Британец е екзекутирал американския журналист

Убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон
20 авг 2014 12:33, Елка Василева
190
Британец е екзекутирал американския журналист
Снимка: Reuters

Видеозаписът, на който боец от "Ислямската държава" екзекутира американския журналист Джеймс Фоули, най-вероятно е автентичен. По всичко личи, че убиецът е британец, съобщи пред Би Би Си външният министър на кралството Филип Хамънд, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това е чудовищно видео, доказващо поредното престъпление на организацията "Ислямска държава" - изтъкна Хамънд. - Както личи, журналистът изглежда е бил екзекутиран от британец, но за окончателен извод е необходима допълнителна проверка."

Още по темата

"Отдавна вече предупреждаваме, че на сирийска територия, а сега и в Ирак има голям брой британци. Тъкмо затова всички сегашни събития в тези страни пряко застрашават и нас самите, защото терористите, събрали боен опит, може да се върнат у дома, във Великобритания", отбеляза министърът.

Британски медии изтъкнаха, че на видеозаписа, качен в интернета от „Ислямска държава“, убиецът на Фоули говори с акцент, характерен за предградията на Лондон, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън заяви по-рано днес, че американски експерти проверяват записа. Ако видеото се окаже автентично, това би било ужасяващо брутално убийство на невинен американски журналист, каза Хейдън.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в САЩ са потвърдили, че във видеозаписа наистина е заснето убийството на американския журналист Джеймс Фоули.

Негови роднини също така потвърдиха смъртта му във Фейсбук.

Ислямистите заявиха, че са обезглавили репортера като отмъщение за неотдавнашните въздушни удари по позиции на „Ислямска държава“ в Ирак.

Телевизионният журналисти и фоторепортер Джеймс Фоули беше заловен от неизвестни въоръжени лица в Сирия през 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНТИУМА преди 9 години
А може би просто си търсят повод за да насметат чужденците.И особено тези от арабския свят.
101
16
 
10
 
! Отговори
Живеещ с САЩ преди 9 години
Сега наистина съжалявам, че Обама спечели изборите. Просто е прекалено добър като човек, а в този уродлив и извратен свят трябва световна сила номер 1, каквито са САЩ да има президент с твърда ръка. Ако сега в Белия Дом беше Джон МакКейн или Ромни, военната мощ на Америка щеше да смаже мюсулманите - джихадисти за 24 часа.
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
англоезичните са най големите терористи в днешно време.Тази новина не е някаква новост.
99
24
 
5
 
! Отговори
американецо преди 9 години
разберете, че ако някой изобщо е в състояние да спре ислямистите, това е Америка! Престанете да плющите глупавите си памфлети за тази велика страна и се молете американците да озаптят мюсулманите преди да са прерязали и вашите гърла!
98
2
 
26
 
! Отговори
ОЛЕ БООЖЕ преди 9 години
СТРАННО СЕГА КАКВО ЩЕ ИЗПИЩИ ПО ВЪПРСА МАЗНИЯ КАМЕРЪН, ДЕТО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ НА СВЕТА СПОРЕД НЕГО СА БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНЦИТЕ! ДА СИ ЗАВРЕ ЕДНА ЛИМОНКА В АНУСА И ДА СЕ СКРИЕ Т СВЕТА!
97
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето това е армията на сащ - Ал Кайда, ИДИЛ, Mюсли брадърс, Боко Харам и много други.
96
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** времената: англичнин-джихадист облечен като ислямски терорист, екзекутира американски журналист в иракска пустиня. Не разбирате ли че тея ционистки *** дето ги измислят тези сценарии се еб*ват жестоко с хората. Това не е новина а откровена подигравка с хората - искат да ни покажат, че си правят каквото си искат с нас и ние нищо не можем да направим.
95
1
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 9 години
До Да, там ви е мястотоКой знае какъв мишок си, такива като тебе ми са до болка познати.Сигурен съм, че скачаш на бой само ако има кой да те спре :)
94
3
 
11
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Zapadnata civilizaciq...
93
2
 
21
 
! Отговори
ММ преди 9 години
До АнонименОчевидно си доста дезориентиран в тази област заслепен от омразата към Путин и Русия. Направи си труда и се поинтересувай малко преди да взимаш отношение по дадени въпроси. Позаинтересувай се от къде идва финансирането на тези групировки (ИД и АЛ НУСРА)докато воюваха с/у Башар Асад в Сирия още преди да влезнат в Ирак и ако оставиш настрани предразсъдъците може би ще разбереш истината.
92
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демократизаторите от САЩ ,които ритнаха кошера и предизвикаха арабскатапролет преди повече от 10г. ,сега да събират меда .За съжаление и ние ближем сега от тоя мед ,хабер си нямате какво нашествие ев момента от бежанци по турската граница.
91
26
 
6
 
! Отговори
Да, там ви е мястото преди 9 години
Когато игнорантите русофили които дращят в този форум ги сритаме да живеят в Крим -- България ще стане една по-добра страна за живеене.Не се притеснявайте друзья, в Крим ще намерите много съмишленици, а не както тука само в този форум.Сега има един ферибот -- за два три курса ще очистим България от вас.Да това е вашата съдба нещастници
90
14
 
9
 
! Отговори
Джон Кери преди 9 години
Имаме сателтни снимки, които доказват, че ИДИЛ се снабдява с оръжие от Русия през контролираната от сепаратистите Източна Украйна.
89
1
 
18
 
! Отговори
ПОСМЕЙТЕ СЕ МАЛКО преди 9 години
Във връзка с проавата на човека,международната асоциация"Футбол без расизъм" е поискала на футболистите да им се разреши да играят със *** или тбрбани--по техен избор.Имало е експеримент който е продължил 20 месеца......Така че не се учудвайте от разрастването на ислиямските права---тъпите евроатлантици са виновни затова.Докъде ни доведе толерасията на евро ***......скоро и у нас ще ни режат гърлата---НЕДАЙ БОЖЕ......
88
4
 
3
 
! Отговори
до 119 преди 9 години
Не е само той, които е с такъв капацитет интелектуален, има 5 да 5 плюсчета.Изглежда, че в този форум се е събрала помията на нацията да коментира!!!
87
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минусчетата на 118 показват колко са руските Тролчета и дуп-давци Руски пишещи във форума.
86
2
 
5
 
! Отговори
До 117 преди 9 години
Господине, Вие сте с интелектуален потенциал на питекатроп!
85
30
 
3
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ !!! преди 9 години
Не спорете, едно е вярно.Няма нещо което Русия да е направила във външната си политика, което да не е уродливо и антидемократично.Това е "No future country" -- средна продължителност на живот 59 години.
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много ясно, че е британец, няма да е българин или румънец..дано целият им скапан остров се напълни с такива, само че ние трябваше отдавна да изгоним ингилизите от земите си..да видим къде ще се дянат, ***..все някой друг им е виновен..
83
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе никаква милост за тази *** бе. Забрадки и тюрбани и т.н. - който носи в Европа забрадки да му режат главата веднага на място и само така ще се научи тая ***. Аман от деморация, тия джихадистки *** за никаква демокрация не стават, да ги трепят като мухи още при първото съмнение. Няма да съсипват живота на човечеството заради техните фантасмагории и безумие