„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва

Контрапротести имаше и пред посолството на САЩ в Русия
Обновена: 22 сеп 2014 07:51 | 21 сеп 2014 20:01,
974
„Не на войната! Стига лъжи от Путин”, викаха хиляди в Москва
Снимка: Reuters

Хиляди хора се включиха в шествие в Москва в подкрепа на мира в Украйна и срещу приписваната на Кремъл роля  във войната в източната част на страната. Това предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По данни на полицията в протеста са участвали около 5 000 души. Според репортер на Асошиейтед прес демонстрантите са били около 20 000 души, пише още БТА.

Още по темата
Протестиращите, сред които имаше и известни лица от опозицията, носеха руски и украински знамена. Те преминаха по улиците на столицата, скандирайки: "Не на войната в Украйна", "Стига лъжи от Путин"и "Хунтата е в Кремъл, не в Киев". Последното е реакция на твърдението на Русия, че предишният президент на Украйна, проруски настроеният Виктор Янукович, е бил свален с преврат.

Сред участниците в демонстрацията бяха бившият руски премиер Михаил Касянов, опозиционният лидер Борис Немцов, бившият депутат Генадий Гудков и екоактивистката Евгения Чирикова, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това бе първата масова антивоенна демонстрация в Русия от началото на конфликта между проруските сепаратисти и украинската армия в Източна Украйна преди пет месеца, отбелязва пък Франс прес.

Демонстрации в подкрепа на мира в Украйна имаше и в други руски градове, но с по-малобройно участие, предаде ИТАР-ТАСС. В Екатеринбург шествието им бе посрещнато от някои местни жители с лозунги "Фашизмът няма да премине". Контрадемонстрантите се държали шумно, но без да нарушават закона.

Демонстрации, но малобройни, имаше и пред посолството на САЩ в Москва. Руската полиция прекрати неразрешен протест пред американската мисия, предаде ИТАР-ТАСС. Пред посолството протестираха около 30 души, носещи табели с надписи: "Обама, долу ръцете от братска Украйна", "САЩ - световен агресор" и "Порошенко работи под диктовката на американските власти".

Московската полиция съобщи, че униформените са призовали участниците да се разотидат, тъй като акцията им  не е била съгласувана с органите на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


974
Още по темата: москваУкрайнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
3
 
0
 
! Отговори
704 преди 9 години
между сащ и Европа икономическата интеграция е по голяма от политическата, противопоставяне няма,има нормални търговски отношения със спадове и прираст. това което си мечтаят *** да видят разделени Европа от сащ и канада е сън който никога няма да стане
471
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
697Аз от преди 30 години когато даписите бяха произведето в Тайлад - сега заменено с произведено в Китай или Турция , мардкировка произведено в щатите и на презервативи несъм виждал . Значи си ги пазят само за тях си ?
470
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** настъпа мотиката.
469
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 697В грешка си - те са най-големия производител и трябва някъде да се продаде .За това е простотията с Европа и договора за търговия - не еропейски стоки да отидат в сащ а техните да се продадат тук . А Тесла ще правят - с продажба на акции и 3 милиарда държавна помощ ( но моделите им са висок клас и няма планове за срдеден и нисък ).
468
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путин направи от украинците врагове за 100 години напред. това е фатална грешка
467
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато уникалния Де Гол навремето поиска от САЩ да получи златното обезпечение на долара и му казаха, че няма такова, Франция излезе от НАТО и му спретнаха студентски вълнения. Свалиха най добрия си национално отговорен политик. Човекът, който говореше , че е важно не само количеството, но и качеството на нацията. Сега Франция е бледа сянка на велика държава. От тогава, до ден днешен се използва формулата за платените "демонстрации". Поне тук го видяхме с очите си.
466
1
 
1
 
! Отговори
698 преди 9 години
момче съм ама съм на 55 години. имам и роднини в скопие. били каквито били. българи никога няма да станат. за това ти се подписвам
465
3
 
