ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември

Ограниченията ще бъдат за властта в Донбас и Крим и руски олигарси
412
ЕС удря Русия с нови санкции от 9 септември
Снимка: Reuters

Посланиците на 28-те страни членки на Европейския съюз одобриха снощи в Брюксел нови икономически санкции срещу Русия заради посегателство срещу суверенитета на Украйна въпреки споразумението за прекратяване на огъня между украинските сили и проруските бунтовници, предаде Франс прес.

Този нов пакет от рестриктивни мерки беше одобрен на ниво Комитет на постоянните представители на страните членки в ЕС, съобщиха в писмо до държавните и правителствени глави председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу и председателят на Съвета Херман ван Ромпой.

Текстът на прнципното споразумение, постигнато след шестчасово заседание, ще бъде финализирано през уикенда и в понеделник ще бъде стартирана писмена процедура за одобрение от страните членки.

Според двамата лидери новият пакет ще увеличи ефикасността на вече приетите мерки и ще подкрепи принципа, че санкциите на ЕС имат за цел да стимулират промяна в подхода на Русия в Украйна. Пакетът включва засилени мерки, отнасящи се до достъпа до пазарите на капитали, отбранителния сектор, стоките с двойно предназначение и чувствителните технологии. Освен това са прибавени нови имена към списъка с лица, подложени на санкции - замразяване на авоари и визова забрана. Този списък включва новата власт в Донбас, правителството на Крим, както и руски олигарси и висши чиновници.

След формалното одобрение в понеделник, пакетът от мерки ще бъде публикуван в "Официалния вестник" на ЕС, позволявайки влизането му в сила - вероятно във вторник, 9 септември, заяви дипломатически източник, цитиран от ОФП.

Това е доказателство, че правителствата от ЕС са готови да направят каквото трябва, за да покажат на Русия последиците от нейните действия, заяви друг европейски дипломат пред Франс прес.

ИТАР-ТАСС съобщи по-рано, цитирайки собствен източник в Брюксел, че ЕС може да внесе в черния списък още 20 физически лица. Не се налага да се свиква нова министерска среща за въвегждането на новите мерки, достатъчно ще бъде решението да утвърдят посланиците в Брюкесл чрез писмена процедура на основание получените от националните столици инструкции.

Разширените санкции може да включат "Газпромбанк" и "Газпром Нефт", допълва агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците не са християни, най-малкото православни християни! Руснаците са сатанинска секта на исляма.
248
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СМЕШНИТЕ ЕС И USA 329Момченце хилаво, ако санкциите са смешни и измислени, защо руснаците подскачат като попарени?!Да изгубиш 500 милиарда долара не е лесна работа!А знаеш ли какво прави гладен и беден мужик?!Прави революция!
247
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе щом Русия така пищи, значи санкциите не са без значение.
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
lakatusesti komiciparvo razresiha na humanitarnite kamioni da zakarat papoto v raionite na opal4encitei vtoro: sa 4e im praat sankcii kogato ima papo???tia ora ne se li nau4ia 4e ranata prai borbata
245
9
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО АТАКА МОЖЕ ДА НАЛОЖИ САНКЦИИ НА ЕС И *** ОТ САЩ КОИТО ИСКАТ ДА ПОРОБЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДА ГО ИЗПРАТЯТ ДА РАБОТИ В МИНИТЕ НА САТУРН ПРИ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ИЛЮМИНАТИ! ТОВА Е ИСТИНАТА!
244
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 335Същото е положението във всички бивши съветски републики пълна скръб... от където е минал руски ботуш трева не никне повече.
243
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 332Щом тези илюзии те правят щастлив лошо няма :)
242
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА ЕВРОГЕЙЦИТЕ ГО правят от ЗЛОБА и ЯД.
241
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пора Газпрому ввести санкции,чтоб всю зиму скакали . А за яденето не бери грижа, тая година прелетните гъски са подранили с месец - фашагите ги чака "всю зиму скакали ." :)
240
8
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
ЕВРЕИТЕ МАСОНИ ОТ САТУРН КОНТРОЛИРАТ ИЛЮМИНАТИТЕ *** В САЩ И ЕС! ТЕ ИМ ИЗПРАТИХА ВИРУСА ЕБОЛА ДА УБИВА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ! ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!
239
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 327Не се радвай толкова никога няма да им спрат газа понеже ще умрат от глад в колхоза те друга икономика нямат.
238
6
 
21
 
! Отговори
СМЕШНИТЕ ЕС И USA преди 9 години
Тия пък станаха просто "СМЕШНИ" с тези Измислени санкции,Немогат нищо да направят друго на Моща на Русия и само се *** с разни санкции,все едно плашат буря с чадър.Просто станахте Банални,ЕС подлизурковци на USA.Вече и малките деца разбраха,че ЕС е *** и СЛУГА на USA<което просто ще доведе до неговият разпад,в мн кратък период,Време е БГ да се ориентира към РУСИЯ и друг "блок",докато не е късно,
237
4
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
САМО АТАКА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА РУСИЯ ДА СПРЕ ИЛЮМИНАТИТЕ *** ОТ САЩ И ЕС И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ ПЛАНЕТАТА САТУРН!
236
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пора Газпрому ввести санкции,чтоб всю зиму скакали .:)
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ха-ха-хаДобре, че мечтите са безплатни иначе нямам идея как щеше да се оправяш
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това го мернах някъде готино е: Пора Газпрому ввести санкции,чтоб всю зиму скакали .
233
4
 
23
 
! Отговори
морски преди 9 години
Цирк Европейски съюз в дейстеие.Слава на Русия!
232
0
 
2
 
! Отговори
Лайнояд преди 9 години
Ъх ъх.... стана ми тежко, май преядох ...
231
4
 
26
 
! Отговори
адската машина преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
230
13
 
5
 
! Отговори
Neutral преди 9 години
Rusia zapali voinata i Rusia triabva da e spre.Otmina vremeto na Imprijata i SSSR.Vsiaka strana sama shte reshava s koi i na kade.