Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб

Москва: Руски военни самолети не са се приближавали до "Торонто"
Обновена: 9 сеп 2014 09:03 | 9 сеп 2014 07:57,
514
Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб
Снимка: Reuters

Руски изтребители са кръжали около канадски военен кораб, участващ в учение на НАТО в Черно море, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Канадският министър на националната отбрана Робърт (Роб) Никълсън съобщи, че единият от самолетите дори е прелетял над фрегатата "Торонто" край южното крайбрежие на Украйна. Руските изтребители не са създали никаква заплаха за фрегатата, призна той, но определи техните действия като "ненужно провокативни" и пораждащи риск от още по-голямо увеличаване на напрежението в региона в момент, когато крехкото прекратяване на огъня в Източна Украйна между армията и проруските бунтовници едва
започва да се затвърждава.

Канада и нейните съюзници участват в мерки за успокояване наУкрайна като "пряк резултат от от военната агресия и нахлуване в (страната) от режима на Путин", подчерта Никълсън.Международното учение "Сий бриз 2014" започна вчера и завършва утре.

Канадският министър на външните работи Джон Беърд предупреди, че страната му може да наложи още санкции на Русия, за да убеди президента Владимир Путин да промени своята позиция не само за Източна Украйна, но и за Крим.

Това стана на фона на съобщенията, че Европейският съюз и Съединените щати са подготвили нови наказателни мерки срещу Руската федерация. ЕС и САЩ обаче ще изкачат няколко с прилагането на санкциите, за да дадат шанс на примирието в Украйна.

Руски военни самолети не са се приближавали до канадския военен кораб "Торонто", участващ във военни учения на НАТО в Черно море, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира говорителя на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Самолетите Су-24 и Ан-26 на руските военновъздушни сили действително са прелетели над Черно море. Този полет е бил планиран и маршрутът му е бил над района, в който се е намирал канадският кораб. Двете машини обаче не са се доближавали до плавателния съд, увери Конашенков.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То със същата успеваемост може да се напише, че канадският боен кораб е доплавал под руските изтребители в Черно море. Кой се държи заплашително сега?
354
32
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия винаги е била империалистическа държава с завоевателна политика! Дори и освобождаването на България е плод на тази завоевателна политика при която Русия обяви война на Турция за да завладее Проливите, но за да не бие на очи измисли Освободителната война за да има предтекст да нападне Турция! От това България спечели, като се освободи от ***, но беше заробена от водкаджийте, които дори и сега продължават да редят правителството и министрите чрез силното си проруско лоби на комунистите
353
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЗИ ВОЕННОЛЮБЦИ-САЩ КАНАДЦИ КАКВА РАКЕТА ТЪРСЯТ В ЧЕРНО МОРЕ ???? омръзнаха ни тия лъжци световни....
352
8
 
51
 
! Отговори
артилерист преди 9 години
НАЛЬОТА СА ПРАВИ С ЦЕЛ ФОТОГРАФИРАНЕ ОТ РАЗЛИЧНИ РАКУРСИ И СЕ ВЛАГА В СИСТЕМАТА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ СВОЙ-ЧУЖД И КОМПЮТЬРЧЕТО ПРИ СЬВПАДЕНИЕ ИЗСТРЕЛВА АВТОМАТИЧНО РАКЕТИ ПО КАНАДЦИТЕ. ТОВА Е ПО ВЬПРОСА НА АСУ НА РАКЕТНИ ВОЙСКИ. ПРОСТО ТОЯ КОРАБ СТАВА АВТОМАТИЧНА МИШЕНА ПО ЦЯЛ СВЯТ. ЧЕСТИТО. ТУК НАШЕСТВЕНИЦИ НЯМАТ РАБОТА ОСОБЕНО ОТ АМЕРИКА ФАЩ И АТЛАНТИКА
351
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се,как нашите русофоби досега не са обявили,че от Наполеон насам та до Хитлер всички ходят в Русия с мирни мисии,пък лошите руснаци ги погват,та до Париж и Берлин...;как не благодарят на уса-то за мирните бомби над София, за 2-те мирни бомби над Япония за "мирния" *** във Виетнам,да не споменавам за "успешните"революции из арабските земи,пък благодетелите и пари дават-5милиарда-за "мирна и най-вече послушна ,Украйна!Не са се сетили,че мисленето е трудна работа,а викането-лесна!
350
8
 
