Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг

САЩ проверяват автентичността на записа
Обновена: 16 ное 2014 14:39 | 16 ное 2014 14:27,
78
Белият дом ужасен от бруталното убийство на Касиг
Снимка: БТА

Белият дом заяви, че американското разузнаване работи, за да определи автентичността на видеозаписа, разпространен онлайн днес, в който организацията "Ислямска държава" /ИД/ пое отговорност за обезглавяването на американския хуманитарен работник Питър Касиг.

Още по темата
Говорителката на Съвета за национална сигурност при президента на САЩ Бернадет Мийхан заяви, че в случай че видеозаписът е автентичен, то Белият дом "е ужасен от бруталното убийство на невинен американец". Тя добави, че Белият дом изразява дълбоки съболезнования на семейството и приятелите на Касиг.

Записът се появи броени минути след като президентът Барак Обама отпътува от Австралия за САЩ.

Междувременно и френският премиер Манюел Валс заклейми новия варварски акт на организацията "Ислямска държава“. В комюнике френският премиер заяви, че "осъжда най-категорично новия варварски акт". "Той само засилва решимостта на Франция да действа срещу Джаеш /ИД/ в Ирак и Сирия", добави Валс, цитиран от Франс прес.

Семейството на американския хуманитарен работник Питър Касиг призова медиите да се въздържат да използват видеозаписа, разпространен от екстремистката организация "Ислямска държава" с предполагаемата му екзекуция, предаде ДПА.

Семейството разпространи изявление, в което моли медиите да не правят услуга на похитителите и да се въздържат да публикуват или излъчват фотографии или видеокадри, разпространени от похитителите.

Предпочитаме нашият син да бъде споменаван и запомнен с важната работа, която вършеше, и с любовта, която споделяше с приятелите и семейството си, а не с начина, който похитителите му ще използват, за да манипулират американците и да пропагандират каузата си, се казва в изявлението.

Семейството добави, че чака официално потвърждение за автентичността на записа.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: САЩПитър Касиг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Интрсно,миналата година във Вашигтон бяха във възторг от ИДИЛ,даже ги подпомагаха,а сега са ужасени!Що така бе,господа демократи?!Много бързо си мените ценостите,ха-ха!
59
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sallaadinЛюпи семки пред блока, и не се занимавай с американците. Дри*ък!
58
0
 
14
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Ало Белия дом, у нас имаме много хубави поговорки, ето ти следната: Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи!
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V RUSIA GLADAT PO NOVA GODINA SHTE BADE PO-GOLIAM OT TOZI,KOITO E BIL V LENINGRAD.SANKZIITE OKAZVAT DEMORALIZIRASHTO VLIANIE V RUSIA,TAM NARODA NIAMA KAKVO DA IADE,SEGA VSICKO SE KONFISKUVA I ZAMINAVA V DONEZK.V RUSIA IMA TAKAV GLAD,KAKAVTONE E LMALO I V DREVNIAT EGIPET.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо не се ужасят от своите действия и стотиците хиляди невинни жертви в Афганистан,Ирак,Виетнам и т.н,защо първо създават,обучават и финансират терористи,а после им обявяват война !?Защо !?
55
2
 
25
 
! Отговори
222 преди 9 години
до 64Човече, що за промит мозък имаш, виж какви къщи подариха на пострадалите от бедствия, виж ср. раб. заплата в Русия и пенсиите. Ние ще ги гоним с години. А промитите мозъци си плещят комунисти, Путин и т.н. А на Путин вече се възхищават и западняците. Де да имахме подобен президент, да се гордеем, а не да се срамуваме както се срамуваме от Плевнелиев.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименDA BE DA, TO4NO ZARADI SANKTZIITE...UMRELI OT GLAD, NIAMA KAKVO DA IADAT ZARADI ZAPADA, SHTO SA GLUPOSTI
53
2
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
Ти си малко того ли? Какъв глад?
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLED NALOGENITE SANKZII OT USA IES,V RUSIA UMITAT OT GLAD 100-1500 DEZA NA DEN.
51
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 9 години
А замисляли ли сте се защо *** там не убиват жители на Израел ?
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бг Кличко е украинец и мрази руснаците до мозъка на костите си. Сравнението ти е глупаво.
49
0
 
11
 
! Отговори
Dogan преди 9 години
Demokratcia ! Arabska prolet , Amerika unistojava sveta
48
4
 
15
 
! Отговори
Тато преди 9 години
Всички знаят, че така наречените "хуманитарни работници",служители на Корпуса на мира,най -различни религиозни мисионери,служители на "неправителствени организации" са агенти на ЦРУ. Тях ги с право ги третират като врагове, още повече когато техните началници бомбандират безразборно градове и села,всички се сещате че бомбите не падат по адрес, а коя където я хвърлят и убиват без да подбират, бойци или мирни жители,деца и жени.Така, че те знаят какво ги очаква в плен.
47
4
 
31
 
! Отговори
222 преди 9 години
САЩ доведоха ИД и сега приемат последиците. А колко невинни хора и деца загинаха в резултат на тяхната хищническа политика. Жалко за човека, но смъртта му да тежи на американската политика.
46
2
 
39
 
! Отговори
тя преди 9 години
А Белия дом , защо не се ужаси от страшните убийства в Одеса на мирни хора?
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доказано е, че около 90 процента от хуманитарните работници, еко активисти, лекари без граници са свързани пряко, или косвено с ЦРУ. Както всички знаем, покрай сухото гори и мокрото. Те много добре знаят рисковете, които поемат. Сигурно не са толкова глупави, че да го правят за нищо. Държава, която е издигнала парите в култ, нищо не се прави на добра воля.
44
0
 
13
 
! Отговори
мнение преди 9 години
докато примата повтаря като мантра колко са велики американците, бандитите от ИД ги колят като овце на курбан байрам.Жалко за момчето, но време е черния да слезе на земята и да помисли малко кой е брат и кой враг.В противен случай още много хора ще станат жертва на двойните стандарти.По неадекватен президент на САЩ до сега не е имало
43
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 9 години
А колко невинни хора загинаха в Украйна под американски диктат ?
42
2
 
13
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
Именно, хамериканците много добре следват схемата.Затова и когато трябва, оооп и още един убит заложник, но само един.На час по лъжичка, да държи влага. А нахраненото с бургери и напоено с кола, хамериканскто население да се тресе в страх от измислени врагове и да си седи подчинено и кротко.
41
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 9 години
Само "ислямска държава " ще ги оправи тия дето разбиха света.