Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен дето пише до още фактиА аз виждам, че би продал истината за незнам какво. Сигурно за жълти стинки. ГЕРБ може и да не влезе в парламента ако продължава такава антируска пропаганда.
72
3
 
8
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 9 години
До Stefko88Каква редовна армия бе човек Порошенко изрично каза ,ч е няма да използва наборници - нали майките им ще го разкъсат на следващия ден Бият се разни олигофренчета от ДЕСЕН СЕКТОР , наемници , все пак Ярош май призоваваше ДОКУ умаров да се присъединяват към тях също , американци и т.н.
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на вас нещо лошо направиха ли ви Полша и Украйна?
70
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До още фактиВиждам че би продал родината си за някаква Русия. Повече не искам да виждам.
69
4
 
13
 
! Отговори
само факти преди 9 години
Айде бе , толкова ли един от вас , не може да отговори на въпроса = ЗАЩО ????????? Защо при сключено споразумение бе извършен преврат Вие знаете истината , ама кат ви дават стинки да говорите глупости ....................Ама какво да ви обвинява човек , в тези трудни икономически времена - всеки заработва кой както може !!!!!!
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стефко, личи си че си 88 набор.
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Но е факт, че украинските сс дивизии са помляли половината Полша. А поляците си обичат укронацистите. Работата стана " бий ме, обичам те" ;)Другата половина германците я помляха, а поляците и тях обичат. Това как се нарича? Работата е там, че поляците винаги са имали Русия за слаба и винаги са и скачали, а после са страдали. И така в цялата им история. Ако можеха да си вземат украинските територии щяха да скачат от радост, ама Германия(разбирай Меркел) не дава.
66
14
 
7
 
! Отговори
Stefko88 преди 9 години
То , това се знае,че руснаци воюват там , ако бяха местното население , все щеха да се разберат нещо и до този ужас нямаше да се стига. Сега дрункат глупости и бърборят тъпотии по медиите, че какво било що било, а за решаване на проблема не обажда никой! Местното население напуска градовете, руснаците остават да държат фронта под маската на някакво опълчение. Щяха ли да имат шанс срещу редовна армия хора, които нямат боен опит и практика, подготовка....?
65
0
 
13
 
! Отговори
на екскурзия преди 9 години
То за това има по-малко руски туристи в България, защото повечето от тях предпочитат да отидат на екскурзия до Донецката република!
64
1
 
18
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Това очевидно е новина за доста хора. От обявяването на ДНР и ЛНР показваха интервюта с руски бивши военни. То в Новорусия няма семейство без роднини оттатък границата. А за настоящите- ако си въобръзявате, че Русия ще стои и гледа как шайка фашаги се готвят за етническо прочистване, е няма да стане. Това от алтруистична точка. А иначе няма как Русия да остави НАТО (САЩ) да си разиграва коня на границата й.
63
5
 
7
 
! Отговори
още факти преди 9 години
До Анонимен 74 Какво е *** , СОРОСОФИЛИСТИК ли ?????? Ами това е израз еквивалентен на "турчин" през турското робство , а и сега де - хора продаващи всичко свято за тях - родители , държава , вяра , култура и т.н само и само да има келепир !!!!!! Виж за пример батко си АСЕН ГЕНОВ и другите от тайфата му 1200 коментара , бъркаш - за разлика от твои колеги , на мен не ми плащат , дори не съм и комунист , а нормално мислещ човек
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neni4aНищо подобно. Това са си лично твои измислици. Така ти се иска да бъде може би. Украйна, Беларус, много поляци и много още всякакви от региона остават във войната като колаборационисти в подкрепа на Германия. Полша и Украйна имат доста общи корени, може би си бил слаб ученик по история и не знаеш нищо за Източна Европа, не си чувал за Жечпосполита, за Великото литовско княжество и т.н.По-добре замълчи, коментарите ти са глупави.
61
6
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До Анонимен (49)Споко, теб ще те оставя последен, като жест на добра воля :))))Много ми е интересно кой ви плаща на вас, червените тролчета. БСП имаха само година и малко да грабят, за да имат кой знае какви финанси да ви плащат.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами ...извади си я, но пак ще ти платят да я завреш там...
59
7
 
6
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 74"Какво е това ***? Ако е нещо с което виждаш истината, значи искам и аз да съм ***."Достатъчно е да си извадиш главата от ***, твоя или нечии друг!
58
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цъкам минуси само на отявлени ***. Иначе не съм комунист. Дори не съм русофил. Знам руски де. Ама знам и френски, английски, малко испански, 2000 думи гръцки, 5000 думи сръбски. Ако имаш много минуси значи има много хора несъгласни с теб. Ако това те притеснява, промени си гледната точка. Ако не, поемай си минусите и си трай ;)
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До само фактиСмени репертоара бе, не ти ли писна? Виждам, че до момента си изписал над 1200 коментара и постоянно повтаряш "***". Какво е това ***? Ако е нещо с което виждаш истината, значи искам и аз да съм ***.
56
3
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 64 За твое сведение и украинските сс дивизии са избивали поляци и то в по-големи количества от Катин,но за разлика от Русия която се извини за Катин,то Хохлите няма за нищо да се извинят Та поляците много,много да не се подхлъзват да подкрепят хохлите,че пак ще ядат масура
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 58-----------Точно така е!Не съм Руснак, не съм фен на Русия, не съм арабин, не съм мюсулманин!Българин съм, християнин!Харесвам Путин, защото със своята малка икономика се изправи срещу агресорите и им запуши устите! И Събра света срещу тях!Затова шапка му свалям на тоя човек. По цял ден го секирят агенции от ляво и отдясно, но той не се предава! Той е истински мъж! Не е като онея на запад, дето искали повече жени в екипа или екипа им бил съставен от гейове и лизбийки!
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБНикой не говори за някакви американски двойни стандарти, недей да търсиш под вола теле.