бил казал Лавров. Срамота! Мир на праха на загиналите!
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pomiqrite 4erveni pak zaaraha.Ei tupanari nedoklateni , ot purviq den Rusia e aggressor v Izto4na Ukraina .Az ot 10 godini jiveq v Doneck , razpravqite gi na drugi tezi lukardii.
10
4
 
40
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
... мдаааа, заимата идва. Жална им майка на украинците
9
5
 
24
 
! Отговори
ья преди 9 години
До Бранник АБЕ ГЕНИЙ ПЛаши гис ъс зима без ток и газ.
8
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникБранник има ли какво да добавиш ,или ще си въртиш плочата?Зимата идва,да му мислят фашагите в Киев!
7
33
 
10
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Абе *** 8, плашиш УКРАИНЦИ със "зима" бе ***!
6
6
 
43
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
To си е така де Повечето подобни баталъони са въоръжени,снабдени от Коломойскии и други олигарси и се подчиняват на техните заповеди Това е ясно от доста време Затова и Украйна е съсипвана икономически,че да има повече за месомелачката в Донбас Ноо рано или късно идва генералисимус Зима и който играл играл,идва нейния ред да си играе Да питат Наполеон и Хитлер ,как си играе Зимата . Наполеон влиза в Русия с 600 000 и се завръща с 200 000 и то най-вече заради ЗИМАТА
5
2
 
39
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 9 години
ако искаш мир , приготви се за война .
4
47
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кремълските джуджета пак измислиха поредната простотия която ще преживят една седмица
3
9
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 9 години
k'o praim s mecha? :))
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъмзи пак се закова у някоя кръчма а жена му се изкъпа нагизди парфюмирана чак в дупарара и тръгва на гости при съседа:-)
1
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rasha sashto!