Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията

С парите ще бъдат купени самолети и кораби
24 авг 2014 11:54,
321
Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията
Петро Порошенко Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес в близките години да отпусне над 2,2 милиарда евро за превъоръжаване на националната армия, която вече над 4 месеца се сражава с проруски въоръжени бунтовници в източните региони, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От 2015 до 2017 г. планираме да отпуснем над 40 милиарда гривни (над 2,2 милиарда евро) за превъоръжаване", заяви Порошенко в слово на военен парад в Киев по случай Деня на независимостта на Украйна.

По думите на президента за украинската армия "ще бъдат купени самолети, хеликоптери, кораби и катери и това е само едно скромно начало", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Войсковата колона, която се движи сега по главната улица на Киев - Крешчатик, ще замине оттам направо за зоната на бойните действия в Източна Украйна, заяви държавният глава.

Според него кризата в този регион "поставя под заплаха не само европейската, а и глобалната стабилност". "Дипломацията прави всичко възможно и невъзможно, за да постигне уреждане" на конфликта, увери Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Айван преди 9 години
Парите естествено ще дойдат от "компанията" Ротшилд, нали порошенко им продаде каквото имаше в Украйна и сега трябва да се бранят полезните изкопаеми и други ресурси на Украйна т.е. на Ротшилд. Ротшилд и другите сатанисти искат непременно да контролират и притежават производствата и полезните изкопаеми навсякъде за да могат да имплементират световния ред на сатаната начело с чакания от тях "избранник" - антихриста.
162
0
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 9 години
"страната ще бъде във военен конфликт в обозримо бъдеще, каза държавният глава" Навярно има пред вид ЕТНИЧЕСКОТО ПРОЧИСТВАНЕ което се очаква да продължи още дълго?
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това може би ще са най - гладните месеци в историята на Украйна. Дасли ще са съпоставими с гладомора, никой не знае. Знам, че Крим и Новорусия имат кой да ги храни. А запада има нужда само от здрави и работоспособни украинци. Тоес болните, слабите и беззащитните ще бъдат подложени тази зима на нещо неизживявано в Европа от втората световна насам.
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами щом смята, че може да ги намери, нека ги даде. Ако не го изглозат гладните украинци тази зима. По точно тези от тях, които не умрат от студ. Украйна хвърля толкова ресурси в тази война, че стопява всички държавни резерви. На кредит никой не им дава. Струва ми се февруари месец Киев ще моли Москва за конвой от поне 100 бели хуманитарни камиона и малко газ...
159
0
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Потрошенко-***, и срещу кого ще ги превъоръжаваш, скоро няма да имате какво да ядете, а и зима иде. Хам, лакей.
158
0
 
3
 
! Отговори
Има основание! преди 9 години
Разбира се, че Порошенко обещава основателно. Нали колегата му Роско Плевнята успя да удари шамара на парите на КТБ. Сега ще му помогне с няколко милиарда както нареди чичко САМ. А вложителите на КТБ ще са щастливи, че са подпомогнали демократичния процес в Украйна.
157
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А, да извинете, не съм догледал, той прави прогнози до 2017, да модернизира с 2,2 милиарда евро . 2.2 милиарда за модернизация на цяла армия от нулата?? Че те само за патрони , снаряди и облекло няма да стигнат хахахах :))) А всъщност въпроса е, дали до края на тази година или следващата ще съшествува изобщо самия Порошенко и хунтата на власт. Като гледам темповете с които наемниците им биват разбивани , малко се тревожа за личното му здраве и изобщо съществуване ....
156
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Порошенко пак е смъркал некачествени стоки. Откъде ще ги вземе тия милиарди които се изискват не е ясно, но популизъм да става. В същото време укропските части воюващи срещу ДНР и ЛНР пак сдават фира, 2 техни групировки обкръжени отново ( общо към 7 хиляди души и над 450 единици теника), ей не се научиха *** как се воюва и това е :)) Което е добре за донбаските опълченци, всъщност те вече са армия, благодарение на хунтаджисйките наемници и заслепени овце .А парада в Донецк беше по хубав :)
155
0
 
7
 
! Отговори
USA преди 9 години
САЩ ЩА ВОЙУВАТ С РУСИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ !!!!!!! СЛАВА УКРАИНА !!! СЛАВАААА !!!
154
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иван - прод...авиацията на РФ е несравнимо по-силна от тази на Украйна.. Тя не е несравнено по-силана, А НАЙ-СИЛНАТА
153
0
 
8
 
! Отговори
Иван - прод. преди 9 години
...авиацията на РФ е несравнимо по-силна от тази на Украйна и като следствие - ще реши положението на земята. Да не говорим за ракетните войски на РФ. Повтарям, РФ няма никаква изгода да воюва с Украйна. Американците жадуват това да стане, но първокласникът Обама не може да играе срещу гросмайстор Путин. Чакам оптимистична развръзка - хунтата обработена по метода на Влад Цепеш (Дракула) едно парче - на шляхтичите, друго, малко - на Унгария и още едно - на Румъния. А, и български анклав Болград.
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Огладняващ украинец:Те хляб не дават, но войнишка консерва с боб винаги
151
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
За танка "Оплот". Всички многознайковци да се сетят, че съвсем доскоро Украйна беше част от Съветския Съюз и там беше развита мощна оръжейна индустрия. Че има заводи на световно ниво в Харков, Запорожие и на други места. Така, че "Оплот" не е заслуга на хунтата и най-малко на шоколадовия крал. Този танк е сериозна машина с добри показатели. Е, продадени са само няколко бройки в Тайланд. До танкови сражения няма да се стигне. Причина: РФ няма да нападне Украйна, при недай Боже лош сценарий - авиа
150
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бойте се чичо ви сам е намерил правилния път за озаптяване на източните варвари, и той е -шистов газ. спрат ли париците ще кротнат бързо.
149
0
 
15
 
! Отговори
Огладняващ украинец: преди 9 години
А за хляб, бащице Порошенко, поне някоя гривна за хлебец ще има ли..., `щото те от ЕС и Вашингтон не хранят, само смучат!
148
0
 
12
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Ще ги превъоражи с фалшиви броне-жилетки и каски, с калпави автомати и стара бронира техника от някое сметище, а парите ще отида в личните сметки на тези марионетки и господарите им.
147
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Тоя се оказа по-продажен и то нашите политици. Май Украйна се управлява от пълни писхопати.
146
1
 
2
 
! Отговори
fripp преди 9 години
...ята, но те няма по никакъв начин да засегнат великата украинска оръжейна промишленост.
145
0
 
10
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Има едно специализирано американско военно издание jane's defence. Та там пише, че Украйна продава на година оръжие за 1.5млрд.$, Русия за 15,7млрд.$., а Щатите - 17млрд.$. Според техните данни Русия държи 28% от световната търговия на въоръжения, Щатите - 30%. Преди 10 г. руснаците са продавали оръжие за 4млрд., сега - за 15.7млрд. Сякаш имат някакво развитие през последните години. През 2016 се очаква да пуснат експортната версия на C- 400 Триумф. Тогава може и да станат размествания в класаци
144
1
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До до Жопанай-хубавото е, че другаря Коломойски продава на хармията бензинец на тройна цена:-) Но както и да е, това им е последният парад в тоя състав, догодина ще има парад на Новоросия, а другите области - един Господ знае, може поляците като най-вярно хамериканско куче да се разширят в посока Лвов, ама няма да им се вярва като го вземат какъв автогол ще си вкарат! Нещо не виждам новината, че Новоросийската армия е в настъпление и, че има между 5 хиляди укри в едно котелче + 2 хиляди в друго