Кавалерът Путин смути цензурата в Китай

Руският президент наметна първата дама Лиюан с одеяло
11 ное 2014 15:40,
108
Кавалерът Путин смути цензурата в Китай
Снимка: Reuters

Кавалерски жест на руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на АТИС в Пекин предизвика широк отзвук в социалните медии и причини грижи на китайските цензори, съобщи ДПА.

Докато световните лидери очакваха шоу с фойерверки в понеделник вечерта на температури съвсем малко над нулата, Путин предложи одеяло на първата дама на Китай Пън Лиюан, която седеше до него.

Държавните медии излъчиха на живо кадри от събитието, показващи как Пън Лиюан приема топлото покривало от съседа си руснак и секунди по-късно го предава на помощник, след което облича собственото си сако.

Ползватели на китайската социална мрежа Вейбо веднага се захванаха с жеста на току-що разведения Путин, посочва ДПА. "Руският джентълмен", похвали един блогър Путин. "Путин флиртува с първата дама!", възкликна друг.

Часове по-късно обаче се намесиха китайските цензори. Всички постинги, свързани със случая, бяха премахнати от мрежата, а видеосюжетът за случая бе изрязан от новинарските емисии.

Пън Лиюан - бивша певица и актриса, е възприела много по-отворен медиен стил от предишните първи дами на Китай. Нейните прояви се следят обстойно от медиите и обществото.

Путин не за първи път проявява кавалерски жест към високопоставени дами, посочва ДПА. Той влезе в новините на срещата на Г-20 миналата година в Санкт Петербург, когато наметна германската канцлерка Ангела Меркел на вечерен концерт на открито.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълно нормално поведение за порядъчен човек със славянска кръв. За разлика от змийската студенина на англосаксоните.
78
0
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Браво на Путин, пак им го е сложил отзад на еврогейовете :))))))
77
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"християнското си отношение" - да обаче Китай не е християнскка държава, да се съобразява!
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че не е прието да докосваш непознати не идва от комунизма или от запада - идва от кодекса на конфуцианството. Счита се за нарушение на личното пространство. Изтокът и западът са напълно различни и е добре да си запознат с тези неща за да не се получават неловки ситуации.
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 89 - Ti ne si dobre , trugnal si da mi citirash gruckata presa .
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da jivee pytin ,i da vi se prasnat sarcata ....
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на *** от Европа 68"Даже гърците признават този жест на Путин като знак на уважение. Нещо повече, гръцката преса пише, че още от древността, уникалните култури в защита на правата на жените са гръцката и китайската, че със своя жест Путин доказва своята стойност и християнското си отношение, че и до днес жестове на "рицарство"се оценяват високо от китайският народ."Да се види още веднъж.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До емигрантКакто поета е писал:"Ти целият скован от злоба си"
71
22
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
Ха,ха,ха! "Да живее Путин " и др. подобни лозунги на болшевиките. Ще се провалите отново , другари. Ще се провалите!
70
10
 
1
 
! Отговори
Соф преди 9 години
До Анонименама как само ги роиш тия глупости :)))) Ти питай рашъните вече с кво се топлят, че има райони цели седмици без каквито и да горива а опашките са както едно време
69
0
 
27
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Барак Обама навсякъде ,освен в Африка, ходи сам самичек, защото го е срам човека да покаже пред хората оня неговия *** каньдил.Я вижте какво показват китайците и, най важното, до кого са е лепнали,тъче и одеяло арадъта.
68
10
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 9 години
Колко глупости си написал само в няколко реда, направо се изненадвам от човешката простотия.
67
28
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Не му го прихващайте на Путин.Рака вече му е засегнал мозъка.
66
11
 
2
 
! Отговори
Joro преди 9 години
e koi e masen sega.vijte mu maznata usmivka...misleiki si dano kitaicite se naviqt da gi zarejdame s gas,che za drugo ne ni biva.poluchi se nelovko podmazvanerusnak i djentulmen sa 2 vzimnoizkliuchvashti se
65
20
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До До 74Комунистическата идеология е идеална за домашни животни /прасета, овце ***/... - но за хора не става...
64
17
 
5
 
! Отговори
До 75 преди 9 години
Китай без САЩ и Европа...но, вярвайте си путинистчета...А за Путин и вашата фикс идея за велика РУсия...ще поживеем още малко и ще видим, до къде ще ги доведе този техен месия- джуджето.
63
17
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 9 години
Вие комунистите сте непоправими...освен да мразите, друго не знаете. Да мразите инакомислещите.Да си вижеете в една кочинка, която сами сте си създали и да се радвате, че сте създали равенство между прасетата в ***. А когато някое от прасетата пожелае да излезе от нея...да не му позволявате...защото...навън било лошо...и той трябвало да си стои там. Навън трябвало сам да си вадиш прехраната, а в *** ти дават всеки ден помия...и трябва да си доволен. Това сте вие, ***.
62
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така като чета коментарите излиза че путин има повече фенове от плевната, май няма да му е трудно да ни анексира ако реши
61
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живеят Путин и Русия, да живее и Китай. Тези двете страни са бъдещето на планетата. Всичко останало е *** и бъдеща работническо-киборгизирана каста.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
@70-БКП,КАК да го измиете бе демократчета ,като продължавате да ****е още по-редки лай*а