„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва

Контрапротести имаше и пред посолството на САЩ в Русия
Обновена: 22 сеп 2014 07:51 | 21 сеп 2014 20:01,
974
„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва
Снимка: Reuters

Хиляди хора се включиха в шествие в Москва в подкрепа на мира в Украйна и срещу приписваната на Кремъл роля  във войната в източната част на страната. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на полицията в протеста са участвали около 5 000 души. Според репортер на Асошиейтед прес демонстрантите са били около 20 000 души, пише още БТА.

Още по темата
Протестиращите, сред които имаше и известни лица от опозицията, носеха руски и украински знамена. Те преминаха по улиците на столицата, скандирайки: "Не на войната в Украйна", "Стига лъжи от Путин"и "Хунтата е в Кремъл, не в Киев". Последното е реакция на твърдението на Русия, че предишният президент на Украйна, проруски настроеният Виктор Янукович, е бил свален с преврат.

Сред участниците в демонстрацията бяха бившият руски премиер Михаил Касянов, опозиционният лидер Борис Немцов, бившият депутат Генадий Гудков и екоактивистката Евгения Чирикова, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това бе първата масова антивоенна демонстрация в Русия от началото на конфликта между проруските сепаратисти и украинската армия в Източна Украйна преди пет месеца, отбелязва пък Франс прес.

Демонстрации в подкрепа на мира в Украйна имаше и в други руски градове, но с по-малобройно участие, предаде ИТАР-ТАСС. В Екатеринбург шествието им бе посрещнато от някои местни жители с лозунги "Фашизмът няма да премине". Контрадемонстрантите се държали шумно, но без да нарушават закона.

Демонстрации, но малобройни, имаше и пред посолството на САЩ в Москва. Руската полиция прекрати неразрешен протест пред американската мисия, предаде ИТАР-ТАСС. Пред посолството протестираха около 30 души, носещи табели с надписи: "Обама, долу ръцете от братска Украйна", "САЩ - световен агресор" и "Порошенко работи под диктовката на американските власти".

Московската полиция съобщи, че униформените са призовали участниците да се разотидат, тъй като акцията им  не е била съгласувана с органите на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Още по темата: МоскваУкрайнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
0
 
8
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 671 преди 9 години
Ти откъде знаеш, че това е шайка? Не прочете ли,че там живеят руснаци? Бил съм в Донбас и го знам. А Украйна е измислена държава без нация! Такава никога не е имало, точно като Македония! САЩ се възползват от това и направиха преврат. Колкото до "шайката престъпници" - няма по престъпна група от западните олигарси! Под прикритието на думи като "свобода" и "демокрация" те искат целия свят да е от техни роби! Да, обаче в лицето на Путин си намериха майстора. До 5 години светът ще е друг!!!
451
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютни шарани са. Станишев сто пъти ги лъга че няма да ходи в Брюксел и те му вярваха като шарани. просто е безмислено да се говори с толкова наивни хора
450
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гея и моника ще им се плезят и от имението в Швейцария което си купиха.
449
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя сорос май яко ви е изклатил отзад. много сте се влюбили в него и все него споменавате. знаете ли например че специализацията на Станишев в Лондон е по линия на фондация на сорос. това всеки може да провери. между другото , станишката и моника са на круиз с часна яхта в средиземномоарието и после ще ви се лезят от Брюксел защото сте шарани
448
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейСега незнам как е в Масква, ама ще трябва да те разочарова, в Европа никой не мие чинии ръчно, а още повече по местата които си написал :)
447
0
 
0
 
! Отговори
676 преди 9 години
вероятно ти ставаш само за мияч на чинии
446
0
 
7
 
! Отговори
Маймунио преди 9 години
Нали знаете как тези протести се случват -Сороските НПО-та намират 1000 активиста на които плащат по 1000-2000 долара на месец и те вдигат шум по медииите, организират писания по фейсбуци и т.н.. Към тях за каузата се закачат 10000 папагала дето им свършват работата.Това се нарича управление на тълпата.
445
4
 
2
 
! Отговори
до 674 преди 9 години
войните на сащ в Афганистан и ирак също са грешка.трябва да бъдем обективни. русия направни фатална грешка с агресията си срещу братска съседна славянска украйна
444
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин пилее ресурсите на русия както КПСС навремето пилееше ресурсите на СССР. резултата ще е същия. путин е човек от миналото със старчески склерозирал мозък
443
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 673За това ли войни щатите през 3-4 години нови почват ?
442
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
когато властта на диктатор се разклати,той обикновено прави войни. така беше с чеченската война,с грузинската и сега с украйнската.
441
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименза да има Люксембург трябва да има и роби като България и Руанда
440
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛМоже и да е така, но конфликта не е между руснаци и украинци, а между нормални хора и шайка разбойници и терористи финансиани от Москва, самопровзгласили се "лидери" на самопровъзгласени от тях "народни" републики
439
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия няма шанс, САЩ я заграждат отвън, ЦРУ ще я разруши отвътре с платени демонстрации, ако бях на Путин щях да продам Русия (ресурсите) на САЩ и да замина за Швейцария
438
1
 
9
 
! Отговори
До "демократите преди 9 години
Каквито и лъжи да пишете по разните сайтове, колкото и да изкривявате и изопачавате фактите,истината започва да излиза наяве.НЕ СТЕ НИКАКВИ ДЕМОКРАТИ!Това е пълна заблуда, дъвка за *** робски душици, модерно средство за нов колониализъм и пълно отрицание на собственния суверинитет.Ако сега ви види наш Цар Симеон, Цар Иван Асен втори, всички "предатели" на българския суверинитет да ви е хвърлил на лъвовете. Продажници! За жълти стотинки са способни да продадат и майка си.Слепци и мизерници!
437
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с окупация на земи и войни не се постига гордост и добър живот. това е политика от 18-19-ти век. предпочитам да съм гражданин на малка и слаба военно държава като люксембург от колкото на милитаризирана и военно силна като русия
436
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НПО-тата пак се получили заповеди от ЦРУ и банкови преводи от Сорос и подобни.
435
2
 
9
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
СНОЩИ ГО ПИСАХ, НО ЩЕ ГО ПОВТОРЯ- Най-страшното нещо на този свят е незнанието! Във форума поне 2/3 от хората нямат представа за реалностите в Русия и Украйна. Нямат представа, че в Донецк и Луганск /Ворошиловград/ и Мариупол/Жданов/ живеят руснаци, а самата Украйна е нещо като Македония. Същите хора са с промити мозъци от ТВ пропаганда на "западни ценности" - ***, лакомия, безбожие, клептомания, мързел, мода, футбол, наркомания и т.н. За щастие, в Русия такива са малко. Затова ще победи.
434
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдейки по коментарите под статията, водимо товарищите от инфомрационния отдел на руското посолство са пекарали една тежка и мъчителна нощ, след като са прочели новината
433
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
690, Сорос по-рано ще облече дървения костюм.