Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
+1 за Русия.
92
4
 
28
 
! Отговори
АДЪТ В ОДЕСА преди 9 години
над 100 души изгорени живи хора, отровени, изнасилени и убити жени НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ!СМЪРТ НА ФАШИЗМА! ФАШНГТОН ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ЗЛИНИТЕ, КОИТО ПРИЧИНИ
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ---absolutely!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
90
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера путениоидите малко бяха смълчани след като дойде новината за "загиващите при неизвестни обстоятелства руски военни", но днес подкрепени от нова порция рубли и копейки - отново повтарят московските опорни точки... Не се притеснявайте, срамна работа няма.
89
5
 
16
 
! Отговори
брб преди 9 години
До АнонименНещо за Полша ли да ти кажа ... ами мини 3-4 пъти през таз страна и ще ги намразиш "безплатно" както се е изразил един по долу. Нямах нищо против тез хора докато не се сблъсках с тях на всички нива лично , държавно и т.н. Не случайно и немците и руснаците ги "обичат" неимоверно
88
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot purviq den Rusia e aggressor . Kazah . Pove4e idiotshtini ne mi se slushat.
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
63: А Киев в Новорусия или в Бившеукрайна се пада?============Ориентирай се по линията Черновци - РовноНоворусия е на изток, а Бившеукрайна - на запад. Наздраве!
86
7
 
13
 
! Отговори
СМЪРТ НА ФАШИЗМА преди 9 години
и неговия спонсор ФАШИНГТОН. НАТО - гнездо на усойници
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНаписах го защото руските са най-добри И крайно време ФБР да го признаят )))
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 102Това от Псаки ли го научи. Изявленията на ФБР изобщо не ги бръсна за нищо.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не питате какво дири там Бардак оБанана ОПРЕДЕЛЕНО няма роднини.+Опълченците се сдобиха с Точка-У , от укропския магазин безплатно по промоция :)
82
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !!!!!!!!Не си в час. Минава вече 3 вълна за набиране на войници. Крият се. Не искат да стават пушечно месо за идеите на фашагите. Тази медийна война се вихри в Украйна много по злостно. Самите пленени украински войници признават, че ако са загинали 100 човека, пред началството се отчитат 5. Не коментирам немската клиника, която е поръчвала органи. Затова бяха намерени стотици изкормени трупове. Но за това не се пише. Не е удобно.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФБР обяви, че руски хакери са атакували американски финансови институции. Виртуалните удари зачестили напоследък и според ФБР те са в отговор на икономическите санкции срещу Русия. При кибератаките са били откраднати поверителни данни на клиенти, а хакерите разполагали с потенциал много по-голям от този на обикновените киберпрестъпници. Разследващите признаха, че сега те могат да използват информацията за откриване на банкови сметки, получаване на кредитни карти и дори за кражба на идентичност.
80
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДойнA щеше ли да има "тарикатчета", ако не бяха руснаците на които се навеждаш?Ееееххх, българино, научи се да мислиш, вместо руснаци да мислят вместо теб.
79
3
 
18
 
! Отговори
до ръпоните преди 9 години
Те всички са руснаци но не всички са фашисти, а от 25хил 3-4хил от Русия прави 10% другите са местни.Що не мрънкате за наемниците от Полша, Грузия, Швеция, САЩ, Италия и др. на страната на Урина.При това наемници които убиват за кеф не за пари и хилядите 50хил укропи изнудени да участват насила.Чистите фашаги са също 3-4 хиляди но не се възмущавате когато обстрелват градове и села.
78
5
 
19
 
! Отговори
Аз преди 9 години
В Украйна всички са руснаци - настоящи и бивши. Половината население се смятат за такиваи те ще направят Новорусия. Въпросът е ще се появи ли Малорусия около Киев и същинска Украйна на полските *** от Лвов или ще вегетират заедно. Това са въпросите, не кой от къде бил и защо бил там.
77
4
 
14
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 91Да - заради газовата криза от украински тарикатчета фирмата в която работя загуби немалко пари, а поляците ги мразя безплатно... ей така, от душа! Затова не купувам полски плодове и зеленчуци - да си ручат ябълките!
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коломойски си е плюл на петите. Запари му под краката. Ама е дръпнал към Израел, а там го чакат с отворени обятия. Той май не знае, че в Израел веднага ще го закопчаят.
75
2
 
3
 
! Отговори
дам , дам преди 9 години
До Анонимен 90 Правилно каза - виждаш - това което ти изнася , ако ще и да е обратното на случващото се
74
1
 
21
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Фактите са си факти. САЩ наляха едни 5 млрд в укрофашистите. Правителството се смени без избори. Заканиха се да обесят всички москали- думи на Тимошенко. Избиха си Небесната Сотня сами- разговорът на естонският външен министър и АЩън. Избиха сума ти народ в Одеса и Мариупол. Олигарсите си направиха частни армии от фашизоиди. Десният сектор прави каквото си иска, иначе тръгва към Киев- разговори от миналата седмица. Свалиха пътнически самолет. И т.н. и т.н. Кое е лъжа?