Столтенберг призова Русия да изтегли войските си от Украйна

Шефът на НАТО: Става дума за сериозно струпване на военна мощ
Обновена: 18 ное 2014 14:39 | 18 ное 2014 14:30, Елка Василева
225
Столтенберг призова Русия да изтегли войските си от Украйна
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обвини Русия, че продължава да дестабилизира Украйна, като трупа военни сили както вътре в Украйна, така и от руската страна на границата, и призова Москва да изтегли войските си, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

Става дума за "сериозно струпване на военна мощ", подчерта той, като се позова на информация от НАТО и от други източници.

Шефът на НАТО говори пред журналисти в Брюксел преди срещата си с министрите на отбраната на страните членки на ЕС. Столтенберг призова Русия не само да изтегли войските си от Източна Украйна, но и да спазва Минските споразумения.

"Русия има избор. Тя може да бъде част от едно договорено по мирен път разрешение (на конфликта), или може да продължи по пътя на изолацията", отбеляза Столтенберг, цитиран от ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин каза току-що: Америка иска не да ни унизи, а да ни подчини. Искат да си решават проблемите за наша сметка. За цялата руска история това не се е отдавало на никой. И на тези няма да се отдаде.
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оффф дано по-скоро паднат визите към САЩ и Канада, че барем малко *** се изнесе натам.
145
1
 
14
 
! Отговори
до 165 преди 9 години
Абе *** бесен, само сводката на ЦРУ ли четеш бе невежо. Русия ли наричаш фашистка държава, ако не беше Русия и 26-те милиона жертви, които даде за унищожаването на фашизма, сега щеше да говориш немски или дядо ти и баба ти щяха да изпушат през някои комин на някой нацистки крематориум, жиде. Само ционистите могат да мразят православието, като теб, което показва, че или си ционист или ционистка марионетка.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войната между Русия и Украйна може да се резюмира така:Едните могат но не искат а другите искат но не могат.Руснаците могат да стигнат до Киев за седмица но не искат тъй като ще настроят всички украинци включая руско говорящите.Украинците искат да се бият но немогат защото са лошо въоръжени страхливци.Нека си стоят руските войски там за да няма войн? Виж на НАТО точно една здрава война между братя му трябва. За това натискат да се махнат руските войски та украинците да се осмелят да нападна
143
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето как русия може да докаже че е велика сила. През 2011г правителството на русия е поръчало на Франция корабите Мистрал. Дори през лятото 400 руски моряци отидоха на обучение в град Сен Назер за да усвоят новите кораби. Да обаче, корабите няма да бъдат получени от най-голямата държава на света. Защо великата сила русия не нападне Франция и със сила да си вземе произведените кораби? Защо?Ако не го направи, значи не е велика сила.
142
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава като русия няма бъдеще, цялото човечество има интерес русия да се разпадне час по скоро и да освободи от робство стотици народи.
141
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинският народ е обединен около идеята да се даде отпор на нашествието на путинските фашисти. Докато народите в Руската федерация не биха се обединили около идеята да се избиват деца и старци в Украйна. Повечето млади руснаци се борят със зъби и нокти да отърват военната служба тъй като не искат да ги пратят да стрелят по своите украински братя.
140
1
 
10
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Приятелска молба към единомишлениците и споделяне с опонентите : Уважаеми ,когато прочетете или мернете името Путин и вариации не четете написаното ,защото, винаги е Анонимен и взема по някой лев срещу продадена самоличност . Няма нищо лошо всеки да търси доходи -според възможностите -време за капитализъм . Жалко ,че сега е еврейско -американски.
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
докато терористите от идил се биеха само срещу садам и сирия бяха борци за 9демокрация) ,затова открито бяха подкрепяни от сащ с оръжие и пари ,в момента в който решиха да си правят държава и да пуснат собствени пари ,забележете парите ще им се казват Динари и ще са от злато и сребро и изведнъж за сащ и запада станаха много страшни,Затова мислещите колеги от горума защо ли толкова много се плашат евреите от ФЕД от златен стандарт на парите ,отговорете си сами
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 62Прав сте, но пропускате и текста от 45-та година: "По-добре руснак на пъпа, отколкото американец над главата!" като в Дрезден например...
137
0
 
11
 
! Отговори
Уплашен преди 9 години
Абе, този на снимката как гледа, като че ли му се привиждат не зелени човечета а двуметрови извънземни. Ама как ги избират тези генерални секретари - по тъпотия, по безличност, по неадекватност или по някакви други критерии? Те не си ли дават сметка колко смешни стават? Айде нашего брата е ясно, всички политици и журналисти са такива, ама краварите, дето реват постоянно, че са "изключителни", те защо така се излагат?
136
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова са зле руснаците, че ми е трудно да говоря за това.
135
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да изпратиш танкове и артилерия срещу братски народ, доскорешен съюзник доказва, че правителството на русия води самоубийствена политика на самоизолация.
134
0
 
14
 
! Отговори
яяя преди 9 години
Приличен ,спретнат чичко изглежда този,а дрънка простотии.На психично болните трябва да се прощава, не е лесно всеки ден да те спохожда едно и също видение,особено ако видението е руска войска.
133
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей толкова злато са купили руснаците, че рублата вече не е конвертируема.
132
0
 
12
 
! Отговори
до 141 преди 9 години
В момента в който пиша се смея на глас. Нито съм престъпник ,нито съм червен бандит. Не си дорасъл още за да коментираш политиката. Не искам да те обиждам но не намирам други думи с които да опиша твоят психологически портрет. " Същество пикаещо клекнало, възможно е да си от третополовите, с широко отворена уста поглъща всяко л*но изкензано от евро атлантически гей "".
131
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА УСИЛЕНО ДА КУПУВА ЗЛАТО НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ КАТО МОСКВА ИСКА ДА СНИЖИ ДО МИНИМУМ ЗАВИСИМОСТТА СИ ОТ ЩАТСКАТА ВАЛУТА ПРЕХВЪРЛЯЙКИ АКТИВИТЕ СИ В ЖЪЛТИЯ МЕТАЛ ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ ОТ ОТ БЛИЗО 10 Г ,НО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 2 Г РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА Е ОСОБЕНО АКТИВНА В ПОКУПКИТЕ НА ЗЛАТО И КЪМ МОМЕНТА 59% ОТ ОБЩОТО КОЛИЧЕСТВО НА ЗЛАТО ПО СВЕТА Е В РУСИЯ ,СЪЩО МНОГО АКТИВНИ СА И КИТАЙ И ИНДИЯ ,ТОВА СЪОБЩАВА INVESTITOR .BG ОПАЛА ,ЗА УЖАС НА РОДШИЛДОВИ ЗЛАТНИЯ СТАНДАРТ СЕ ВРЪЩА И $ Е АУТ.
130
0
 
18
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Дано да не лъже Столтенберг,както винаги.Защото ако е истина "сериозното струпване на военна мощ",както той се е изразил,това означава край на войната и край на избиването на хиляди невинни хора.
129
0
 
15
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Струва ми се ,че погледът на предишния и сегашения секретар на НАТО са еднакви . Вглеждах се и сага отново и това виждам -поглед на зомбирано мозъче . Така вглеждайки се установих ,че погледите на препеците Кондолиза и Барак са еднакво зли . Вгледайте се уважаеми приятели и опоненти ! Враговете ми са същества без значение за човешкия род!
128
0
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 144 Доказателства????????????? Нямаш. Снимков материал нямаш