1
 
! Отговори
до 695 преди 9 години
Маниакални фантасмагории не ми се четат. 688 вместо да говори за яхтите на другите да се хване на работа, да не седи пред компютъра, а да работи. Но е некадърен, завистлив и мързелив. Съдбата му е да остане изолиран и ненужен никому. Защото мърморещите като него са ненужни никому.
464
3
 
0
 
! Отговори
696 преди 9 години
и какво и е на корея в сравнение със северна корея. може би щото не пасат трева и не измират от глад а са със стандарт по висок от Холандия и белгия
463
0
 
1
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до 686 преди 9 години
Момче, бил съм в Скопие. И там има много хора, които осъзнават истината, обаче страхът още е силен. Ако имахме политици поне като гръцките, досега Македония да е станала българска. Обаче нашите са п.тки непоръбени и за 20 000 долара и майка си ще продадат. Затова е такава ситуацията. Но трябват само няколко години подходяща политика и пропаганда и половината ще забравят, е са македонци.....а другата половина ще си останат шиптъри :)
462
4
 
1
 
! Отговори
692 преди 9 години
нямало индустрия,ти *** ли си. знаеш ли че сащ са най големия износител на храни в света или че това е най високопродуктивната и технологична икономика. само инвестицията на панасоник и тесла моторс в невада е за 5 милиарда долара,мегафабриката ще произвежда батерии за електромобили и до 7-8 години авто парка ще почне да се сменя първо в сащ и Япония после и в европа
461
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 689 ... и да допълним Виетна, Кореа,Судан ... за последните 70 години 35 ,,демократизирания" ?
460
4
 
1
 
! Отговори
688 преди 9 години
не само станишевци са по яхтите, синовете и дъщерите на кремълската юдейска банда са по монако Карибите сейшелите , а синовете на обикновените руски семейства ги пращат да убиват и да бъдат убивани в украйна. Станишев по майчина и бащина линия е юдей и е единствения бг политик с лична снимка със сорос
459
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛАми шайка си е, да не би Пушилин или Стрелков да са избрани ??? после Пушилин дори не е руснак, а обикновен евейски тарикат, който реши да си направи дъжава, а по отношение на това дали украинците са измислена нация, да измислена са, измислена са от руснаците за да се противодейства на Полша, както и днес пак руснаците измислят Новорусия за да противодействат на Украйна, и вероятно след 20-ина години в измислената Новорусия ще се пръкне някой Новоруски десен сектор:)
458
0
 
8
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 9 години
СПОРЕД НЕЗАВИСИМИ АНАЛИЗАТОРИорганизирането на това "мероприятие" е струвало на Държавният Департамент на САЩ, над 90 милиона долара и е било изключително трудно.Причината е, че болшинството от участниците в него са украински гастарбайтери, които в Русия са над 3 милиона, и те са отказвали категорично да участват в каквито и било антируски мероприятия. Малкото, които са се съгласявали са искали големи хонорари, а също и гаранции, че ще получат американски визи безотказно, при поискване.
457
1
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
...В САЩ и ЕС вече няма нищо - няма индустрия, няма бели хора, няма ценности....няма и бъдеще! Там се гради "икономика на щастието", известна още като "индустрия на удоволствията и застраховките"! Една Германия още се държи, но и там заводите "бавно и полека" стават собственост на китайски фирми. До 5 години фалшивите долар и евро няма да струват нищо, защото зад тях не стои нищо! Дотам се докараха "великите" западняци, че и нас съсипаха. Време е да прогледнем и да напуснем навреме ЕС и НАТО!
456
0
 
0
 
! Отговори
689 преди 9 години
или да продължим с пролетарската интернационална помощ за Унгария чехия балтийските държави финландия
455
1
 
0
 
! Отговори
686 преди 9 години
що не идеш в скопие да кажеш че са измислени ,да ти префасонират физиономийката
454
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 677То хубаво се връщаш до Ирак , но тогава давай по ред - Ирак , Югославия, Панама , Авганистан,Либия , Египет , Сърия, Украйна . Нещо много се събраха ,,ненамесите" и ,,демократизацийте".
453
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
снимките на Станишев и моника на яхтата по Средиземноморието са по вестниците. един ден на наета такава яхта струва 3000 евро. явно е сорос на кого плаща.