51
 
! Отговори
"Смотаняци" преди 9 години
Спокойно Щерев,спокойно.Пиини си хапчетата и дишай дълбоко.Много филми си гледал,но действителността е друга.Спомни си сваленият Стелт от сърбите и как с хирургическа точност отцелиха къща в кв.Горна баня .Нищо не става от твойте идоли.Много са зле.Те се трепят взаимно при "приятелски огън".И понеже нищо не става от хомосексуалисти,те разчитат на "братските"армии да им свършат мръсната работа.Мир на смутената ти душа.
349
9
 
53
 
! Отговори
смехорани преди 9 години
И сега остава да прелети някой СУ-24 и на канадците да им излезе цялата техника извън строя,както стана с американския ескадрен миненосец "Доналд Кук"със супер модерната си противоракетна система "Иджис" на борда си и смелите канадчета да си подадът рапортите,както направиха тогава техните америкаски бойни другари.
348
39
 
35
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Какво правят руски самолети в територия на НАТО-Черно море.Да ги бяха свалили както руснаците свалят пътнически самолети.РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ.ФАШИСТИ ОТ КРЕМЪЛ.
347
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новината може да бъде поднесена и по друг начин: канадски военен кораб навлезе в Черно море и мина под два руски изтребителя.
346
8
 
47
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименКАК АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ ЕЦБ В ЛОША БАНКА ПРИНУЖДАВАЙКИ Я ДА НАМАЛЯВА ЛИХВЕНИТЕ ПРОЦЕНТИ И ДА КУПУВА ЦЕННИ КНИЖА..ГЕРМАНИЯ КРИТИКУВА ТОЗИ КУРС НО Е БЕЗСИЛНА ПРЕД АМЕРИКАНСКАТА АГРЕСИВНОСТ..САЩ ИСКА ЕВРОПА ДНЕС ДА ПЛАТИ ВИСОКА ЦЕНА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЩАТСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА И ИКОНОМИКА...
345
8
 
41
 
! Отговори
До демократ преди 9 години
Човече, отде тази страст да пишеш? То първо се чете много, учи се, осмисля се и чак тогава се пише, разбира се, ако има мисъл. А ти, горкият, не знаеш, че Русия е черноморска държава! Че се пише БосФор, а не БосВор! За Конвенцията от Монтрьо откъде да знаеш. Орхан Памук (Нобелов лауреат) описва в "Истанбул" тътена от преминаването на руски боен кораб през БосФора.Едно време, Истанбул -столица на велика империя, ама руската флота си минава и върши много бели - Чесме,Корфу,Архипелажките експедиции
344
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на канадските моряци им е свършила тоалетната хартия
343
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 421Добре, че мечтите за безплатни иначе не ви знам какво щяхте да правите
342
11
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чий на майната си го дирят канадците в чужди морета да умиротворяват?Хем са дошли почти до границите на страната хем пък се и сърдят.Да бъдат благодарни,че не са постъпили с тях като агресори.
341
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
412Един ден ти ще ги ядеш, даже няма и да са врели, а съвсем пресни.Наздраве!
340
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
417Пубертетнико, полюция ли получи?*** се похвали в някой детски сайт!
339
35
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един канадски кораб и на русофилистичната *** им завряха ла*ната :)))))
338
9
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към 407Какво е отношението към агресията срещу българите?Руснаците ли поискаха в Украйна всичко на изкуствен език украински, според първите демократични схващатия на правителство от сциентолог, дошло на власт с познат "демократичен " метеж!?Би ли допуснал съседът ти да ти запуши изхода на апартамента, където да си сложи картечница срещу теб и да влиза, когато си поиска у вас и да си взема от фризера ти това, което имаш?Русия се отбранява от агресия!Каквото повикало, такова се обадило!
337
34
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилистичен рев :) бати кефа :)
336
14
 
67
 
! Отговори
Край преди 9 години
Канадците чии го дирите тука. Ще ни пазите ли - ще ни освобождавате ли. Айде по една хускварна и обратно в гората.