Путин и Порошенко са обсъдили по телефона украинската криза

Двамата са подчертали нуждата от мониторинг върху прекратяването на огъня
Обновена: 8 сеп 2014 22:30 | 8 сеп 2014 22:08, Анисия Иванова
10
Путин и Порошенко са обсъдили по телефона украинската криза
Снимка БТА

Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с украинския държавен глава Петро Порошенко за мирното уреждане на кризата в Източна Украйна, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки съобщение на Кремъл.

Двамата са продължили обсъждането на стъпките, допринасящи за мирно уреждане на ситуацията, се казва в съобщението, без да се дават подробности. Подчертава се само, че "диалогът ще бъде  продължен".
Говорител на Порошенко уточни пред Франс прес, че украинският президент е разговарял с руския си колега по време на краткото си посещение днес в пристанищния град Мариупол.

Двамата ще продължат усилията си за координиране на действията за поддържане на примирието между украинските части и сепаратистите в Източна Украйна, се казва в съобщение на президентството в Киев.

Путин и Порошенко са подчертали значението на "осъществяването на ефективен мониторинг на режима за прекратяване на огъня от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа", цитира ИТАР-ТАСС съобщението на украинското президентство.

В петък в Минск на заседание на контактната група за кризата в Украйна бе съгласуван план за мирно уреждане и бе договорено спиране на огъня.

Във връзка с тази промяна в ситуацията в Брюксел тази вечер се събраха посланиците на страните от Европейския съюз, за да обсъдят отново прилагането на санкциите, за които се договориха в петък. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
ххх преди 9 години
"какво ще стане , ако необозначени бомбардировачи и щурмови изтребители прелетят над "неруските" колони"Еми много просто - ще започнат да ги свалят "необозначени" ПВО ракети и изтребители.
6
5
 
4
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Чудя се, след като Русия няма нищо общо с кризата и след като в Украйна няма официално руски войски,бронетехника и т.н.,какво ще стане , ако необозначени бомбардировачи и щурмови изтребители прелетят над "неруските" колони и поопукат малко "неруска" техника. Няма проблем нали? Просто някакви необозначени самолети стреляли по необозначена военна техника...
5
2
 
5
 
! Отговори
ЛЙБЕН преди 9 години
До СТРАНДЖАТА: А , АМЕРИКАНСКАТА КРИЗА НАРЕЧЕНА МЕЖДУНАРОДНО УБИЙСТВО НА ХОРА , КОГА ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА ? СИГУРНО *** ЧАКАТ ДА ИМ СЕ ХВЪРЛЯТ БОМБИ ,КАТО НАД ЯПОНИЯ !
4
4
 
15
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До СТРАНДЖАТА Чакай,украинската едвам сега започва Междудругото в Киев са закрили около 100 ресторанта,щото посетителите не можели да си позволят елементарна салата Демек това е най-богатия украински град,как ли ще е в Житомир,Лвов дето са най-бедни?
3
2
 
8
 
! Отговори
Гестапо преди 9 години
Айн цвай - Айн цвай ... идва Меркел
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каке възможно без наще фанатици и от двете крила
1
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
А руската криза кога ще обсъждат...